Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MARKO NIKOLIĆ NA FORU VODIO EKIPU PROTIV DONJEG SREMA

Trener preko veze!

Autor: M. Rangelov | 26.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Halo, klupa, ubacujte Sašu Ilića, bez njega nešto ne ide“ - poručio je Marko Nikolić sekretaru stručnog šataba Ljubiši Rankoviću na meču između Partizana i Donjeg Srema. Mladi stručnjak je zbog dešavanja u Nišu bio suspendovan jednom utakmicom i 200.000 dinara, pa je poslednji duel u Humskoj morao da posmatra sa tribina.

Ljubomir Ranković

Ljubomir Ranković | Foto: Marko Metlaš

Umesto toga, Nikolić se skrivao u mračnom tunelu, odakle je imao potpuni uvid na teren, pa je telefonskim putem delio instrukcije i izrečenu kaznu učinio besmislenom. Razumemo da cilj opravdava sredstva, ali nije jasno kako niko od zvaničnih lica na utakmici nije reagovao na ova dva prestupa Partizanovog snalažljivog stručnjaka.

Potrošio  sav kredit: Marko Nikolić

Potrošio sav kredit: Marko Nikolić | Foto: Marko Metlaš

Marko provaljen, možda se

sad sakrije u korpu za veš?


Žoze Murinjo i Arsen Venger prednjače u idejama kada je u pitanju komunikacija sa stručnim štabom. Tako je Portugalac jednom prilikom, dok je u prvom mandatu predvodio Čelsi, a bio suspendovan od strane UEFA, završio u korpi za veš kako bi dospeo u svlačionicu svog tima i tamo im podelio instrukcije. Ko zna, možda se i Marko u budućnosti odluči na ovaj potez, s obzirom na to da je provaljen za telefonske pozive svojim saradnicima na meču sa Donjim Sremom.

Crno-beli nisu blistali u prvom poluvremenenu, pa je bivši trener Vojvodine i Rada imao šta da kaže svojim izabranicima. Instrukcije su prvo stigle upravo do Rankovića, koji je potom informacije i taktičke zamisli glavnog stratega prenosio prvom pomoćniku i Nikolićevom zameniku Zvonku Vargi.


Zvaničnici fudbalskog takmičenja se ljute kad ih nazivamo čelinicima „Cirkus lige“, a ne žele da odgovore ni na jednostavno pitanje - da li je Marko Nikolić ovim anulirao izrečenu kaznu od jednog meča suspenzije.
Predsednik disciplinske komisije Zajednice superligaša Slobodan Pajović odbio je da prokomentariše detalj sa utakmice između Partizana i Donjeg Srema. 

OK, šefe. Sad ću i Vargi da kažem da ubaci Sašu Ilića u igru. Čujemo se...

OK, šefe. Sad ću i Vargi da kažem da ubaci Sašu Ilića u igru. Čujemo se... | Foto: Marko Metlaš


- Žao mi je, ne mogu ništa da komentarišem za javnost, mogu samo da obrazlažem odluke koje budu donesene - objašnjavao nam je Pajović.
Istina, u pravilniku takmičenja nije jasno definisano da u slučaju suspenzije trener nema pravo da komunicira sa članovima stručnog štaba na klupi. Očigledno da je Marko Nikolić „samo“ pronašao rupu u „zakonu“.

Sa kim se dopisuje Radoje?


Ako je već Ljuba Ranković bio zadužen za „tajnu vezu“ sa Markom Nikolićem, enigma je s kim se pomoćni trener Radoje Smiljanić u istom trenutku dopisuje putem SMS-a? Ili je i on u lancu razmene informacija, ili je čoveku dosadno usred meča...

Nije drukara: Lalatović

Nije drukara: Lalatović | Foto: FoNet

Lalatović: Moj kolega ništa loše nije uradio


Nenad Lalatović, trener Crvene zvezde, ne osuđuje svog kolegu iz Partizana zbog vođenja ekipe telefonskim putem, iako je bio suspendovan za meč sa Donjim Sremom.
- Iskreno, nemam ništa protiv niti mogu da kažem nešto loše o postupku Marka Nikolića jer svaki trener želi da bude uz svoju ekipu, u svakom trenutku. Uostalom, i u inostranstvu se služe istim metodama. Ponavljam, ne vidim ništa loše u tome što je telefonom slao instrukcije svojim saradnicima - izjavio je za „Alo!“ šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP