Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FUDBALER MILAN BIŠEVAC (31) ZA ALO! O MASAKRU U CENTRU PARIZA

U šoku sam, ovde više niko nije bezbedan!

Autor: E. A. | 08.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Masakr na pravoslavni Božić usred Pariza!

„I saigrači  iz Liona su  u strahu“:  Milan  Biševac

„I saigrači iz Liona su u strahu“: Milan Biševac | Foto: Profimedia

U Francuskoj prestonici, i to u strogom centru, juče je ubijeno 12 osoba kada su dvojica terorista upali u prostorije satiričnog magazina „Šarli ebdo“, kako bi im se osvetili za ismevanje Muhameda i karikaturu objavljenu još 2006. godine, gde je muslimanski prorok prikazan go u pornografskim položajima. Zbog takve šale, čak 12 osoba je platilo životom, a snimci na internetu na kojima se vidi kako teroristi hladnokrvno ubijaju novinare i policajce, lede krv u žilama!


Pariz važi za jednu od najbezbednijih evropskih metropola, ali je jučerašnji događaj definitivno potvrda da živimo u ludim vremenima i da nema bezbednih. Sa tim se složio i Milan Biševac, srpski reprezentativac, koji punih osam godina igra u Francuskoj ligi i koji je živeo u Gradu svetlosti.


- U šoku sam, ne znam šta drugo da kažem! Odeš na posao i ne vratiš se, šta ti je život... Čitava Francuska je u šoku, svi su na nogama, vlada opšti haos zbog ubistva novinara i karikaturista magazina „Šarli Ebdo“. Za ubistva sam saznao posle treninga, jer u trening centru imamo TV na svaka dva metra, a na svakom od njih su se vrteli užasni snimci... - počinje priču Biševac.


Iskusni defanzivac trenutno brani boje Liona, ali je u periodu od 2011. do 2012. nosio dres slavnog PSŽ-a, pa vrlo dobro zna kako izgleda život u Parizu, i koliko je to bezbedan grad. Ipak, nemile scene iz centra, gde teroristi ubijaju svakog ko im se nađe na putu su ga naterale da se zapita kuda ide ovaj svet.

Opsadno stanje  u Parizu

Opsadno stanje u Parizu | Foto: Profimedia


- Niko ne može da veruje šta se dogodilo. Živiš neki normalan i miran život, kreneš na posao, a onda se desi ovo. Pričamo baš u klubu, ne znaš da li ćeš da se vratiš čitav posle posla, treninga. Niko više nije bezbedan, nigde u svetu. Francuska je uređena zemlja, ali je ovo napravilo pravu ludnicu. Čovek da se zapita gde ide ovaj svet, šta je sa ljudima, šta im to odjednom kvrcne u glavi, pa učine nešto ovako... Biševca je posebno uznemirio jedan detalj sa snimka, na kojem teroristi posle masakra viču da su „uspeli“.


- Napadači su vikali: „Ubili smo ih, uspeli smo“, kada su izlazili iz zgrade, gde ih je čekao „sitroen“. To je jezivo. Šta treba da imaš u glavi da bi učinio nešto tako strašno? Ubiti čoveka u novinarskoj agenciji, na njegovom radnom mestu? Jezivo. Treba poštovati te ljude, kakve god da su novine i njihov sadržaj. Njima je to posao, zar neko treba da plati životom? Saigrači i ja smo u čudu. Svi su u strahu pošto se se sve dogodilo u centru, gde je neviđena cirkulacija ljudi. Posle strašnog terorističkog napada Francuzi su podigli mere bezbednosti na najviši nivo, čujem da imaju seriju sastanaka u Parizu, i baš me zanima šta će se događati u danima pred nama... - završio je razgovor Biševac.

Decu čvrsto držim za ruke dok šetam Parizom!

Biševac je pre Liona igrao za Pari Sen Žermen, a s obzirom na to da i dalje ima stan u Parizu, često voli da skokne do francuske prestonice.
- Pariz je veliki, najlepši grad, ali... Moram da priznam da kad god idem u šetnju sa svojima, jako stegnem decu za ruke dok idu pored mene. Kad si javna ličnost, moraš da budeš oprezan. Ne gubim ih iz vida ni na sekund, i ako, hvala bogu, nikad nisam imao neprijatnost.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP