Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BOBAN BAJKOVIĆ PIŠE ZA ALO! SPRINT: UTISCI SA SEVERNE TRIBINE

Trezan sam branio, trezan i navijam!

Autor: Ekipa Alo! | 11.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Subota, 9. avgust, crveno slovo u kalendaru...

Ekskluzivno za naš list, doskorašnji golman Zvezde opisuje nezaboravnu subotu,  dan kada je zdušno bodrio svoj klub

Ekskluzivno za naš list, doskorašnji golman Zvezde opisuje nezaboravnu subotu, dan kada je zdušno bodrio svoj klub | Foto: Saša Čolić

06:45 Ustao sam rano, kao i svakog jutra, zbog deteta. Izlistao novine, danas igra moja Zvezda, i to posle dužeg vremena bez mene na golu. Poigrao sam se s mojom malom Unom, spremio doručak njoj i ženi, skuvao kafu, pa sam otišao na trening. Lep je dan, jedva čekam “Marakanu“ - „Zvezda mi je sve...“


08:55 Neću se valjda izmoriti na treningu, pa da ne mogu da skačem i navijam... „Požuri, šefe, moram na Zvezdu, na utakmicu“, vičem treneru. „Polako, Bajko, utakmica je u sedam“, odgovara on, ali đavola, morao sam da požurim. Titula se slavi, biće ludilo, ne moram baš svih 100 trbušnjaka danas...

10:45 Taman što sam ušao u stan, zvoni mi telefon. Zovu me drugari, kažu: „Dolazi odmah u kafanu na zagrevanje“. Šta sad, nisam u startnih 11 kod Lale, pa da moram da se zagrevam? Džaba, ne mogu da se odbranim, samo da završim nešto i odmah krećem ka njima.

12:05 Sredih se malo, odmorih, pa vičem ženi: „Milena, đe su mi one majice?” Bar sam se majica nakupio prethodnih godina. Uzeh onu šampionsku. Lepa, crvena, nekako mi najdraža, valjda zbog te titule što smo vratili u klub posle šest godina.

13:15 Stigoh na „Marakanu“. Drugari me čekaju u restoranu na stadionu, ulazim, viče jedan: „Šta ćeš da piješ, Bajko?“ A sok ću, jadan, ne pijem ja alkohol preko dana. Kada sam trezan branio deset godina, onda ću takav i da navijam.

17:15 Nekako sam se uželeo pune „Marakane“, pa sam ranije ušao na stadion. Redari me pretresaju, kaže jedan: „Pa šta ćeš ti ovde, idi na službeni ulaz“. Rekoh mu: „Ne, burazeru, danas ne radim, uzeo sam slobodan dan.“ I stvarno, jedva sam dočekao da jednom dođem na utakmicu kao navijač, da se popnem na šipku, da povedem pesmu.

19:30 Svi izlaze na teren. Malo mi je krivo jer mi nedostaju rukavice, ali opet, ta atmosfera na tribini je nešto neopisivo. Dobih one konfete što smo pobacali, upališe se i baklje, spektakl pravi... „Došlo je vreme da titula slavi se!“

20:12 Slobodnjak. Rekoh ovima oko mene: „Miki ga zateže sada i daje gol.“ Tako je i bilo. Nisam mogao da mu branim udarce na treningu, a kako će ovaj Nišlija...

20:15 Opet, Miki, jaoooooj... Brat rešio da bude najbolji strelac Superlige! Gotovo, bodovi su upisani, a ja sam promukao od dranja!

20:55 Na terenu Zvezda pleše, a na tribinama je red za moju pesmu - „Od rođenja mog...“ Koliko volim te stihove, naježim se. Čak ni na terenu se ne naložim toliko kao na tribini. Stvarno, ponekad je teže navijačima na ovoj strani nego nama dole na terenu.

21:21 Gotova utakmica. „Ajmo na piće“, viču ovi moji. Hoćemo, vala, odgovaram im, moram da zveknem jedno “ladno pivce” ko zmijče. Zaslužili smo da proslavimo prve bodove.

22:30 Stigoh u stan. Tu su moja Milena i Una, moje dve najsjajnije zvezde. One su mi, uz moj klub, najveće ljubavi. Izljubih ih onako srećan. Ne pamtim da mi je ikada bilo lepše kada sam se vratio s neke utakmice. Treba doživeti sever i punu „Marakanu“. Lepo je igrati za te ljude, ali još lepše biti s njima u kopu i navijati. Devedeset minuta, bez stajanja. Jedva čekam sledeće kolo, pa i gostovanje posle toga. Idem u Novi Sad, sigurno, ako ne nađem klub do tada. Biću na tribini, s „delijama“. To volim, to mi je život i tako će biti dok sam živ.

Uzimam slobodan dan 18. oktobra!

Bajka očekujte sigurno na severu među „delijama“ 18. oktobra, kada se igra naredni večiti derbi.
- Čak i ako nađem klub u narednom periodu, doći ću na derbi s Partizanom, makar puzeći. To moram da uradim, znajte, tražiću od budućeg kluba da to regulišemo odmah, da tog vikenda, 18. oktobra, budem slobodan - poručuje Bajko.

Poslednji komentari
  • Дане С. Vreme: 11.08.2014 11:00h

    Звезда није имала горег голмана од њеног настанка од тебе. После 10 година ред би било да се вратиш на Цетиње, мислим да тамо имају неки клуб у општинској лиги где ћеш сигурно да браниш.

  • Gradjanin Vreme: 11.08.2014 17:18h

    Teski kompleksas, a nikakav golman. Da je 30 posto golman, kakav je komplekas i koliko voli Zvezdu, Zvezda bi bila pravi klub. Ovako, busan je ko djevdjir.

  • aleksandar Vreme: 12.08.2014 22:25h

    sta bi kada si se probudio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP