Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

EVROPSKA KUĆA FUDBALA ELIMINISALA CRVENO-BELE IZ EVROPE NA GODINU DANA

UEFA izbacila Zvezdu, Partizan u Ligi šampiona?

Autor: M. Zdravković | 07.06.2014 - 14:49:00h | Komentara: 0

Ono što je „Alo!“ jedini ekskluzivno najavio u izdanju od nedelje, 1. juna 2014, juče je potvrđeno. UEFA je izbacila Crvenu zvezdu iz evropskih takmičenja na godinu dana!

marakana

Pojedini mediji su hteli da se ovo desi: Dragan Džajić

 

Naime, zbog finansijskih malverzacija i velikog duga prema igračima i poveriocima, evropska kuća fudbala, tačnije bord kojem je presedavao Hoze Narciso Rodrigez, odlučio je da crveno-bele eliminiše iz kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2014/2015.

Isplati li se Zvezdi da se žali?

Zvezda do 16. juna ima rok da se žali na eliminaciju iz UEFA, a da li će to učiniti, saznaćemo ubrzo. Zanimljivo, juče se pojavio nagoveštaj da bi crveno-beli mogli da uđu u žalbeni postupak i time probiju rok, 23. jun, kada je žreb za Ligu šampiona, kako bi napakostili pokušaju da se Partizan naknadno prijavi.
Ipak, u Zvezdi moraju da znaju da UEFA kao ozbiljna organizacija ne bi dozvolila da je klubovi “zavlače”, tako da za žalbu mora da ima validne adute, jer ako nema, kazna može biti povećana.

Crvena zvezda sada ima deset dana da uloži žalbu, a istraga bi, prema najavama, mogla da se proširi i na FSS (preti kazna od 200.000 evra), koji je dao dozvolu Zvezdi da se takmiči u Evropi, a sada nam preostaje da vidimo da li će Partizan moći da zauzme mesto Crvene zvezde na žrebu za kvalifikacije za Ligu šampiona, koji je zakazan za 23. jun. Ako tako bude, Čukarički će ovog leta nastupati u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Što se tiče reakcije ljudi na „Marakani“, malo je reći da su svi bili u šoku, a predsednik Dragan Džajić za ovakav ishod je okrivio medije!?
- Žao mi je što se ovo desilo u trenutku kada smo s mukom postali šampioni posle sedam godina. Naravno da nisam zadovoljan, ali znam da su mnogi drugi sada zadovoljni jer živimo u takvom okruženju. Ovaj klub je zaslužio pošteno na terenu da igra kvalifikacije za Ligu šampiona, a ne da plaćamo ceh nečega što je bilo u prošlosti. To je istinita činjenica. Uz sve slabosti koje smo imali, pojedini mediji kao da su želeli da se ovo desi. Ne svi, kažem, ali pojedini sigurno - rekao je Džajić, ne precizirajući na koga tačno misli.
Kada je reč o žalbi na koju Zvezda ima pravo, predsednik crveno-belih ističe da ne zna kakvi će biti dalji koraci.
- Videćemo za dan-dva šta ćemo, kako ćemo dalje. Upravni odbor kluba treba da se sastane u ponedeljak i onda ćemo odlučiti da li ćemo da se žalimo na odluku - najavljuje Džaja.
Nebojša Ivković, pravnik Saveza, nije juče mogao da nam kaže šta kaže pravilnik u vezi s ovim pitanjem.
- Da Zvezda nije prijavljena za Ligu šampiona, Partizan bi je, shodno propozicijama, sigurno nasledio u kvalifikacijama. Ovako, ne bih želeo nista da nagađam. Ovako nešto nam se nikada ranije nije dogodilo, tako da moramo dobro da razmotrimo kakvi će nam biti naredni koraci. U ovom trenutku ne mogu da tvrdim da li će Partizan moći da igra umesto Zvezde - rekao je za „Alo!“ Ivković.

Hoće da sačuva  funkciju:  Dragan Đurić

 Dragan Đurić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Dragan Đurić, predsednik Partizana, ističe da celokupna situacija nije dobra za srpski fudbal.
- Biće prava katastrofa ako ne budemo imali predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Žalimo zbog ružnih stvari koje se dešavaju bilo kom domaćem klubu. Što se Partizana tiče, mi nećemo menjati ništa. Imamo jasnu strategiju, plan priprema i prelaznog roka ostaje potpuno isti. Koliko znam, Zvezda ima deset dana da podnese žalbu i videćemo posle toga.

Potvrđeno pisalje ALO!-a

Potvrđeno pisalje ALO!-a

 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP