Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RADOMIR ANTIĆ, BIVŠI SELEKTOR SRBIJE, POTPISAO ZA ŠANDONG

U Kini je budućnost!

Autor: P. Vuković | 25.12.2012 - 08:02:00h | Komentara: 0

Radomir Antić se vraća fudbalu! Bivši selektor reprezentacije Srbije potpisao je dvogodišnji ugovor sa kineskim Šandongom i startovaće u novom klubu 9. januara.

Avanturista: Radomir Antić

Avanturista: Radomir Antić | Foto: Marko Metlaš

- Imali smo uspešan sastanak u Frankfurtu, osećam zadovoljstvo što smo došli do dogovora. Želja mi je bila da se vratim na klupu posle pauze. Kinezi su ponudili izvanredne uslove. Velika nam je želja da napravimo dobar rezultat, u šta sam ja siguran - rekao je Antić za „Alo!“.


Antara igra za Šandong!

Za početak, srpski stručnjak neće raspolagati sa naročito poznatim imenima, kao što recimo Šangaj u svojim redovima ima Didijea Drogbu i Nikolasa Anelku, ali je posebno zanimljivo što će u timu imati Libanca koji se zove Roda Antar! Od igrača koji nisu Kinezi, Antić će raspolagati sa po jednim Argentincem, Paragvajcem, Brazilcem i Mozambičaninom.

Antić je do pre samo dva dana bio viđen na klupi moskovske Lokomotive umesto Hrvata Slavena Bilića, ali je završio malo istočnije. Takođe, pominjali su se još neki klubovi, čak i reprezentacija Ukrajine, međutim, nije baš bilo tako kao što se spekulisalo.

- Svih ovih godina, svi su se sećali mene. Čvrsto sam doneo odluku da odem u Kinu, stojim iza nje. Istina je da su me zvali razni menadžeri, ali opredelio sam se za ovu opciju. Kina ulaže mnogo u fudbal, to je perspektiva i budućnost svetskog fudbala - dodao je Antić.

Šandong je prošle sezone završio na 12. mestu u ligi. Međutim, po budžetu, ovaj klub spada u bogatije. Predviđeni budžet za 2012. godinu, prema saznanjima pojedinih stranih sajtova, bio je 23.98 miliona evra. Ispred su Gvangžu sa 84, Šangaj sa 60, Dalijen sa 30, dok Antićev novi klub deli četvrto mesto sa Peking Guanom.

Antić je poslednji put sedeo na klupi nekog tima 2010. godine, kada je predvodio „orlove“, a od tada je pauzirao. U međuvremenu, u maju ove godine dobio je spor sa Fudbalskim savezom Srbije zbog prevremenog raskida ugovora na Sportskom sudu u Lozani, po kojem je srpski savez dužan da mu plati 2,5 miliona evra zbog jednostranog raskida ugovora.

Osvojio dve titule sa  Šandongom: Ljubiša  Tumbaković

Osvojio dve titule sa Šandongom: Ljubiša Tumbaković | Foto: Marko Metlaš

Tumba ostavio najdublji trag

Čak trojica srpskih trenera predvodila su Šandong - Slobodan Santrač je probio led 1999. godine, zatim bio je tu nakratko Đoko Koković, a najviše se proslavio Ljubiša Tumbaković. Pod njegovom komandom Šandong je osvojio dve titule (2006, 2008) i dva pehara nacionalnog kupa (2004, 2006). Osim njih, od stranaca na klupi su sedeli i Hrvati Branko Ivanković, Rajko Magić, Holanđanin Henk ten Kate i Rus Valerij Nepomnjašni.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP