Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TOLE KARADŽIĆ NE DA FOTELJU

Teško je raditi kada se mnogi pozivaju na Vučića!

Autor: M. Zdravković | 19.03.2014 - 12:46:00h | Komentara: 1

Tomislav Karadžić, prvi čovek srpskog fudbala, još jednom je juče demonstrirao silu i na sednici Skupštine FSS-a dobio je podršku delegata da nastavi mandat, koji mu ističe u leto 2016.

Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 Imao je Tole verbalnu raspravu i sa predstavnicima opozicije, koju predvode Zvezdan Terzić, predsednik Zajednice superligaša i OFK Beograda, i Slaviša Kokeza, potpredsednik Crvene zvezde, ali je napad protivnika lagano odbio tako što je ponudio ostavku, koju je Skupština - odbila. Naravno, radilo se o tetralnom potezu starog fudbalskog vuka, koji je time želeo da pokaže oponentima da sa njim nema šale i da neće lako napustiti čelnu funkciju.

Progovorio je Karadžić i o ostavci koju je najavio prošlog leta, ali je, u međuvremenu, odustao od nje.
- Nikad nisam rekao da je povlačim i to ne kažem ni danas. Možda nije trenutak da pričam o razlozima koji su doprineli da u avgustu najavim odlazak. Prvo je to bila posledica atmosfere stvorene oko reprezentacije, kao i zbog nekih navijačkih grupa (protesti „delija“ prim. aut.) koje su tražile moj odlazak - objasnio je Karadžić.
Čelni čovek srpskog fudbala priznao je i da je jako teško raditi u uslovima gde se „neko stalno poziva na nekoga“ i istakao da na funkcionisanje FSS-a ne sme da utiče nijedan političar i da su FIFA i UEFA veoma rigorozni po tom pitanju.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Emil Čonkić

 - Razgovarao sam o tome sa predsednikom Nikolićem i Aleksandrom Vučićem. Sastao sam se sa Vučićem nedavno i rekao mu da se mnogi koji hoće da me ruše pozivaju na njega. Rekao mi je: „Tole, imaš moj broj. Ko god se pozove na mene, samo mi reci ko je to i momentalno ću reagovati“. Dajte da ne primamo u Savez one koji se pozivaju na političare i da nema vanredne Skupštine do kraja kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - zamolio je Karadžić prisutne, koji su se nešto kasnije u većini složili da Tole nastavi da vodi srpski fudbal i u mesecima koji slede. 


Miha je loš selektor!

- Mihajlović je preterano podmladio tim, u Skoplju se sukobio s najiskusnijima, a u Zagrebu promašio taktiku. Dobar je trener, ali ne i selektor. I Šimunićev start nas je koštao Brazila - smatra Karadžić.

Drulović do jeseni!

Ljubinko Drulović

Ljubinko Drulović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 - Drulović ima podršku za sledeće tri utakmice, a onda ćemo podvući bilans rada, rezultata, discipline... U rezervi imamo dva kandidata. Jedan skoro ne ispunjava uslove, a drugi je pod znakom pitanja - kaže Tole.

Partizan uz Toleta!

- Zalažem se za poštovanje sistema i ne slažem se sa mojim prijateljem Terzićem, koji kaže „mi ćemo ovo, mi ćemo ono“... Mi smo svi jedno. Zajednica je deo FSS-a i ako radi dobro, ostaće, ako ne, menjaće se. Molim samo da ne bude više uslovljavanja i pretnji i bez rasprave o poverenju predsedniku - apelovao je potpredsednik Partizana Raša Babić.

Na kazne bačeno 110.000 evra!

- FSS je u protekloj godini ostvario prihod veći od milijardu dinara, koliki su bili i rashodi. Ukupna dobit: 21 milion dinara. Savez je na kazne uplatio u kase FIFA i UEFA 12 miliona dinara - referisao je Karadžić.

Tole: Živo, ti si vojnik fudbala!

Milan Živadinović

Milan Živadinović | Foto: M. Metlaš

 - Mnoge ovde poznajem, neki su se preobrazili, neki promenili boju, neki se presvukli... Želim da kažem da, dok je Tole na čelu Saveza, naš fudbal ima šanse - branio je strastveno juče Milan Živadinović Karadžića.

Na kraju, Tole ga je nagradio kontra komplimentom:
- Živo, ti si vojnik fudbala! 
Poslednji komentari
  • Saša Vreme: 19.03.2014 15:32h

    narodna izreka kaže: čovek se za reč veže a govedo za rogove. e sad ako se neko prepozna ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP