Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

U SVOM STILU

Tole: Ne plašite se - idem sigurno, ali vam možda ostavim Mihu!

Autor: D. Ostojić | 10.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Informacija da će Tomislav Karadžić, još uvek aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Srbije, ponuditi novi mandat Siniši Mihajloviću na selektorskoj klupi “orlova” dodatno je uzburkala ionako nemirnu vodu u srpskom fudbalu. Odmah su navijački forumi zatrpani komentarima tipa: “Toletov poslednji udarac”, “Ovaj čovek ubija srpski fudbal”, “On odlazi, ali nam namerno ostavlja Mihu da nas dokusuri”... Odmah se oglasio i potencijalni naslednik Zvezdan Terzić i, očekivano, opleo po Toletu!

Saradnici: Tomislav Karadžić i Siniša Mihajlović

Saradnici: Tomislav Karadžić i Siniša Mihajlović | Foto: AP

Pozvali smo Karadžića za reakciju. Pronašli smo ga u Kardifu, gde Srbija večeras (20. 45) igra “revijalnu utakmicu” sa Velsom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.


- Ma vidite, ja se ne obazirem toliko na zlurade komentare kako navijača tako i sportskih radnika koji ne žele dobro srpskom fudbalu. Ali, ovde se radi o nečemu drugom - ja nikada nisam rekao da ću ponuditi produžetak ugovora Siniši Mihajloviću. Ne kažem ni da neću, ali o tome, kao i o svemu do sada otkako sam ja predsednik FSS-a odlučuje više ljudi. Kao što sam i najavio - o tome ćemo razgovarati u decembru - počinje Tole razgovor za “Alo!”.
Šef srpskog fudbala ne krije da gaji simpatije prema Mihinom radu, uprkos tome što smo se dva kola pre kraja oprostili i od drugog mesta u srednje jakoj grupi.

Njih niko ne pita koga žele da ih vodi u narednim kvalifikacijama: Fudbaleri Srbije

Njih niko ne pita koga žele da ih vodi u narednim kvalifikacijama: Fudbaleri Srbije | Foto: A. Dimitrijević

- Vidite, Belgijanci su žrtvovali osam godina da nemaju rezultat, ali su sada u samom vrhu evropskih reprezentacija. Ne kažem da i mi treba da postimo osam godina, ali iskreno verujem da bismo se i sa Mihajlovićem plasirali na sledeće Evropsko prvenstvo. Jednostavno ne mogu da zamislim da Srbije nema na tri uzastopna velika takmičenja - otvorio se Karadžić.


Za kraj, predsednik Saveza se osvrnuo na meč sa Hrvatima i kompletan ciklus kvalifikacija, neuspešnih za nas.

Neven Subotić

Neven Subotić | Foto: Marko Metlaš

- Bilo je grešaka, ali smo pokazali i potencijal. Imamo dobru ekipu i sve bolju igru. Jedna Hrvatska je nadigrana pre nekoliko dana na “Marakani”, to nije mala stvar. Verujem u ove momke, ali i u generacije koje dolaze - zaključuje naš sagovornik.

„Subotiću su vrata uvek otvorena”


Pitali smo Karadžića i kako komentariše iznenadan odlazak Nevena Subotića iz reprezentacije.
- Taj njegov trener iz Dortmunda, Klop, insistira da mu svi igrači budu dostupni što više vremena. Očigledno je nezadovoljan što su mu prošle godine trofeji za malo izmakli, pa ove godine hoće korak dalje. Subotić je takođe bio za to, pa smo mu izašli u susret. Mislim da imamo adekvatne zamene za njega u ova tri meča do kraja godine (Vels, Japan i Makedonija), a siguran sam da će se Neven vratiti u tim u kvalifikacijama za EVRO - kaže Tole.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP