Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KARADŽIĆ ZA „ALO!” O SPORNOM TRANSPARENTU U MINHENU:

UEFA i FIFA neće Podleći pritiscima sa kosova!

Autor: M. Z. | 25.10.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Nepriznati Fudbalski savez Kosova nastavio je da vrši pritisak na FSS, ali i čelnike UEFA da ih prime u svoju organizaciju.

Ne popušta pred  pritiscima: Karadžić

Ne popušta pred pritiscima: Karadžić | Foto: Marko Metlaš

Najnoviji vid apela bio je na meču Lige šampiona Bajern - Plzen (5:0) kada su dvojica navijača, verovatno Albanci s Kosova, raširili transparent s porukom: „Primite Kosovo u UEFA“. Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić poručuje da naša kuća fudbala neće dozvoliti takmičenje nepriznatom fudbalskom savezu Kosova.


- To je još jedan vid pritiska koji se vrši na UEFA i FIFA i sve to pred zajednički sastanak 29. oktobra, a na kome će se opet govoriti i o pokušaju prijema FS Kosova u zvanična takmičenja. Za sada, uspešno odolevamo svim tim napadima, radimo isključivo konsultujući se sa našim vlastima i ja sam uveren da oni neće moći da učestvuju u kvalifikacijama za evropska i svetska prvenstva, sve dokle god ih Ujedinjene nacije ne priznaju kao državu - ističe Karadžić u razgovoru za „Alo!“.

Kada je reč konkretno o incidentu na „Alijanc areni“, Tole ne očekuje niti traži kaznu za Bavarce, ali pozdravlja odlučnu reakciju glavnog sudije meča Alana Kelija iz Irske, koji je odmah zatražio od delegata da se sporni transparent ukloni sa tribina.

Džaba su šarali platno:  Navijači s Kosova

Džaba su šarali platno: Navijači s Kosova


- FIFA je dozvolila njihovim mlađim selekcijama da mogu da igraju internacionalne mečeve i da učestvuju na zvaničnim turnirima, ali bez zastave, himne i obeležja takozvane države Kosovo. Mi tome moramo da se povinujemo, ali ne verujem da ćemo pristajati na nešto više od toga.
Pratićemo i pregovore Beograda i Prištine, ali ćemo se držati odluka UEFA i FIFA. U te dve institucije imamo dosta prijatelja, sjajan odnos gajimo s njima i oni su za sada, barem po pitanju prijema FS Kosova, bili poprilično korektni. Držali su se propisa i nadam se da će nastaviti tako. Dakle, možemo da se složimo sa stavom FIFA da sva deca, pa i kosovska, treba da igraju fudbal, ali nećemo da dozvolimo da neko pod tom parolom propagira obeležja neke nepostojeće države.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP