Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ANALIZA DRAGOSLAVA STEPANOVIĆA

Tim „Alo!“ bi bolje
prošao na „Maksimiru”
od Mihajlovićevog!

Autor: P. Milovanović | 25.03.2013 - 11:31:00h | Komentara: 1

Ne sleže se prašina posle brodoloma fudbalske reprezentacije na „Maksimiru“, za koji je direktan krivac Siniša Mihajlović. Dok su Hrvati još u ekstazi zbog velike pobede, Srbi su u šoku zbog poraza i skandaloznog izbora igrača našeg selektora za meč decenije u Zagrebu.

Ne plaši se da kaže svoje mišljenje: Dragoslav Stepanović

Ne plaši se da kaže svoje mišljenje: Dragoslav Stepanović | Foto: Marko Metlaš

Mihajlović je, inače, pre meča ponudio opkladu srpskim novinarima zatraživši od njih da pokušaju da pogode njegov sastav i niko od 70 novinara, koliko ih je tipovalo, nije bio ni blizu. Pogađate, nikome ni na kraj pameti nije bilo da će Brkić, Stevanović, Šćepović i Radovanović dobiti prednost u odnosu na Stojkovića, Tadića, Kuzmanovića i Đorđevića.


Sastav „Alo!“ glasio je: Stojković, Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov, Ignjovski, Kuzmanović, Tadić, Đuričić, Tošić, Đorđević. Posle svega, zanimalo nas je šta o svemu misli Dragoslav Stepanović, stručnjak koji je ime gradio u Nemačkoj.

Sastav Srbije

Kliknite za uvećanje

- Ma Mihajlović je kontraš, ne mogu da shvatim kome on tera inat i srlja u propast očajnim izborom. Igrači koje ste izabrali vi, kao i većina vaših kolega, bolje bi prošli u Zagrebu.

- Zbog čega mislite da bismo bolje prošli od Mihajlovića? Valjda selektor najbolje zna, to mu je posao?
- Izgubili smo pre nego što je meč počeo. Mihajlović se opredelio za strogo defanzivnu taktiku, čak sedmorici igrača je zadao defanzivne zadatke i to je dalo prostor Hrvatima da nas napadnu od starta. S druge strane, vaša zamisao sa Tadićem, Kuzmanovićem i Đurđićem je daleko ofanzivnija i lako bi mogla Hrvate da stavi pred problem. Ispumpali su se posle prvog poluvremena, tad ih je trebalo pritisnuti.

- Šta je s izborom golmana, slažete li se da je „Maksimir“ mesto na kojem je morao da brani Stojković zbog svega što je preturio preko glave, a ne Brkić, koji je izgledao uplašeno i zbunjeno?
- To je najveća Mihajlovićeva greška, pošto je Brkić težak kikser. Koliko je visok, toliko je kukavica. Bio sam mu trener u Vojvodini i odlično ga poznajem, da me je Mihajlović pozvao, rekao bih mu da Željku nije mesto ni na klupi, već na tribinama.

- Da li se slažete da posle debakla u Zagrebu i kvalifikacijama za SP selektor treba da podnese ostavku?
- Mora da skupi prnje i da ode! Svakim potezom pokazuje koliki je početnik. Ne može se živeti u Italiji, a raditi u Srbiji. Za reprezentaciju treba da igraju samo najbolji, poput Krasića, Jovanovića, Jankovića. Ova njegova priča o podmlađivanju je totalna budalaština! Na kraju će da pobegne u Italiju, dok ćemo mi Mondijal u Brazilu gledati samo na televiziji - zaključuje Stepanović.

Siniša Mihajlović

Siniša Mihajlović | Foto: Marko Metlaš

Mihajlović leči  komplekse
Dragoslav Stepanović, koji je 2008. bio jedini kandidat za selektora, da bi na kraju FS Srbije sa Karadžićem na čelu rešio da da prednost Radomiru Antiću, misli da nas Mihajlović zaj*bava.
- Čovek leči neke svoje komplekse i vodi nas u propast, a najgore od svega je što ga Karadžić podržava. Obojica moraju da odu, samo tako možemo da krenemo napred. Ej, bre, pa Pele je rekao da smo mi Srbi evropski Brazilci, a nas neće biti na Svetskom prvenstvu za godinu dana u Brazilu. Strašno...

Poslednji komentari
  • vuk Vreme: 25.03.2013 10:21h

    Strucna analiza koju je dao jedan od najboljih fudbalskih trenera u Srbiji i sire, prikazuje srpsku fudbalsku stvarnost. Slazem se da treba otpustiti pocetnika Mihajlovica i dovesti iskusnog trenera kao sto je bio Antic. Treba ponovo dovesti Antica ili nekog njegovog kalibra,mozda Rajevca ili Zivadinovica. Mihajlovic u Italiji nije napravio uspeh ni sa jednim fudbalskim klubom,a bio je trener u tri italijanska fudbalska kluba,a doveli su ga da bude selektor najverovatnije jer je jeftiniji od svih njegovih prethodnika. Fudbalskom treneru reprezentacija treba da bude kruna karijere i do tada kao trener treba da bude dokazan ,a ne nikako da se dovode treneri pocetnici da uce trenerski zanat u reprezentaciji.To je neprihvatljivo. Treba smeniti selektora Mihajlovica i dovesti iskusnog trenera za selektora reprezentacije Srbije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP