Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PRVI ČOVEK FUDBALSKOG SAVEZA UVELIKO SPREMA NASLEDNIKA

Tole gura Savu za predsednika FSS!

Autor: E. Selmani | 17.07.2015 - 20:51:00h | Komentara: 3

Borba za FSS ne prestaje! Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić pokušaće da postavi Savu Miloševića kao svog naslednika na najvažnijoj funkciji u srpskom fudbalu, saznaje “Alo!”.

Toletov pulen: Milošević

Toletov pulen: Milošević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Dugogodišnji vladar srpskog fudbala neće pokušati da osvoji novi mandat i definitivno je odustao od učešća na izborima u januaru, ali će vreme do konstituisanja nove fudbalske vlade iskoristiti da lobira za svog kandidata. Prema saznanjima našeg lista, reč je o aktuelnom potpredsedniku Saveza i legendarnom napadaču reprezentacije.

Nekadašnji centarfor Partizana, uz Dejana Stankovića, već godinama važi za figuru koja zadovoljava kriterijume Tomislava Karadžića. Aktuelni predsednik FSS-a često je u neformalnim razgovorima isticao dvojicu rekordera po broju nastupa za nacionalni tim kao svoje potencijalne naslednike, a sada će pokušati da svoje namere i ostvari.

- Tomislav Karadžić završio je svoju misiju na čelu FSS-a i sada će pokušati da postavi Savu Miloševića kao svog naslednika na predstojećim izborima, koji će se održati u januaru. O toj ideji Karadžić je često polemisao i sa bivšim generalnim sekretarom Zoranom Lakovićem - tvrdi naš dobro obavešteni izvor iz FSS-a.

Za razliku od Stankovića, koji je odbio da vodi srpski fudbal i posvetio se trenerskom poslu, Savo Milošević već nekoliko godina polako gradi karijeru u srpskoj kući fudbala.

Od Karadžićevog zakletog neprijatelja preko noći je postao direktor reprezentativnih selekcija i zaboravio šta je sve govorio o svom starijem poslodavcu i saradniku. Kao nagradu za lojalnost dobio je pravo da bira selektora, što je iskoristio da postavi Radovana Ćurčića na čelo reprezentacije.

Karadžić je zauzvrat dobio ogroman kišobran jer je Milošević na sebe preuzeo odgovornost u slučaju neuspeha. U međuvremenu, Savo je dogurao do funkcije potpredsednika, na kojoj trenutno sarađuje sa svojim budućim rivalom na izborima Slavišom Kokezom.

Opet korak ispred  svih: Karadžić

Opet korak ispred svih: Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Zanimljivo je da je ideja Karadžića da se izbori za FSS, bar na papiru, pretvore u rat između Crvene zvezde i Partizana. Klub sa “Marakane” podržaće Slavišu Kokezu kao svog kandidata, dok je ideja aktuelnog rukovodstva Saveza da Milošević bude opcija Partizana.

- Savo Milošević će na izborima u FSS-u biti predstavljen kao kandidat Partizana da bi se prikrila njegova veza sa Karadžićem. Takođe, Karadžić je uveren da će Savine šanse za pobedu biti veće ukoliko ne bude izašao ka direktan kandidat FSS-a. U Savezu preovladava mišljenje da je Milošević kao sportska figura favorit u odnosu na Slavišu Kokezu - ističe naš sagovornik sa Terazija 35.

Neraskidiva veza između Karadžića i Partizana


Savo Milošević neće slučajno biti predstavljen kao kandidat Partizana na narednim izborima za predsednika FSS-a, već je to nastavak neraskidive saradnje između predsednika Saveza Tomislava Karadžića i crno-belih. Karadžić je 2008. iz predsedničke fotelje u Humskoj preuzeo funkciju u srpskoj kući fudbala, ali nikad nije digao ruke od voljenog kluba, na čijim utakmicama je redovan gost.
Predsednik FSS-a bio je izuzetno aktivan tokom izbora u Partizanu, pa je i sam aktivno učestvovao u izboru Zorana Popovića za predsednika. Na Toletovu ljubav Partizan nije ostao imun. Tako je šampion države odmah ponudio Karadžuiću bazu u trenucima kad je ovaj izgubio mesto delegata FSS-a odlukom FS Vojvodine.

Poslednji komentari
  • CIRINELA Vreme: 17.07.2015 21:49h

    A da li bi moglo srbin za promenu.

  • Zvezdan Vreme: 17.07.2015 21:54h

    Po gradu ide priča da je sve dogovoreno. Od Nove godine Kokeya će da bude predsednik FSS, I obećao je da će većinu ljudi u savezu da zadrži. A koga bi on I doveo? Kokeza I nije čovek iz fudbala.

  • Ivan bg Vreme: 18.07.2015 07:50h

    Ako se u ovoj zemlji bira između kokeze i miloševića, onda smo u totalnom kanalu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP