Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RASIM LJAJIĆ BESAN ZBOG OPTUŽBI DA MINISTRI VRŠE PRITISAK NA FSS:

Tole, dokle ćeš da glumiš žrtvu?!

Autor: M. Zdravković | 25.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Tomislav Karadžić, predsednik FSS-a, najavio je da će 15. januara možda obelodaniti imena dvojice ministara iz Vlade Repubilke Srbije, koji se, kako tvrdi, mešaju u rad fudbalskih organa. Uz poruku da je o svemu obavestio i čelnike UEFA, koji to ne dozvoljavaju, Tole nije saopštio o kojim se političarima radi, pa je srpsku javnost delimično ostavio u rebusu.

Bez  dlake na  jeziku:  Rasim  Ljajić

Bez dlake na jeziku: Rasim Ljajić | Foto: Oliver Bunić

U želji da raskrinkamo celu aferu, pojurili smo prvog „osumnjičenog“ - ministra trgovine Rasima Ljajića, čiji se klub Novi Pazar, prema zvaničnim podacima, nije pojavio na sednici na kojoj je posle dosta bure izabran novi predsednik Zajednice superligaša Zoran Šćepanović.


- Ne mora Tole da čeka 15. januar da bi obelodanio moje ime. Neka odmah danas kaže javno da je ministar Rasim Ljajić vratio Pazarce kući! Ja sam taj koji je rekao ljudima da ne idu tamo i da ne učestvuju u tom cirkusu. Ali neka onda otkrije i celu istinu, a ne samo onaj deo koji njemu odgovara, kako bi samo on ispao žrtveno jagnje, a svi drugi koji su protiv njega, krivi - objašnjava Ljajić u razgovoru za „Alo!“.

Navukao gnev  ministara:  Tomislav  Karadžić

Navukao gnev ministara: Tomislav Karadžić | Foto: Marko Metlaš


Ministar, potom, iznosi verziju priče za koju tvrdi da je istinita.
- Dan pred izbore u Zajednici zvao me je Karadžić i rekao mi da ima napismeno da je 11 klubova za Gorana Milanovića. Pitao me je i da li hoćemo i mi da ga podržimo, a kako smo imali dobre odnose sa tim čovekom iz Jagodine, rekao sam mu - zašto da ne, pogotovo ako ga većina klubova podržava. Ali potom su krenuli pritisci, nema ko me sve nije zvao sa ove druge strane, sa zahtevom da glasamo za Šćepanovića. Pretili su nam i onda sam rekao mojima da ne idu tamo uopšte, i da im poruče da neće da učestvuju u njihovim igrarijama - ističe Rasim.

U Beogradu  se prvo  pljuju, a onda  se grle

U Beogradu se prvo pljuju, a onda se grle | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Zna Ljajić i da Tole ovakvim istupom u javnosti želi da izazove pažnju UEFA, ali, ponavlja da Karadžić nema pravo to da radi i kupuje sebi mesto na vrhu FSS-a.
- Ne može on sada da glumi žrtvu i pakuje priču kako mu se političari mešaju u fudbal. Pa zašto me zoveš kao sportskog radnika da ti podržim pulena na izborima, a posle, kada neću da učestvujem u toj lakrdiji, onda me optužuješ da kao političar vršim pritisak na Savez? Oni se svi tamo po Beogradu pljuju javno, i Karadžić i njegovi protivnici, a posle se grle i smeše jedan drugom na dodelama zlatnih lotpi. E, pa Novi Pazar neće da učestvuje u tome. Nećemo u taj fudbalski brlog sa njima, jer nam to ne treba - zaključuje ministar Rasim Ljajić.

Gašić: Ne osećam se prozvanim!
 

Osim Novog Pazara, Tomislav Karadžić je, indirektno, upro prstom i u čelnike Mladosti iz Lučana, koji takođe nisu došli na sastanak. Mnogi su kao čoveka koji je njima, navodno, zabranio da doputuju u Staru Pazovu spomenuli Bratislava Gašića, ministra vojnog, čiji sin Milan nosi dres ovog superligaša.
- To su samo pretpostavke. Apsolutno se ne osećam prozvanim niti imam veze s tim što priča Karadžić - ističe Gašić u izjavi za „Alo!“.
Napominje, ipak, da se zalaže za promene u FSS-u.
- Gledam svoj resor. Domaćim fudbalom se ne bavim niti me zanima. Ali kada vidim da nisam uspešan u poslu kojim se bavim, podnesem ostavku i mislim da bi Tole trebalo upravo tako da postupi, jer je pokazao da mu ne ide - poručio je minstar.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP