Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KARADŽIĆ OPET PRODUŽIO ŽIVOT U PREDSEDNIČKOJ FOTELJI

Tole, majstore!

Autor: M. Rangelov | 09.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

“Ljudi, pa ovaj čovek je neuništiv” - kultna fraza iz legendarnog domaćeg filma “Ko to tamo peva”, koja kao da je osmišljena za Tomislava Karadžića (75), predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Za 19 meseci svako će moći da se  kandiduje,  pa čak i oni  koji su  uništili  sve što su  dohvatili

Za 19 meseci svako će moći da se kandiduje, pa čak i oni koji su uništili sve što su dohvatili | Foto: Aleksandar Koković

Opozicija je očekivano pretrpela ozbiljan udarac, na Skupštini nacionalnog Saveza nije bilo većih dilema. Tole ostaje predsednik, a izbora neće biti do 2016. godine! Hm? Da li je neko i sumnjao da će biti drugačije, iako su mnogi poput Zvezdana Terzića predviđali da će mu videti leđa već u decembru ove godine.


Karadžić je na pitanje - “Da li me podržavate?”, dobio više nego jasan, jednoglasan odgovor. Delegati su time rekli “ne” Toletovoj smeni i prevremenim izborima. Ali ni to nije sve, prvi čovek Saveza se baš obezbedio. Na predlog regiona Vojvodine i Zapadne Srbije, dopunjen je i Statut (član 44) po kojem će Karadžić u narednih 12 meseci biti poptuno nedodirljiv.

- Kad se jednom bude raspravljalo o poverenju predsednika i kada se budu tražili vanredni izbori, taj zahtev neće moći da se ponovi u narednih 12 meseci. Ovako se potpuno nepotrebno ugrožava rad Saveza. Za godinu i sedam meseci će biti raspisani izbori. Svako će moći da se kandiduje, pa čak i oni koji su uništili sve što su dohvatili - rekao je Karadžić.

Kao i što je bilo najavljeno, predstavnika Crvene zvezde nije bilo na Skupštini, a predsednik FSS-a, čelnicima Crvene zvezde poslao je jasnu poruku.

- Da nije bilo premijera države i FSS, taj klub (Crvena zvezda), danas bi se takmičio u Trećoj ligi. Pooštravaćemo odluke prema onima koji ne poštuju stav Saveza, u suprotnom će biti haosa.

Između ostalog, Karadžić je konstatovao da ne zna ko je predsednik crveno-belih i da nema nameru da polemiše sa generalnim sekretarom Zvezdanom Terzićem.

Hoću da izvučem fudbal iz blata!


Tomislav Karadžić očekuje da će u narednom periodu stići značajna finansijska pomoć.
- FIFA je donirala 600.000 evra za obnavljenje fudbalskih objekata koji su oštećeni tokom poplava. Očekujem da i UEFA obezbedi dodatna sredstava, nadamo se sumi od oko milion evra. Da podignemo sirotinju iz blata, da pomognemo našim fudbalskim herojima. Kad god me Platini sretne kaže da za nas nema više para. Stalno tražimo pomoć za realizaciju određenih projekata - rekao je Karadžić.

Poslednji komentari
  • tosa Vreme: 09.10.2014 09:51h

    Pa ništa tu nije čudno, pa njega su izabrali delegati. Drugo o kakvoj opoziciji govorite ako je izabran jednoglasno. I treće ko traži njegovu smenu VD Terzić, pod sudskom istragom i nejasno kako je uopšte došao u Zvezdu. Skupština CZ ga nije izabrala, možda IO, a i oni su svi vršioci dužnosti postavljeni na čuvenoj noćnoj sednici.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP