Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

BLATER UZ SRBIJU

U FSS-u zadovoljni, FIFA ponovo iskulirala Kosovo!

Autor: Tanjug | 10.01.2014 - 12:49:00h | Komentara: 0

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA), nakon današnjeg sastanka u Cirihu sa predstavnicima FSS i kosovskog saveza, odložila je odluku o mogućnosti da tamošnji selekcije i klubovi igraju prijateljske utakmice.

Goran Milanović i Tomislav Karadžić

Predstavnici FSS istakli su zadovoljstvo održanim sastankom i uverenje da će članovi Odbora za hitna pitanja FIFA i Izvršnog komiteta FIFA doneti odluku baziranu na predstavljenim okvirima naše strane, što predstavlja uverenje da u narednom periodu ne treba očekivati nepovoljne vesti iz FIFA po ovom pitanju.

"Posle iznošenja stavova od strane predstavnika dve delegacije, čelnici FIFA su obavestili prisutne da će odluka po ovom pitanju biti razmatrana i donesena na narednim sastancima najviših tela organizacije - odbora za hitna pitanja FIFA koji će biti održan sledeće nedelje i izvršnog komiteta FIFA, zakazanog za sredinu marta", navodi se u saopštenju na sajtu FSS.

Sastankom u sedištu u sedištu FIFA u Cirihu predsedavali su predsednik Jozef Sep Blater i generalni sekretar ove organizacije Žerom Valk.

Navodi se da su predstavnici FSS preneli zajednički usaglašene stavove, dobijene od nadležnih državnih organa.

"Principijelno, stavovi koje su predstavnici FSS danas saopštili se svode na nemogućnost i neprihvatanje prijema takozvanog FS Kosova i Metohije u FIFA i UEFA, sve dok se ne reši status južne pokrajine u Ujedinjenim nacijama. Dalje, neprihvatljivo je odigravanje bili kakvih zvaničnih utakmica klubova ili reprezentacija sa teritorije Kosova i Metohije u medjunarodnim okvirima", naveo je FSS.
Srpski savez zatražio je zabranu odigravanja bilo kakvih utakmica sa republikama bivše Jugoslavije, a danas medjunarodno priznatim zemljama, kako na Kosovu i Metohiji tako i na teritorijama tih država.

"Podsećamo da su članovi Izvršnog komiteta FIFA pre godinu dana dozvolili mlađim selekcijama sa teritorije Kosova i Metohije da igraju prijateljske utakmice bez bilo kakvih obeležja. FSS se i danas zalagao da, u slučaju odigravanja nekih prijateljskih susreta sa zemljama čije su vlade priznale Kosovo i Metohiju, na njima ne budu isticana bilo kakva nacionalna obeležja - zastava, himna, grb... Takođe, ukoliko se bilo gde bude obeležavalo ime Kosovo i Metohija, onda se mora postaviti i zvezdica pored imena veličine slova 'o'", ističe se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP