Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FS SRBIJE SVESNO RIZIKOVAO KAZNU I LICENCIRAO CRVENO-BELE ZA EVROPU

Tole zbog Zvezde baca 200.000 evra!

Autor: Ekipa Alo! | 02.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Fudbalski savez Srbije svesno je rizikovao novu kaznu UEFA, kada je odlučio u petak uveče da izda licencu Crvenoj zvezdi i prijavi je za kvalifikacije za Ligu šampiona naredne sezone.

Brzo je prošlo vreme  slavlja: Šampioni bez  Lige šampiona?

Brzo je prošlo vreme slavlja: Šampioni bez Lige šampiona? | Foto: Marko Metlaš

Toliko će iznositi kazna, kada
u Nionu uoče nepravilnosti u
licenciranju. Ako UEFA zbog
kršenja fer-pleja izbaci crveno-bele, kazna će biti neprimećena

Podsetimo, FSS je u maju 2012. godine zbog propusta u licenciranju Partizana i Zvezde kažnjen sa 300.000 evra, od kojih je 100.000 uplatio odmah na račun UEFA, a preostalih 200.000 je uslovno na tri godine, ako se propust ponovi. Kako će ovaj put, verovatno, novi propust u licenciranju biti uočen u Nionu, u slučaju crveno-belih, Savez će morati da uplati i tih preostalih 200.000 evra na račun evropske kuće fudbala, a to će, ujedno, biti i cena „kupovine mira“ u domaćoj javnosti.


Na „Marakani“ bezuspešno jure 1,5 miliona evra!

Kada je reč o Zvezdi, ona se i dalje grči da pronađe 1,5 miliona evra, koje je obećala da će do utorka uplatiti FSS-u za licencu. Čelnici kluba su čak i juče jurili da pozajme novac od nekoga, nekako, ali kako saznajemo, malo je onih koji im veruju na reč i koji su spremni da im daju pare. Problem je što se i ranije slično radilo, a nikada se nisu vraćali dugovi, tako da niko nije spreman da se upušta u nove dogovore i mrcvarenja koja sežu u nedogled.
Čak i ako pronađe taj novac do sutra, Zvezdu kasnije očekuju nova potraživanja, koje mora da reguliše do kraja juna, a to je tri puta više nego što joj je sada hitno potrebno.

Naime, jasno je da bi se crveno-beli deo Srbije ponovo obrušio na Tomislava Karadžića i rukovodstvo FSS-a, da u petak uveče Zvezda nije prijavljena za Ligu šampiona, tako da je Savez svesno rizikovao pomenuti novac kako bi „oprao“ sebe u ovdašnjim medijima. Ono što je važnije, ovaj incident sa licencom neće ugroziti poziciju FSS-a kao jednog od licencora UEFA, ali je jasno i da sledeće sezone gledanja kroz prste i propusta neće biti, jer će u tom slučaju naša kuća fudbala izgubiti dozvolu da sama licencira klubove.

Zanimljivo je, primera radi, da Fudbalski savez Crne Gore prošle godine nije smeo da se upusti u istu avanturu kao što je to sada učinio FSS. Nisu Crnogorci želeli da rizikuju kaznu i glatko su odbili zahtev Budućnosti da im izdaju licencu za Ligu Evrope, jer su Podgoričani, kao i Zvezda, dugovali dosta para drugim klubovima. Slično je učinio i Fudbalski savez Italije, koji je pre nekoliko dana odbio da licencira Parmu za Ligu Evrope, i to zbog duga od 300.000 evra. U FSS-u, evidentno, misle drugačije i imaju neku svoju računicu.

Predsednik FSS-a  lake ruke: Tomislav  Karadžić

Predsednik FSS-a lake ruke: Tomislav Karadžić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Verovatno da se iza poteza čelnika našeg Saveza krije i očekivanje da će organi UEFA, koji od ranije vode postupak protiv Crvene zvezde za kršenje finansijskog fer-pleja, sami eliminisati srpskog šampiona iz internacionalnih takmičenja, i to u utorak, za kada je zakazan sastanak. Tako bi propust Saveza u licenciranju i kazna od 200.000 evra bili minorni u odnosu na bruku koja bi zadesila kompletan srpski fudbal.
Poslednji komentari
  • sasa Vreme: 02.06.2014 07:34h

    guraj vucicu zvezdu, samo guraj...neces ni ti vecno biti glavnii

  • Laki Vreme: 02.06.2014 14:42h

    Lako je kad se ne daju pare iz svog džepa. Ne radi se o tome da li je u pitanju Zvezda,Partizan ili neko treći. Tolu bi trebalo naplatiti sve finansijske promašaje pa neka i doživotno bude predsednik.Setimo se samo smene Antića i gubitka na sudu 2000000 eura.I da za takav finansijski promašaj niko ne odgovara.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP