Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ZAPOSLENI NA „MARAKANI“ NASTAVILI GENERALNI ŠTRAJK

Terzić iskulirao štrajkače u Zvezdi!

Autor: M. Zdravković | 28.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Deo radne zajednice unutar FK Crvena zvezda nastavio je juče generalni štrajk. Nezadovoljni radnici su se sa tribina preselili u prostorije u kojima sedi rukovodstvo kluba, kako bi dobili bar neku informaciju oko svojih zahteva (traže četiri plate, od ukupno šest koliko im se duguje), ali nikakav direktan odgovor od vršioca dužnosti generalnog sekretara Zvezdana Terzića nisu dobili.

Zvezdan Terzić

Zvezdan Terzić | Foto: Dimitrije Goll

- Generalni je samo prošao, pozdravio nas i pitao kako smo. To je bilo sve od njega. Na pitanje da li će nam se obratiti, dobili smo odgovor, preko sekretarice, da neće biti obraćanja, jer nema ništa novo u vezi sa obećanim zaradama da nam kaže niti je to njegova obaveza. Rečeno nam je i da su svi digli ruke od kluba, da je Upravni odbor u ostavci, i da mogu da idu svi oni koji ne mogu da rade bez plata. U jednom momentu, sekretarica generalnog je ponovo prišla i saopštila radnicima koji su zaposleni na održavanju higijene na stadionu, u hotelu za omladince, vešerajima... da su slobodni, odnosno, da mogu da uzmu svoje radne knjižice - navodi se u saopštenju štrajkača.

Zvezdanova sekretarica  nam je poručila da možemo  da uzmemo radne knjižice štrajkači

Zvezdanova sekretarica nam je poručila da možemo da uzmemo radne knjižice štrajkači | Foto: Marko Metlaš


Sa druge strane, čelnici Crvene zvezde su dostavili juče javnosti izjavu potpisanu od strane Svetozara Mijailovića, vršioca dužnosti predsednika Upravnog odbora.

- Imamo puno razumevanje za teškoće sa kojima se susreću svi zaposleni u Zvezdi zbog kašnjenja u isplati zarada, kao i odluku jednog manjeg dela zaposlenih da stupe u štrajk zbog neisplaćenih obaveza. Takođe, ovom prilikom se zahvaljujemo većem delu zaposlenih koji se suočavaju sa istim problemima, kao i manja grupa nezadovoljnih, ali je njihova profesionalna svest i ljubav prema Zvezdi prevagnula u odnosu na lične probleme.

Mijailović

Mijailović

Zaposleni u Crvenoj zvezdi moraju da shvate da rade u firmi koja posluje sa gubitkom od 50 miliona evra i da nije ekonomski logično da se kod „gubitaša“ zarada isplaćuje redovno. Osim toga, u završnoj fazi je nova sistematizacija poslova u klubu, koja predviđa da se broj zaposlenih prepolovi, jer je ovoliki broj zaposlenih nepotreban i nefunkcionalan - navodi se, između ostalog, u opširnoj izjavi Mijailovića.
Poslednji komentari
  • gica Vreme: 28.08.2014 11:45h

    daj plate ovim jadnicima. oduzmi aboliranom

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP