Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALO! PREDSTAVLJA DŽOŠA PARKERA (24), NAPADAČA CRVENE ZVEZDE SA ANTIGVE I BARBUDE:

Tražim ribu u Beogradu!

Autor: M. Zdravković | 10.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Zvezda je dobila najegzotičnijeg fudbalera u svojoj istoriji! Džoš Parker (24), momak koji je odrastao u Engleskoj, a prošao omladinsku školu Kvins Park Rendžersa, reprezentativac je Antigve i Barbude, ostrvske države između Karipskog mora i Atlantskog okeana, sa svega 80.000 stanovnika.

Džoš Parker

Džoš Parker | Foto: Vesna Lalić

Radi se o maloj zemlji koja će od sada imati dosta navijača Crvene zvezde, samo zbog Džoša, ako ga krenu golovi.


- Mala smo zemlja, ali veoma uspešna i velika u tom delu sveta. Tamo se lepo živi. Imam dosta rođaka na tom ostrvu jer mi je otac poreklom sa Antigve, dok mi je majka Engleskinja... Čuo sam i da je ovaj stadion nekada primao više gledalaca nego što Antigva ima stanovnika, ali srećan sam što sam stigao u Zvezdu - zadovoljno će Parker.

Na nadlaktici ću tetovirati portret sina!

Skoro nije u Zvezdu došao fudbaler sa više tetovaža. Džoš Parker je hodajući crtež, a svaka šara na telu ima svoje značenje.
- Imam ih mnogo po celom telu. Tu su, recimo, imena sestara, članova familije, važni datumi, a imam i dosta citata, koje prosto obožavam. Na podlaktici sam ispisao: „Otisci prstiju ne blede, posebno ne na onome što voliš“, i to znači da, ako uradite nešto dobro za nekoga, on će vam to večno pamtiti. Omiljena izreka koju nosim na grudima glasi: „Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova“. To znači da, ako verujete u svoje snove, vi ćete ih ostvariti, a pero na desnoj strani vrata takođe je deo te velike tetovaže - ističe Parker.
Napadač Zvezde, međutim, želi da se šara i u Beogradu, a za to je rezervisan gornji deo desne ruke.
- Pitao sam već saigrače da mi preporuče nekog majstora u Srbiji, da mi na desnoj ruci uradi portret sina. Ali mora da bude vrhunski rad, inače ćemo se pobiti ako ispadne smešna slika - upozorava Džoš Parker.

Fudbaler je nacionalnog tima koji je tek 94. na rang-listi FIFA i teško da će ikada zaigrati na svetskom prvenstvu. Ali najveća je faca tamo, posebno otkad je potpisao za Zvezdu.

- Imam skoro 30 utakmica za nacionalni tim, zamenik sam kapitena i otkad sam stigao ovamo, definitivno sam postao najpoznatiji fudbaler sa Antigve i Barbude. Mislim da je najveći fudbaler svih vremena odande Kolin Kazim Ričards iz Fejenorda. On igra za tursku reprezentaciju, odrastao je u Engleskoj, ali svaki Božić provodi na Antigvi, odakle mu je otac, i finansijski dosta pomaže reprezentaciji - objašnjava Parker.

Pojačanje crveno-belih iz Domžala ima i zanimljiv način života, ali i ishrane.

- Pešetarijanac sam! Ne jedem meso, samo ribu. To je zdrav način ishrane koji sam prihvatio i strogo ga se pridržavam. Znam da ovde ljudi imaju drugačije sklonosti prema hrani, da su Srbima roštilj i meso glavni sastojci svake trpeze, ali ja ih sigurno neću konzumirati - otkriva Parker.

Zbog hladnoće, napadač crveno-belih ovih dana nije izlazio iz hotela, ali jedva čeka da upozna noćni život Beograda.

- Čuo sam da su ovde lude žurke i da su devojke lepe, ali nisam još video te lepote, valjda zbog zime. Nemam ženu, mene niko više ne voli. Devojke, zovite me, slobodno - kroz smeh poručuje Džoš Parker, koji oćekuje da će mu se sredinom februara pridružiti i dvogodišnji sin Kairo.

Nije oženjen: Džoš Parker

Nije oženjen: Džoš Parker | Foto: Vesna Lalić

Zvezda je velika, bez obzira na muke!

Džoš Parker je veoma uzbuđen zbog dolaska u Crvenu zvezdu, a o tom klubu ima izuzetno mišljenje, bolje nego mnogi domaći fudbaleri.
- Vrlo sam strastven momak. Samo dva dana sam u Beogradu, a već osećam profesionalizam i način na koji se klub odnosi prema meni. Ne kajem se što sam došao. Govorili su mi razne negativne stvari o ovom klubu, ali nisam želeo nikoga da slušam, već da vidim i da sam prosudim o svemu. Mogu da kažem da su u Zvezdi pošteni prema meni. Znate šta, koliko god da je loša materijalna situacija, kao igrač prema klubu morate da osećate neku veliku strast, da uživate. Takav sam bio gde god sam igrao, a biću takav i u Zvezdi - obećava Džoš Parker.

Jedna od lepših zastava

Na zastavi Antigve i Barbude, sunce predstavlja novo doba, crvena boja energiju ljudi, plava nadu, a crna predstavlja afričko poreklo većine stanovništva. Simbol u obliku slova V predstavllja pobedu (viktorija), a generalna kombinacija žute, plave i bele boja predstavlja saunce, pesak i more ove karipske zemlje.

Država bez misice


Iz nerazjašnjenih razloga, od 2009. godine ne biraju više mis Antigve i Barbude. Poslednja pobednica ovog takmičenja bila je Atina Džejms.

Nezavisni od 1981.

Ovo ostrvo postalo je nezavisna država unutar Komonvelta 1. novembra 1981, a prvi i za sada jedini vladar Antigve i Barbude je britanska kraljica Elizabeta Druga.

Poslednji komentari
  • Hehe Vreme: 10.01.2015 12:05h

    Aaaaaaaaahaha trazis ribu u BG? Aaaa kakva greska..Sad neces moci da spavas niti odmoris ni posle celodnevnog treninga. Na prozor ima sponzoruse da ti se penju.Pa ne znas ti gde si doso!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP