Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

A ŠTO SE MORA NIJE TEŠKO

Terzić: Zvezda mora da osvoji titulu!

Autor: | 18.07.2015 - 15:01:00h | Komentara: 0

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da crveno-beli ne smeju sebi da dozvole eliminaciju u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i poručio da ekipa ove godine mora da osvoji titulu prvaka Srbije.

Zvezdan Terzić

Zvezdan Terzić | Foto: Marko Metlaš

 
"Znam da je zvezdaška javnost htela titulu i prošle sezone ali smo bili u raskoraku između želja i mogućnosti. Sada nemamo prostora za bilo kakav alibi, titula se mora osvojiti. Bez obzira na brojne i realne razloge za opravdanje, Zvezda više nikada ne sme da ispadne od kazahtanske ekipe. Ali porucujem navijačima da to nije realna slika ovog tima Zvezde i da pruže podršku treneru Božoviću i igračima", rekao je Terzić na redovnoj godišnjoj Skupštini kluba.
On je dodao da su crveno-beli smanjili dug na 41 milion evra i da je račun kluba deblokiran.
"Promenjena je struktura duga, a to mnogo znači. Zvezdin račun je deblokiran, dug smanjen na 41 milion i igrači nas više ne tuže. Pritom nismo uzeli nijedan kredit i onima koji će doći ne ostavljamo problem. Međutim znam da navijače zanima sportski rezultat i na to moramo biti potpuno fokusirani u narednom periodu", rekao je Terzić.

Rešili gorući problem: Terzić i Mijailović

Rešili gorući problem: Terzić i Mijailović | Foto: Marko Metlaš

 


Predsednik kluba, Svetozar Mijailović, zahvalio se Gaspromu kao i svima koji su uložili mnogo truda da se nastavi saradnja sa ovom kompanijom.
On je kao ciljeve za ovu sezonu naglasio - osvajanje titule, razvoj omladinske škole i plasman sledećeg leta u grupnu fazu UEFA takmičenja.
"Raduje me što je struktura tog duga promenjena, pa smo isplatili mnoge bivše igrače. Atmosfera u kojoj smo radili bila je teška, a ono čime sam nezadovoljan i za šta snosim odgovornost je to što nisam uspeo da usmerim energiju članova uprave na to kako stvoriti moćan tim, jer je on osnova svakog jakog kluba", rekao je Mijailović.
Skupštini na stadionu Rajko Mitić prisustvovalo je 75 od 146 članova, a finansijski izveštaj za 2014. godini podneo je zamenik generalnog direktora Stefan Pantović.
Pantović je naglasio da je 1. juna neto dug Crvene zvezde iznosio 41.134.000 evra i da je plan da se do kraja 2015. godine smanji na više od dva miliona evra.
"Ove godine nismo imali priliv od učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a 2014. godine smo od transfera igrača ostvarili sedam puta manji prihod u odosu na 2013. godinu. Prihodi od transfera igraca u sezoni 2013/14 iznosili su 5,7 miliona evra, dok su sledeće pali na 882.000 evra. Ukupni novčani rashodi za 2014. godinu iznose 9.386.318 evra, a prihodi 7.655.909 evra", objasnio je Pantnović.
On veruje da će klub sledeće godine ostvariti prihod zbog otpisa dugova prema bankama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP