Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TOMA FILA SAVETUJE ČELNIKE PARTIZANA:

Tužite Mateusa!

Autor: M. Z. | 14.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Toma Fila, ugledni beogradski advokat, smatra da bi čelnici Partizana trebalo da tuže Lotara Mateusa za uvredu, posle detalja objavljenih u njegovoj autobiografiji i tvrdnji da je vodio namešten meč u srpskom šampionatu, pre 11 godina.

Toma  Fila

Toma Fila | Foto: Mitar Mitrović

Proslavljeni Nemac je u svojoj autobiografskoj knjizi „Sve ili ništa“ opisao da mu je jedan igrač objasnio kako su fudbaleri Partizana prepustili bodove rivalu u jednom meču Prve lige u proleće 2003. godine, najverovatnije protiv Rada (1:0), a poznati pravnik smatra da mogućnost za tužbu posle tih navoda postoji.


- Ima elemenata za ozbiljnu tužbu protiv Nemca i ja bih savetovao čelnicima Partizana da ga tuže sudu - ističe Fila u razgovoru za „Alo!“.

- Radi se o ozbiljnoj priči koja dovodi u pitanje imidž jednog velikog kluba. Osnovno je pitanje da li Mateus u autobiografiji tvrdi da je ta utakmica nameštena, jer ako je tako, onda mora to i da dokaže na sudu. U suštini, cela priča je u tome da je ukaljan obraz jednog kluba, u ovom slučaju Partizana i moj savet čelnicima crno-belih, iako sam zvezdaš, jeste da ga tuže i da tako probaju da skinu ljagu sa svog imena - napominje Fila.

Na naše pitanje kako bi mogla da se utvrdi prava istina posle toliko godina, poznati advokat kaže:
- Postoje zapisnici s mečeva, snimci, neka ih sud sve pozove, neka ih sučeli i ispita, pa da vidimo ko priča istinu, a ko laže. I Mateus će tada morati da imenuje fudbalera koji mu je rekao da je utakmica dogovorena, jer je ovako bespotrebno ukaljano ime Partizana - zaključuje Fila.

Zakuvao stvari u srpskom fudbalu:  Lotar Mateus

Zakuvao stvari u srpskom fudbalu: Lotar Mateus

Mateus se dobro zaštitio!


Lotar Mateus je pažljivo pisao svoju autobiografiju i dobro se zaštitio od eventualne tužbe. To se vidi i po tome što nigde nije konkretno pomenuo da se radi baš o nameštenom meču s Radom, već na to može samo da se sumnja, ako se pogledaju rezultati Partizana tog proleća. Takođe, kasniji navodi, kao što su izmešane sezone, redosled golova, domaćinstva, faktički ne postoje u arhivi, pa bi na sudu bili teško dokazati od strane tužitelja. Lotar u svojoj knjizi ne tvrdi da nešto zna o nameštaljki, nego da je to čuo od neimenovanog i neproverenog izvora, po sistemu „rekao mi je neki stariji igrač“. Dakle, u pitanju je trač i on nije materijal za tužbu. Drugim rečima, teško je dobiti odštetu od Nemca.

Poslednji komentari
  • Duki Vreme: 14.03.2014 10:36h

    Iscedile ga svalerke pa sad pljuj po Srbiji srpskom fudbalu ne bi le nesto iskompenzirao? Tuziti ga i ici do kraja pa neka se folira zajedno sa Covicem i Vesicem

  • Дане С. Vreme: 14.03.2014 19:49h

    Тужили би они сто посто, али сви су намештали утакмице, никада неће никог да туже јер би морали да врате провизије, кладионицама би морали да врате новац. Зато је Бјековић и рекао да он неће да га тужи, зна се зашто?

  • LJILJANA Vreme: 15.03.2014 11:55h

    Možda je Toma u pravu ,ali i Toma ima putera na glavi?Evo ga,baš danas u svim medijima ,kao savetnik u ministarstvu Srbije,a sedi u prvom redu na Bekutinom koncertu sa iskompromitovanim estradnim ličnostima.Koji podržavaju pljuvanje po Srbiji ili su dokazano lošeg morala.Ima li savetnik savetnika?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP