Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DRAGAN STOJKOVIĆ SAVETUJE PREDSEDNIKA FSS:

Tole, ugledaj se na Blatera!

Autor: D. J. Bužić | 05.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Ostavka Sepa Blatera i odlazak sa najodgovornijeg mesta u FIFA, nakon 17 godina predsednikovanja, mogli bi da posluže kao primer, kao ideja, i mnogim drugim glavešinama.

“I Karadžić bi, poput  bivšeg čelnika FIFA,  mogao na gospodski  način da se okrene  i ode, a naš fudbal  ostavi mlađima”

“I Karadžić bi, poput bivšeg čelnika FIFA, mogao na gospodski način da se okrene i ode, a naš fudbal ostavi mlađima” | Foto: Mitar Mitrović

Među prvima koji bi trebalo da prati Blaterov primer je i Tomislav Karadžić, koji već sedam godina za sebe veruje da je nezamenjiv. Ovakav stav u razgovoru za „Alo!“ iznosi Dragan Stojković Piksi, jedan od poslednjih srpskih fudbalskih čarobnjaka, ali i bivši funkcioner koji je kroz fudbalsko-diplomatski rad dobro upoznao i Blatera i Karadžića. Otuda i povlači paralelu sa Cirihom i Beogradom.


- Način na koji se Blater okrenuo i otišao sa čela FIFA je gospodski! Čovek je i pored nove pobede na poslednjim izborima shvatio da baš nisu svi za njega i to mu je bilo dovoljno da se iz moralnih razloga povuče i prepusti mesto nekom mlađem, sposobnijem. Nije dozvolio da ga ulica menja, da se diže revolucija, da se fudbal raspadne. Mnogi i u Srbiji bi trebalo da postupe kao on - kaže Piksi.

Sedam godina vodi srpski fudbal: Karadžić

Sedam godina vodi srpski fudbal: Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Ko, na primer?
- Tomislav Karadžić je jedan od takvih ljudi u našem fudbalu. Mogao bi da se ugleda na Blatera. Makar s moralnog aspekta. Fudbalski savez Srbije živi u svom sistemu, ali ako se i sporadično pojavljuju zamerke, ali i teške optužbe na nečiji rad, ako je to glas naroda, fudbalskih radnika, nije mi jasno zbog čega taj isti Tomislav Karadžić toliko želi da zadrži fotelju. Mora da prihvati realnost i mora da shvati da nije nezamenjiv. Kada sam sa Zvezdom poslednji put osvojio duplu krunu, ja sam se povukao. Shvatio sam da ne mogu da uradim više od toga. Ćao! Doviđenja...

Pobedio i otišao:  Sep Blater

Pobedio i otišao: Sep Blater | Foto: AP


- Što se Blatera tiče, verujete li da je i on nešto muljao, da ne izlazi čist iz FIFA?
- Čini mi se da je radio dobre stvari za fudbal. Na kraju, i ovaj njegov odlazak doživljavam kao nešto dobro, ali čisto sumnjam da je bio umešan u malverzacije koje ovih dana potresaju FIFA.

- Vidite li njegovog naslednika?
- Mišel Platini! Samo ukoliko bude imao motiva da se upusti u jedan takav posao.

- Možda i vi dobijete neko mesto u novom sazivu FIFA?
- Ponuda sam imao i ranije, čak da budem član Izvršnog odbora, ali nisam još za tu vrstu politike. I dalje više volim da sam bliže terenu.

Maradona „nije čist” za mesto u FIFA!

- Odlaskom Blatera pristižu razni predlozi za njegovog naslednika. Među najinteresantnijim je onaj od predsednika Venecuele Nikolasa Madura. On predlaže Dijega Maradonu...
- U najmanju ruku, neozbiljan predlog. Predsednik FIFA mora da bude neukaljana ličnost, osoba bez skandala. Neko ko je visokoobrazovan, neko ko govori više jezika. Maradona je od svega toga bio samo čudesan fudbaler.

Poslednji komentari
  • Baja Vreme: 05.06.2015 12:12h

    Evo ga Piksi kombinacija da nešto pametuje... Gde su pare iz zvezde "legendo",zašto pokrivaš aboliranog Džaju?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP