Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TOMISLAV KARADŽIĆ PORUČIO DA ODLAZI, ALI TEK U FEBRUARU 2014. GODINE

Tole se rukovao s Džajom i Terzom!

Autor: P. Milovanović | 28.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Jak je Tole ko crna zemlja! Iako su ga u prethodnih nekoliko meseci non-stop „pljuvali“ i terali s funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije, Tomislavu Karadžiću su na kraju godine čvrsto stisli ruku najveći kritičari - Dragan Džajić i Zvezdan Terzić.

Kao da su stari drugari: Džaja i Tole

Kao da su stari drugari: Džaja i Tole | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Predsednici Crvene zvezde i OFK Beograda očekivano su se pojavili na tradicionalnoj dodeli „Zlatne lopte“ FSS-a namenjene najboljem igraču i treneru, ali niko od prisutnih ni u najluđim snovima nije pomišljao da će Tole, Džaja i Terza, onako pred kremom fudbalskog sveta „zakopati“ ratne sekire.


Terzić: Daleko je februar

Zvezdan Terzić je jedan od glavnih zagovornika da Karadžić mora da podnese ostavku i napusti FSS. Prvi čovek “romantičara” s Karaburme ipak nije želeo previše da priča o Toletovom nasledniku.
- Videćemo, daleko je februar, ne bih ništa sada da komentarišem. Svašta može da se desi do tada. Za sada i dalje imamo predsednika. Treba sačekati Skupštinu FSS, pa ćemo videti - rekao je Terzić, dodajući da OFK neće imati kandidata.

Palo je rukovanje uz širok osmeh, dok su na sve strane „sevali“ blicevi, a samo nekoliko trenutaka kasnije Karadžić je otkrio kada će napustiti predsedničku fotelju na Terazijama.

- Moja odluka iz avgusta meseca da u pola mandata napustim funkciju predsednika nije se menjala. Imali smo najbolju nameru da u decembru mesecu dođemo do novog kadrovskog rešenja, bili smo na pragu promocije takvog rešenja (prim. aut. Dejan Stanković odustao da nasledi Karadžića), međutim, u zadnjem trenutku se to nije desilo. Želim da kažem da za period koji je pred nama, a to je do kraja februara - svi organi i svi klubovi, imaju mogućnost da kandiduju čoveka, moralnog, sportskog, fudbalskog koji će voditi našu organizaciju.

Zaboravljene teške  reči: Terzić i Karadžić

Zaboravljene teške reči: Terzić i Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ja sam spreman sutra da odem pod tim uslovima, ukoliko fudbalska porodica i svi mi koji radimo u fudbalu dođemo do takvog rešenja. Ne treba mene opominjati ni za doslednost ni za moral, ja se nadam da to imam. Fudbalska organizacija nije pijaca, i to pitanje ne može da se reši preko kolena, moraju da se ispoštuju zakon i statut. Nadam se da ćemo do kraja februara imati oba kadrovska rešenja i da ćemo svi zajedno u sledećima godinama dolaziti i ostvarivati one planove i ciljeve koje srpskom fudbalu trebaju - jasan je Tomislav.

Karadžić će tako parafirati ostavku sredinom februara kada je zakazana Skupština FSS-a.

Što se tiče 2013. godine i učinka srpskih reprezentacija, Karadžić je kratko prokomentarisao.

- Osećanja su mi pomešana zbog neuspeha A reprezentacije, ali sam uveren da ćemo vrlo brzo imati tim ispred kojeg se neće postavljati znak pitanja kada je reč o plasmanu na velika takmičenju - zaključio je Karadžić.

Rade Ivanović,  Ljubinko Drulović i  Savo Milošević

Rade Ivanović, Ljubinko Drulović i Savo Milošević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Tole: Murinjo nije dao Banetu da dođe!
 

Dobitnici „Zlatne lopte” FSS-a za 2013. godinu su Branislav Ivanović i Ljubinko Drulović. Kapiten Srbije, prošlogodišnji dobitnik, predvodio je Čelsi do pehara u Ligi Evrope, dok je Drulović sa “orlićima” (igrači uzrasta do 19 godina) postao prvak Starog kontinenta. Drulović je prisustvovao dodeli, dok je Ivanović zbog klupskih obaveza izostao.
- Pokušali smo preko Murinjovih prijatelja da dovedemo Baneta, ali smo dobili negativan odgovor - kratko je rekao Karadžić, koji je nagradu uručio Banetovom ocu Radetu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP