Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SAOPŠTENJE

Terzić: Jovičiću, da li je prvenstvo prethodnih šest godina bilo regularno?

Autor: | 09.05.2014 - 16:35:00h | Komentara: 4

Predsednik Zajednice superligaša Zvezdan Terzić odgovorio je saopštenjem za javnost na optužbe potpredsednika Mileta Jovičića da je prvenstvo neregularno.

Jovičić je između ostalog rekao i da nije istina da su se klubovi na održanom sastanku složili da je prvenstvo regularno.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Iskreno poštujem Partizan i sve ono što je uradio u bogatoj istoriji, iskreno se divim Partizanovim fudbalskim velikanima koji su proslavljali i celokupan srpski fudbal poput Šoškića, Milutinovića, Ćurkovića, Paunovića, Vukotića, Jokanovića, Miloševića i drugih. Mnogo sam naučio od Partizanovih legendarnih funkcionera Zečevića i Bjekovića. U Partizanu i oko Partizana imam veliki broj prijatelja, ali ne mogu da poštujem razne anonimuse koji su zbog medijske promocije, a pod plaštom „brige za Partizan i volonterskog rada“, dali sebi za pravo da rukovode jednim velikanom kao što je Partizan. Izjava koju je dao izvesni Mile Jovičić daje mi za pravo za ovakav stav.
Sednici Izvršnog odbora Zajednice Superlige prisustvovalo je 15 predstavnika klubova. O diskusiji koja je vođena na tročasovnom sastanku postoji zapisnik, kao i audio snimak koji možemo staviti na uvid. Zaključke koje smo postavili na sajt Zajednice sam u toku sastanka glasno čitao i o svakom zaključku se pojedinačno glasalo. Osim kod prvog zaključka, gde smo rekli da se prvenstvo odvija u apsolutno regularnim uslovima, kada je jedino Sloboda glasala protiv, ostalih deset zaključaka je usvojeno apsolutnom većinom 15 članova.
Svi članovi su izrazili zadovoljstvo što je sastanak protekao u korektnom, tolerantnom i konstruktivnom tonu. Ovde moram jedino izuzeti diskusiju pomenutog Jovičića, koji se javio za reč pri kraju sastanka i rezigniran jedinstvenim diskusijama i stavovima svih govornika, na krajnje neprijatan način rekao da su članovi Izvršnosg odbora govorili licemerno, maliciozno i neiskreno. Diskusija svih članova IO da se prvenstvo privodi kraju na regularan način, očigledno se kosila sa njegovim interesom i zadatkom sa kojim je i došao na sednicu. Posebno se obrušio na predsednika Slobode, gospodina Subotića, rečima da nije očekivao njegov tako tolerantan i blag stav, i nastavio sa kritikama na račun Subotićeve diskusije koja je „odudarala od stavova sa kojom je Subotić krenuo iz Užica na ovaj sastanak“.
Većina članova IO sa kojima sam pose sednice komentarisao nastup Jovičića, došli su do zaključka da je verovatno imao neke pripremne razgovore sa Subotićem i da je na osnovu toga očekivao i priželjkivao haos, svađu i neprijatne scene, sa jasnim interesom da se ostavi slika u medijima da je prvenstvo neregularno i da će Partizan zbog te neregularnosti, možda ostati bez titule. Desilo se suprotno. Nijedan član nije naseo na njegove provokacije, sednica se završila u akademskoj atmosferi sa jasnim i jedinstvenim zaključcima, a pomenuti Jovičić je usamljen napustio Kuću fudbala u Staroj Pazovi.
Jovičić kaže da sam izgubio poverenje Partizana i da je to stav Sekretarijata kluba. Poštujem stav njihovog Sekretarijata ali i Partizan mora da poštuje stav većine u Izvršnom odboru Zajednice koji se razlikuje od njihovog stava. Jovičić je nepoverenje prema meni obrazložio neregularnim takmičenjem, jer je između ostalog i loše suđenje. Pritom je prenebregao činjenicu da Zajednica nema nikakve ingerencije nad sudijskom komisijom, već da je ona pod isključivim patronatom FSS, čijem predsedniku Partizan daje bezrezervnu podršku!!!!
Što se tiče vođenja samog takmičenja, ono je u ingerenciji direktora lige koji izveštaje o toku takmičenja podnosi IO Zajednice jednom mesečno i čiji su izveštaji do sada uvek usvajani jednoglasno. Kao predsednik Zajednice, samo sam jedan od 16 jednakih predsednika klubova koji predstavlja i zastupa stavove i odluke koje donese IO i Skupština.
U januaru ove godine, izabran sam za predsednika Zajednice sa maksimalnim brojem glasova. Jovičić je i tada došao na sednicu Skupštine sa stavom da ne glasa za moj izbor i to mi je rekao pre sednice, međutim, uvidevši da su svi ostali klubovi za moj izbor, bilo mu je neprijatno da tako veliki klub kao što je Partizan nema nijednog istomišljenika. Na sednici koja je održana pre dva dana, dobio sam jednoglasnu podršku svih klubova. Na moje jasno pitanje upravo pomenutom Jovičiću da li bi trebalo da se glasa o mom poverenju, verovatno uvidevši apsolutnu podršku koju imam od svih klubova, rekao je da on nije ni tražio da se raspravlja o mom statusu. Ruku na srce, od ovakvih „fudbalskih velikan“ poput Jovičića, podrška mi i nije potrebna. Neka podržavaju onoga koga su podržavali i do sada!
Što se tiče podrške koju uživam kao predsednik Zajednice, spreman sam da na svakoj sednici IO mandat stavljam na raspolaganje i da ću u slučaju gubljenja poverenja većine klubova, po hitnom postupku, zakazati Skupštine koja po statutu ima ingerencije da bira i razrešava predsednika.
Pomenutog Jovičića pitam ono što ga pita i celokupna javnost: da li je takmičenje u proteklih šest sezona bilo regularnije nego ovo danas?
Jovičiću poručujem: previše poštujem Partizan da bih sebi dozvolio da takav klub gledam kroz prizmu pomenutog, sa iskrenom nadom da će osobe poput njega nestati iz velikog Partizana na isti način na koji su u njega i ušli.
Ponosan sam na veliko jedinstvo koje vlada u Zajednici klubova Super lige, ponosan sam na način na koji se takmičenje odvija, posebno sam zadovoljan što su Subotić i njegova Sloboda prevazišli nezadovoljstvo i doneli ispravnu odluku o nastavku takmičenja, sa uverenjem da će svi pojedinci u fudbalskoj organizaciji pružiti svoj maksimum da se interes fudbala uvek stavlja ispred ličnog interesa“

Tagovi:

Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 09.05.2014 17:55h

    Još jedna budala u novinama. Srbijo, kuda ideš, gde su ti moralne vrednosti? Novinari, na žalost, potpaljuju niske strasti nekritičnim odnosom prema primitivizmu, veličanjem huligana, hvaljenjem slika koje su odraz divljaštva na stadionima i oko stadiona...

  • Milan Zemun Vreme: 09.05.2014 19:18h

    Gospodine Terziću ,verujem da ste pratili prvenstvo prethodnih godina ,posebno dok ste bili u bekstvu i zatvoru , tako da nemojte vi samo o poštenju molim vas

  • akcija-partizan(croacija) Vreme: 10.05.2014 01:00h

    Jel može SLoboda da zameni domacinstvo sa nekim timom u toku sezone a da to nije nk partizan !? Jel tada prvenstvo bilo regularno !??? A utakmica se igrala na kraju prve polusezone ..kasna jesen.....i teren je bio jako loš u Užicu, pa da nk partizan "slučajno" ne bi izgubio utakmicu, domacinstva su promenjena !? Dakle, jel može fk crvena zvezda u sledecoj polusezoni da bude uvek domacin, a posle u drugoj da igra svuda kao gost !? Taman da napravimo razliku u bodovima, i da tako napravimo psihološku prednost u odnosu na pratioce.....jel ce da bude regularno kao u prethodnih 6 sezona !?

  • sone91 Vreme: 10.05.2014 11:26h

    pitajte i nesto djurica oko namestaljki ,ko je sve dolazio u veterinarski zavod na dogovore

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP