Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TRENER ZVEZDE NAPADOM NA NOVINARE IZBEGAO DETALJE ČUDNOG MEČA NA VRAČARU

Tobože Grof, a prostak!

Autor: M. ŽIVKOVIĆ | 25.07.2015 - 08:00:00h | Komentara: 16

Ne, u njemu ne teče plemićka krv kao što njegov nadimak kaže. Daleko od toga...

Bahato, samo bahato:  Miodrag Božović

Bahato, samo bahato: Miodrag Božović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović na prvu konferenciju za medije posle sporne utakmice OFK Beograd – Crvena zvezda (2:6, poluvreme 2:0) došao je, očigledno, sa samo jednom namerom - da se raspravi sa novinarima, koji su po njegovom mišljenju celu fudbalsku priču sa Vračara preuveličali i olako je proglasili sumnjivom. Umesto da brani Zvezdinu i svoju fudbalsku čast, Grof se odlučio da nas sve napadne...


Zvezdu uništavaju bivši igrači i članovi kluba


Na pitanje novinara da li se posle svega ovoga kaje što je postao trener najtrofejnijeg srpskog kluba, Božović je odgovorio:
- Ne kajem se što sam došao u Crvenu zvezdu. To je veliki klub sa bogatom istorijom, samo što je posle Barija i Tokija uništavaju. Valjda je to taj balkanski mentalitet, ono što valja treba sabotirati. Što je najgore, pljuju nas bivši igrači i članovi kluba. Nisam čuo da su nas komšije pljuvale posle te 1991. Sve je počelo od ljudi koji su bili deo Zvezde, a onda i svih ostalih. Činjenica je da smo mi ipak veliki klub, o čemu svedoči tradicija koja je iza nas.

U startu, na logično novinarsko pitanje “kako se osećate posle ove višednevne drame, o kojoj bruji cela zemlja i region”, dobili smo neočekivan, nelogičan i ciničan odgovor...

- Osećam se na znoj, pošto je vruće - odvalio je Božović.
Prisutni u pres-sali su se kiselo nasmejali, a iz tih osmeha moglo je da se pročita pitanje „ovo je trebalo da bude neki humor, je l’ da?“

Naravno, niko ga iz principa, a i poštovanja prema profesiji koju obavlja, nije to pitao. Međutim, Božović nije pokazao nikakvo poštovanje prema novinarima, već je nastavio sa potcenjivanjem:

- Od kad sam došao, pojedini mediji ništa pozitivno nisu napisali. Sve vreme me pljujete. Ne bi trebalo ni da razgovoram sa vama, jer ste navikli da napadate ljude. Pišete samo o seksu, TV serijama, rijalitima, golotinjama, ko je kome odsekao glavu, ko je koga napao. Sve živo skandalizujete, pa na taj način pišete i o fudbalu - zvučao je Božović kao da je popio svu pamet ovog sveta.

Kada je jedan od kolega digao ruku da postavi pitanje i rekao i iz kog je lista, Božović ga je odmah sasekao:
- Vaše novine su napisale da sam pobegao posle utakmice i da se više nisam pojavljivao. Od koga ja to bežim?! Od tebe?! Od nekog drugog?! Dovedite mi tu osobu od koje sam pobegao“ - naređivački se postavio trener Crvene zvezde.
Potom se javio još jedan novinar. I on se predstavio, a onda je doživeo da ga Božović preslišava...

- Jesam li, beše, i od vas bežao? Aaaa.... Nisam? Samo sam brzo otišao.
Zatim je usledio najšokantniji trenutak na ovom nesvakidašnjem susretu sa medijima. Šef Zvezdine struke počeo je da priča o međunarodnim institucijama koje su pokrenule istragu povodom meča na Vračaru:
- Zabranjeno mi je da dajem izjave o nameštanju da se ne bih mešao u istragu. Pokrenuta je diskusija u Ujedinjenim nacijama, a prva tačka dnevnog reda je meč na Vračaru. Predstavnici UEFA, FIFA, KGB, CIA, FBI prisustvuju tom sastanku, a lično ste vi novinari doveli do svega toga!

E, tada su već prisutni počeli da se smeju jer su te Grofove reči stvarno malo počele da liče na humor. Bolji od onog sa znojem. Da li Ujedinjene nacije stvarno nemaju čime drugim da se bave nego utakmicom Jelen Superlige, koja je došla iz dvojke u keca? A još KGB, CIA, FBI, BIA… Sve nas je pomalo podsetilo na Iliju Čvorovića i scene iz antologijskog filma “Balkanski špijun”.

Možda je i Božović, kao i svi pre njega, hteo da demantuje spekulacije o nameštanju mečeva, što je sasvim legitimno. Ali baš na ovakav način, uz humor u pokušaju, i to u kombinaciji sa bahatošću, prostaklukom i cinizmom, priznajemo, nismo očekivali.

Metalac će biti bolji

U senci nesvakidašnjeg istupa Miodrag Božović je najmanje govorio o današnjoj utakmici u Gornjem Milanovcu, gde Metalac dočekuje Crvenu zvezdu (19 sati).
- Što se Metalca tiče, bila je vrućina protiv Partizana... Sada će biti bolji. Metalac se dobro brani, igraće na kontranapade, opasni su u prekidima jer imaju visoke igrače.

Poslednji komentari
  • mimi Vreme: 25.07.2015 10:14h

    Potpuno je u pravu.Novinari u suštini SVE znaju,nema oblasti života ,nauke,tehnike,oni poznaju bitije čoveka,odnosno šta bitije,Bog kad je stvarao svet prvo je stvorio novinare pa tek Adama jer ovako ne bi znao šta će.

  • CIRINELA Vreme: 25.07.2015 10:20h

    Jedna stvar mi nije jasna. Malo malo pa je neki novinar na udaru. Sve se meni čini da su novinari sebi dali više nego što ima zakon dozvoljava pa svoju profesiju eksplaoatišu tako da im je sve dozvoljeno i svoje nasilništvo pokrivaju pisanjem na koje druga strana ne može nikako da odgovori.

  • savski venac Vreme: 25.07.2015 11:37h

    Čovek nikog nije napao već je odgovorio na optuzbe: prvo dokazati da je neko nesto uradio pa mu onda suditi...

  • kg Vreme: 25.07.2015 11:39h

    Apsolutno podrzavsm komentar "Mimi" Vi novinari,da li citate svoje komentare posle stampanja ili to urednici "friziraju"?

  • dip Vreme: 25.07.2015 12:40h

    E zato sto si napisao da je prostak moze da te tuzi za uvredu i to debelo da naplati. Covek je potpuno u pravu da svasta neprovereno pisete i ugrozavate tj igrate se tudjim zivotima nemarici za posledice. Mislim da je krajnje vreme da pocnemo da se tuzimo za sve i svasta jer drugacije nemozesh naterati pojedince da te postuju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP