Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

DAN D

UEFA izbacuje Srbe za primer drugima?

Autor: Ekipa Alo! | 21.11.2012 - 23:45:00h | Komentara: 2

Disciplinska komisija UEFA će danas oko podneva saopštiti kazne zbog incidenata na meču mladih reprezentacija Srbije i Engleske, odigranom prošlog meseca u Kruševcu.

Englezi priželjkuju drakonsku kaznu za srpski fudbal, a mi pomilovanje

Englezi priželjkuju drakonsku kaznu za srpski fudbal, a mi pomilovanje | Foto: Miroslav Todorović

Kako je, osim tuče, kao ozbiljan prestup naveden i rasizam, sigurno je da nam se ne piše dobro, posebno što smo odranije na crnoj listi evropske kuće fudbala. Šta više, sve su glasniji signali da bi naš savez, za primer ostalima, mogao da bude eliminisan iz svih međunarodnih takmičenja na nekoliko godina!!!


Podsetimo, Englezi su se posle pomenutog meča žalili da je njihov defanzivac Deni Rouz vređan na rasnoj osnovi. Bilo je čak i pesničenja po završetku susreta, posebno između našeg trenera golmana Srđana Maksimovića i člana stručnog štaba “gordog Albiona” Stiva Viglija, koji je popio nokaut. Dešavanja na tom meču izazvala su skandal u evropskom fudbalu, a kampanja sa Ostrva i otužbe da se srpska publika ponašala rasistički stigle su i do UEFA, koji ne toleriše takve ispade.

Nemile scene u Kruševcu

Nemile scene u Kruševcu

I sam predsednik evopske kuće fudbala Mišel Platini je pre dve nedelje izjavio da neće biti milosrdni prema onima koji pokazuju mržnju prema tamnoputim fudbalerima, pa je jasno da je naš savez u teškoj poziciji i da može da se desi da nas danas izbace iz evropskog fudbala na nekoliko godina!

- Da nismo pod monitoringom već nekoliko godina i da nismo ranije bili kažnjavani zbog nasilja, znao bih šta da očekujemo. Ovako, ostaje nam da sačekamo odluku UEFA i vidimo kako njihovi disciplinski organi gledaju na pomenute incidente - izjavio je juče za “Alo!” generalni sekretar FSS-a Zoran Laković.

Kruševac-navijači

Navijači ispraćaju mlade fudbalere u Kruševcu

Naš savez je pre sedam dana izložio odbranu i poslao svoje argumente tvrdeći da rasizma nije bilo. Ostaje da vidimo da li su ti argumenti bili dovoljni da čelnici UEFA još jednom progledaju kroz prste ili da nam ovaj put okače katanac na FSS i tako prekinu fudbalsku agoniju u kojoj se nalazimo već godinama.
Poslednji komentari
  • Dragi Vreme: 22.11.2012 00:33h

    Nisam rasista, ali će takvom nepravednom diskvalifikacijom naših reprezentacija, ako je bude, stvoriti od mene rasistu, a verujem i od mnogih građana Srbije, koji uopšte nemaju ništa sa rasizmom.

  • radomir Vreme: 22.11.2012 04:17h

    Nikakva steta i da nas izbace taman da se ovi titovi blizanci vise ne brukaju po evropi a i da odmorimo i od reprezentacije koju godinu bice dobro po zivce.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP