Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DERBI

Ture i Tevez kaznili Čelsi!

Autor: M. Grujić | 25.02.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

U derbiju 27. kola Premijer lige fudbaleri Mančester sitija su u direktnom duelu za drugo mesto napravili veliki posao pobedom nad Čelsijem od 2:0. Titula tragičara dana pripala je Frenku Lampardu, kojem je u 50. minutu Džo Hart odbranio penal pri nerešenom rezultatu, a ispostavilo se da je to bio ključni detalj, jer su „građani“ do kraja susreta majstorijama Jaje Turea i Karlosa Teveza stigli do velika tri boda.

Mančester siti

Mančester siti | Foto: Reuters

Derbi je doneo okršaj Matije Nastasića sa jedne i Branislava Ivanovića sa druge strane, dok je Aleksandar Kolarov ceo meč presedeo na klupi. Upravo je Nastasić imao prvu veliku priliku na meču, kada je u 14. minutu pobegao direktnom čuvaru posle kornera i glavom sa pet metara naterao Petra Čeha na refleksnu intervenciju. Siti je bio bolji rival, pa je ponovo zapretio preko Zabalete i Rodvela, ali realizacija je izostala za šta su za malo bili kažnjeni.


Benitez i Mančini u prijateljskom ćaskanju

Benitez i Mančini u prijateljskom ćaskanju | Foto: AP

Demba Ba je u 51. minutu dobio trku sa Džoom Hartom i gurnuo loptu pokraj njega, a golman Sitija zakasnelim startom skrivio penal. Odgovornost je preuzeo Frenk Lampard, koji je kao po običaju, šutirao u golmanov desni ugao, a to je pretpostavio i Hart, koji je panterskom reakcijom sprečio vođstvo Čelsija. Kazna za promašaj stigla je deset minuta kasnije.


Hart je prvo napravio penal nad Dembom Ba, ali je onda i Lampardu odbranio šut

Hart je prvo napravio penal nad Dembom Ba, ali je onda i Lampardu odbranio šut | Foto: Reuters

Jaja Ture je primio loptu na ivici šesnaesterca, u prijemu se oslobodio Lamparda i Džon Obi Mikela, a onda šutnuo pored Kejhila i iza leđa nemoćnog Čeha. Reagovao je Rafael Benitez uvođenjem Fernanda Toresa, Viktora Mozesa i Oskara, ali to nije donelo nikakav boljitak u igri aktuelnog evropskog šampiona, koji je do kraja susreta još jednom kapitulirao. Karlos Tevez je u 85. minutu primio loptu na ivicu šesnaesterca i poslao pravu raketu u vrh mreže kao potvrdu pobede i na veliku radost navijača na Itihadu.

Tevezu leži Čelsi

Karlos Tevez je u devetoj utakmici protiv Čelsija postigao i sedmi gol. Argentinac je najefikasniji protiv tima iz Londona.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP