Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALEKSANDAR MITROVIĆ

Titula važnija od derbija!

Autor: M. Zdravković | 19.11.2012 - 07:02:00h | Komentara: 1

Činjenica da posle poraza na „Marakani“ u 143. večitom derbiju (3:2) i dalje imaju komotnu prednost na tabeli od pet bodova slaba je uteha navijačima Partizana, čiji su ljubimci doživeli četvrti uzastopni neuspeh u okršajima s ljutim rivalom!

Na kraju se broje pehari: Aleksandar  Mitrović

Na kraju se broje pehari: Aleksandar Mitrović | Foto: Mladen Šurjanac

Iako su u mlađim kategorijama terorisali Zvezdu, „mladi lavovi“ kluba iz Humske - Lazar Marković, Ninković i Mitrović sada u duelima s crveno-belima pognute glave napuštaju teren svaki put. Čak i navijači Partizana polako gube veru u svoju decu, mnogi kažu: „Džaba nam titule kada gubimo derbije“, a talentovani Mitrović dan posle meča u kome je postigao prvenac u susretima s crveno-belima poručuje da je važno nastaviti šampionsku trku i ne osvrtati se na neuspeh u komšiluku.


„Nije isto sada i kad smo klinci bili“

Talentovani napadač kaže da to što su pojedinci, među kojima je i on, u mlađim katgorijama često dobijali Zvezdu nije i sada garant za uspehe u seniorskoj konkurenciji.
- To je drugi nivo fudbala. Onda smo bili deca, a sada je naboj veći i cela superligaška pozornica je mnogo ozbiljnija. Greške se skupo plaćaju, potezi se drugačije vrednuju - objašnjava Mitrović.

- Ne bih voleo da se posle ovog poraza umanji sve dobro što smo uradili ove jeseni. Igramo u Evropi, dominiramo u domaćem prvenstvu i naravno da ne možemo stalno da pobeđujemo. Jednostavno, nismo imali ni sreće u subotu uveče. Zvezdi je ušao svaki šut upućen ka našem golu, tri od četiri lopte, a nama je ostala tuga jer ih nismo dotukli iako smo ih imali u šaci - ističe Mitrović u razgovoru za „Alo!“.

Na pitanje da li bi pristao da izgube večiti derbi i na proleće u Humskoj, a da na kraju opet budu šampioni Srbije, napadač crno-belih nema dilemu:
- Naravno, potpisao bih to odmah sada! Mada, da me pogrešno ne razumete, mi ćemo svim snagama probati da pobedimo Zvezdu u tom meču, a do te utakmice gledaćemo da dobijemo i sve ostale u šampionatu i da vezujemo duge serije bez kikseva. To neće biti lako, ali ako smo tim za velika dela, to nam je obaveza - zaključuje Mitrović uz apel saigračima da se što pre podignu pred gostovanje u Bakuu.
Poslednji komentari
  • rile Vreme: 19.11.2012 11:27h

    Samo titula---

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP