Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DVA LICA NIKOLE NINKOVIĆA, HEROJA PARTIZANOVE POBEDE NAD RADNIČKIM

TEMPIRANA BOMBA!

Autor: Petar Milovanović | 03.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vanserijski talenat i prgav temperament često idu u paketu, a Nikola Ninković, Partizanovo čudo od deteta, živi je dokaz! Popularni Džigi, koga je prošle godine tražio ruski Zenit, nakon što je Lučijano Spaleti bio oduševljen njegovim fudbalskim kvalitetima, u pobedi nad Radničkim iz Niša je pokazao dva lica.

Nikola  Ninković

Nikola Ninković | Foto: Marko Metlaš

Ušao je u igru 77. minutu, postigao je pobedonosni gol u 86, da bi samo 60 sekundi kasnije u opštem metežu gurnuo protivničkog igrača i zaradio isključenje. Takav epilog potvrđuje samo jedno - dečko je tempirana bomba!
Navijači Partizana su dosad od Ninkovića videli sve i svašta. Lomio je kičme rivalima, gurao loptu kroz noge, davao je golove za TV špice, ali se isto tako svađao sa navijačima, još češće sa protivničkim igračima.

Živković

Živković | Foto: Marko Metlaš

Živković najmlađi kapiten u istoriji Partizana!


Kapiten Saša Ilić je prilikom izlaska iz igre traku dao Nikoli Ninkoviću, a Džigijev crveni karton omogućio je Andriji Živkoviću da sa 17 godina, sedam meseci i 18 dana postane najmlađi kapiten u istoriji crno-belih.

Devetnaestogodišnji ofanzivni vezista je priznao da ima problem s prgavim temperamentom i da će pokušati da ga obuzda. Ipak, gužva koja se dogodila u finišu okršaja s Radničkim u subotu u Humskoj samo je potvrda da je Džigi i dalje tempirana bomba, koja jednim vanserijskim potezom može da reši meč, ali i da eksplodira i da nanese ogromnu štetu svom klubu.
Ninković je priznao grešku nakon što je nasrnuo na Ćuluma, koji je prethodno oštrije startovao na Drinčića.

- Dotrčao sam u gužvu koja se stvorila, sudija je video da sam gurnuo Ćuluma, nisam ga udario. Morao sam da dobijem crveni karton. Mnogo mi je krivo, sad ću minimalno da pauziram dva meča. Ne znam šta da kažem, nije mi prvi put. Svestan sam da ovakve stvari ne smeju da mi se događaju. Iskreno, nadam se da neće više - izjavio je mladi reprezentativac Srbije za “Sportal.rs” posle pobede crno-belih.

Džigi je dodao i da je bio posebno motivisan kada je pred kraj utakmice zamenio kapitena Ilića, od koga je preuzeo kapitensku traku.
- Nisam igrao takmičarsku utakmicu još od kraja jesenjeg dela, mnogo vremena je prošlo od tada. Bio sam željan igre, a navijači koji su u velikom broju došli da nas bodre su me dodatno motivisali - zaključio je Ninković, koji će 8. marta na gostovanju u Kragujevcu protiv Radničkom biti na tribinama.

Nikolić: Ponele su ga emocije, opravdano je isključen


Trener Partizana Marko Nikolić je u razgovoru za „Alo!“ konstatovao da glavni sudija meča nije pogrešio kada je Ninkovića pre vremena poslao na hlađenje.
- Ne smatram da je Ninković prestrogo usključen. Po ko zna koji put su ga ponele emocije - rekao je Nikolić.
Na pitanje da li se slaže da Ninković ima ozbiljan problem s temperamentom i da mora da se smiri, Nikolić je ostao zakopčan.
- U poslednje vreme su se ljudi i mediji mnogo bavili njime i njegovim ponašanjem. Razumem želju za tim, ali ne bih širio priču jer su to naše interne stvari - rekao je on.

Džigi je za deset minuta na terenu postigao  gol i „pocrveneo“, potvrdivši da poseduje  spoj vanserijskog talenta i prgavog  tem

Džigi je za deset minuta na terenu postigao gol i „pocrveneo“, potvrdivši da poseduje spoj vanserijskog talenta i prgavog temperamenta | Foto: Marko Metlaš

 

SVI DŽIGIJEVI ISPADI

30. maj 2012.
Na meču omladinske reperezentacije u Novom Sadu povađao se s Mitrovićem zbog izvođenja penala, a zatim je gestikulirao prema publici koja mu je zviždala.
16. oktobar 2012.
Inicirao opštu tuču na meču mladih selekcija Srbije i Engleske u Kruševcu, zbog čega ga je FS Srbije kaznio jednogodišnjom zabranom igranja za reprezentaciju.
10. novembar2012.
Vladimir Vermezović ga izostavio iz tima za meč s Radničkim iz Kragujevca jer je zakasnio na klupsku večeru.
2. februar 2013.
Zajedno sa Mitrovićem, trener Vladimir Vermezović kaznio ga je sa 500 evra zbog rasprave sa sudijom u meču s Admirom.
2. mart 2013.
Vermezović ga izostavio iz tima za meč s Donjim Sremom jer je došao na spavanje u Sportski centar „Teleoptik“ posle ponoći.
6. mart 2013.
Na prijateljskoj utakmici oštro startovao na igrača Zemuna, a zatim pokušao i fizički da se obračuna s njim. Sudija tražio da ga odmah zamene.
1. septembar 2013.
Ušao u verbalni konflikt i psovao navijače Partizana koji su bili nezadovoljni njegovom bledom igrom protiv Rada. Posle toga plakao na klupi.
14. septembar 2013.
Zbog vređanja sudije Mažića, dobio crveni karton po završetku meča.
1. mart 2014.
Ušao u igru u 77. minutu, pa zaradio isključenje zbog guranja protivničkog igrača.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP