Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PRED DANAŠNJU PROMOCIJU LALATOVIĆA, ZVEZDI ISKLJUČENA STRUJA

U nedostatku struje, Zvezda Lalatovića promovisala na - terasi!

Autor: D. Ostojić | 25.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Odlazak predsednika Dragana Džajića, suspenzija iz kvalifikacija za Ligu šampion, dugovi koji su narasli do 47,5 miliona evra, raskidi ugovora sa igračima - samo su neke od vesti koje su stizale sa „Marakane“ u prethodnih nekoliko dana. U nedostatku struje, Zvezda Lalatovića promovisala na - terasi! Mnogi navijači Zvezde vide nekadašnjeg kapitena Nenada Lalatovića kao svetlo na kraju tunela, a s obzirom na atmosferu u kojoj je održana njegova promocija, to može da se shvati i bukvalno.

Crveno-belima  reflektori neće  trebati do jeseni

Crveno-belima reflektori neće trebati do jeseni | Foto: Goran Srdanov

Novi šok usledio je juče, jer su radnici EDB-a isključili struju Fudbalskom klubu Crvena zvezda zbog duga koji se meri u milionima dinara!


Zvali smo nadležne iz našeg najtrofejnijeg kluba, ali konkretnog objašnjenja situacije nije bilo.

Srećom,  promocija  Lalatovića je  zakazana za 13  časova, kad je  sunce najjače

Srećom, promocija Lalatovića je zakazana za 13 časova, kad je sunce najjače | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kažu da ovo nije prvi put da se pred neki za klub značajan događaj dešava da EDB isključuje struju Zvezdi, pa je dan pred promociju novog trenera Nenada Lalatovićeva zavladao mrak na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Ostaje da se vidi hoće li i mladi stručnjak i nekadašnji kapiten crveno-belih zaista biti promovisan pod okriljem tame.
Šta je stvarno po sredi saznali smo tek kada smo pozvali EDB.

Zvezda ima dva  izbora. Da plati šta duguje ili da mečeve  igra po danu

Zvezda ima dva izbora. Da plati šta duguje ili da mečeve igra po danu | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
- Da, isključili smo im struju po ko zna koji put. I opet smo to uradili jer oni i dalje imaju višemilionski dug, a ne poštuju plan reprograma koji smo potpisali. Eto, i danas zovu samo novinari, a iz kluba još niko da okrene telefon. Neozbiljni su, zato im se sve to i dešava - rečeno nam je u ovoj ustanovi.

Prvi problemi:  Zvezdan Terzić

Prvi problemi: Zvezdan Terzić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović
Naš izvor iz EDB-a dodaje da se nada novom dogovoru sa crveno-belima koji će konačno biti ispoštovan do kraja.


- Ne bi bilo lepo da naš najveći fudbalski klub nema struju, da su im prostorije u mraku. Sramota je to za celu zemlju, ali mi smo prinuđeni da tako reagujemo. U suprotnom, ko zna da li bi ikada išta platili. Sada moraju ponovo da plate i priključak.

Lalatović novi trener Zvezde: Ovde sam mladost proveo, verujem da ću i starost

Bivši kapiten fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović postao je i zvanično novi trener beogradskih crveno-belih.

Lalatović ja na toj funkciji zamenio Slavišu Stojanovića, koji je sa Zvezdom osvojio titulu u sezoni 2013/2014, ali je potom klub sa Marakane, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, od strane UEFA izbačen iz evro-takmičenja.

"Vratio sam se u moju drugu kuću. Ovde sam mladost proveo, a verujem da ću i starost. A i prava kuća mi je u blizini Marakane. Zvezda je nešto što se - voli, i mnogo mi je drago što sam ponovo u njoj", rekao je Lalatović, 36-godišnjak koji je tokom karijere, posle Zvezde, nastupao još i za Šahtjor, Volfsburg, Zemun i OFK Beograd, a kao trener radio u Sremu iz Sremske Mitrovice, novosadskom Proleteru, Voždovcu i Napretku.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, istakao je na Lalatovićevoj promociji da je u pitanju "dokazani pobednik".

Čestitao i Vidić

"Čuo sam se i sa kumom, Nemanjom Vidićem, koji mi je poželeo puno sreće", otkrio je Lalatović.

Lalatović se potom osvrnuo i na tešku finansijsku situaciju u taboru crveno-belih.

"Veliko je zadovoljstvo imati Lalatovića za trenera. Nenada ne treba posebno predstavljati Zvezdašima, pola života je na Marakani. Dokazao je da je pobednik i zaslužuje da vodi Zvezdu, a ubeđen sam da će to i dokazati. Svestan je gde dolazi", rekao je Terzić, dodavši da će gledati da, kao bivši čelnik OFK Beograda, u Zvezdu dođe što manje igrača kako bi izbegao spekualcije.

"U petak očekujem da svi dođu na prozivku, osim Pečnika, Mrđe i Ninkovića, koji su dobili raskid ugovora uz oprost dugova", rekao je Terzić i naglasio da "Zvezda mora da nađe sedam miliona evra da bi uopšte mogla da se takmiči".

Konkretno, Zvezda mora da do 6. jula uplati milion evra, od toga 840.000 Bronovickom, 150.000 Mirnesu Šišiću i 40.000 Kleu, kako bi izbegla oduzimanje šest bodova. Do 15. jula, crveno-beli moraju da isplate 2,4 miliona evra - da bi uopšte mogli da dobiju licencu za domaće takmičenje, a do 2. avgusta Zvezda mora da isplati 1,2 miliona evra da bi mogla da registruje nove igrače. Na sve to, klub sa Marakane je u blokadi zbog 2,1 milion evra dugovanja.

Zvezdan Terzić je podsetio i da je zbog dugovanja dan pred promociju Lalatovića isključena struja crveno-belima.

"Nestanak struje odslikava stanje u klubu i pokauje da problemi i dugovi nisu virtuelni. Pa opet, Zvezda mora da juri titulu, bez obzira na probleme", rekao je Terzić.

"Dileme oko toga da li ću prihvatiti poziv nije bilo, iako je Zvezda u teškoj situaciji. Daću sve od sebe da pomognem, u svom domenu. Imam predstavu na koje igrače ću računati. Računamo na mlade igrače sa kojima će Zvezda izaći iz krize. Možda je bila greška ranijih urprava što su davali igračima velike ugovore, igračima treba da bude čast da igraju u Zvezdi, a prave pare će steći kada odu u inostranstvu. Zvezda je idealna za to i ti igrači treba time da se vode. Dao sam upravi spisak fudbalera koje želim. Uglavnom su to mladi, i za njih treba imati strpljenja", rekao je novi trener FK Crvena zvezda i dodao:

"Bitno je da igrači imaju pobednički mentalitet i da znaju gde su došli".

Crveno-beli će deo priprema provesti u Sloveniji, od 5. do 15. jula, odakle idu za Belgiju gde će igrati sa Genkom i Mehelenom prijateljske mečeve, pa se potom vraćaju u Sloveniju na još deset dana priprema.

Mrđa hoće pare, dao rok Zvezdi danas do podne!
Napadač Crvene zvezde i najbolji strelac Superlige, Dragan Mrđa, razgovarao je juče sa čelnicima kluba oko eventualnog dogovora o neisplaćenoj zaradi. Navodno, spreman je da se odrekne dela novca koji mu klub duguje, ali ostatak hoće što pre. Dao je ultimatum nadređenima da danas do 12 časova kažu koliko novca mogu da mu daju i kada. Ukoliko ne dobije odgovor, najavio je da će tužiti Zvezdu Arbitražnoj komisiji kako bi dobio sve!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP