Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TUŽILAŠTVO SASLUŠALO KARADŽIĆA I MIRKOVA

Tole pevao o Mikiću!

Autor: I. Milićević | 08.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić i Komesar za bezbednost Milivoje Mirkov saslušani su juče u Višem tužilaštvu, gde su govorili o svojim saznanjima o incidentu tokom utakmice Srbija-Albanija, kada je navijač Igor Mikić upao u TV prenos i vređao premijera Aleksandra Vučića.

Vređao premijera: Igor  Mikić

Vređao premijera: Igor Mikić

Njih dvojica su saslušani kao svedoci u istražnom postupku protiv Mikića, koji je osumnjičen za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama.
Najpre je iskaz dao Karadžić, a tužilac ga je, između ostalog, pitao da li poznaje Mikića i da li je on imao akreditaciju za ulazak u deo stadiona rezervisan za novinare.


- Verujem da vam je jasno šta sam na to odgovorio. To nisu pitanja za predsednika FSS-a, već za Komesara za bezbednost i istražne organe. Drago mi je što me tužilac pozvao jer se mojim imenom i odgovornošću mnogo spekulisalo posle tog incidenta. Sve to je bio jedan monstruozni izum, pa se nadam da smo sada sve razjasnili - kazao je Karadžić novinarima nakon saslušanja.

Zadovoljni: Karadžić i Mirkov

Zadovoljni: Karadžić i Mirkov | Foto: Marko Metlaš


Komesar za bezbednost Milivoj Mirkov zadržao se u kabinetu tužioca više od dva sata. Po izlasku iz Palate pravde rekao je novinarima da odgovorno tvrdi da FSS nije izdao nikakvu akreditaciju Igoru Mikiću, što je utvrđeno proverom baze podataka.

- Neka Mikić sam kaže kako je ušao u improvizovani studio. Tvrdim da je bezbednost bila na najvišem mogućem nivou i da je FSS ispoštovao sve propisane procedure. Da bi došao do studija, Mikić je morao da prođe četiri punkta na kojima su stajali zajedno redari i policajci. Kako je to uspeo, pitanje je za istražne organe, a ne za mene niti za FSS. Dokle god se ne iskoreni taj protivprirodni blud između huligana, države i policije, nećemo moći da govorimo o apsolutnoj bezbednosti na fudbalskim utakmicama - poručio je Mirkov.
Nakon njega, saslušan je i direktor stadiona Partizana Aleksandar Stepanović.

Ni reči o spornom dronu!
 

Zamenik tužioca nije ispitivao Karadžića, Mirkova i Stepanovića na okolnosti vezane za pojavu drona sa zastavom „velike Albanije“, koje su dovele do prekida utakmice. Osumnjičeni za puštanje drona i dalje nije identifikovan, zbog čega se zasad, istraga vodi samo protiv Mikića, ali i navijača koji su nakon prekida utakmice utrčali na teren.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP