Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SVI, OSIM EVROPSKE KUĆE FUDBALA, OSETILI DA NEŠTO SMRDI NA VRAČARU

UEFA: Nema nameštaljke!

Autor: E. Selmani | 22.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 8

Baš briga UEFA šta se dešava u srpskom fudbalu, tu je sve dozvoljeno. Kako drugačije tumačiti stav evropske kuće fudbala da nema ništa sumnjivo u meču OFK Beograda i Crvene zvezde na Vračaru!

Šest komada  kao od šale,  nije OFK iz  Kazahstana

Šest komada kao od šale, nije OFK iz Kazahstana | Foto: Marko Metlaš

Naime, na adresu novinara redakcije „Alo!“ stigao je odgovor iz Evropske fudbalske unije, u kojem se tvrdi da nema nikakvih dokaza da je na meču 1. kola Superlige bilo mutnih radnji, odnosno da su u sve umešane kladionice! U imejlu koji je stigao iz Niona, visoki zvaničnik UEFA, koji je insistirao na tome da ostane anoniman, naveo je da su u evropskoj kući fudbala o dešavanjima na meču domaćeg šampionata obavešteni od nezavisnih posmatrača, ali da nemaju argumenata da je posredi bila nameštaljka.

Šta se dešava u našem  dvorištu, nikoga više  nije briga

Šta se dešava u našem dvorištu, nikoga više nije briga | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Razgovarao sam sa momcima iz disciplinskih organa i evo šta su mi rekli. Dobili smo prvobitni izveštaj od nezavisnih posmatrača i na osnovu onoga što smo videli, ne pokazuju se potencijalne neregularne aktivnosti povezane sa kladionicama niti šabloni sličnog tipa. Kompletan izveštaj dobićemo danas i moći ćemo da razgovaramo ako bude novih detalja. Molim vas da me ne citirate, recite da ste o situaciji obavešteni od izvora iz UEFA - rečeno je „Alo!“ iz UEFA.

Na pitanje da li je bilo ko od čelnika FSS-a kontaktirao se UEFA u vezi sa utakmicom između OFK Beograda i Crvene zvezde, odgovor je bio negativan.
- Za sada niko nije kontaktirao sa UEFA po tom pitanju - tvrdi naš sagovornik iz Niona.
Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić nije želeo da razgovara o meču na Vračaru, ali je kratko poručio.
- Niko iz Fudbalskog saveza Srbije nije zvao UEFA.

Nakon svega, očigledno je da je UEFA potpuno nezainteresovana za fudbal u Srbiji. To što neke utakmice Superlige vređaju razum i inteligenciju fudbalskih navijača, a funkcioneri jedni druge optužuju za mutne radnje, očigledno nije posao za administrativce iz Švajcarske.
Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ponovio je stav da je klub sa „Marakane“ žrtva zavere zlonamernika.

- UEFA je potvrdila ono što je bilo jedino realno, a to je da je odigrana utakmica kao i svaka druga. Zlonamernici su napravili aferu zbog ličnih interesa i naneli nemerljivu štetu srpskom fudbalu, koji zaslužuje bolju sliku od ove koju stvaraju određene strukture. FSS i Partizan su nas napali već od 1. kola - rekao je Terzić.

- Ipak su Crvena zvezda i OFK Beograd imali sedam igrača koji su pre 20 dana postali prvaci sveta. Da smo pametni, prestali bismo da radimo u korist svoje štete. Ima srpski fudbal mnogo toga čime može da se ponosi - zaključio je direktor crveno-belih.

Prijatelji: Karadžić  i Platini

Prijatelji: Karadžić i Platini | Foto: Profimedia

UEFA vidi nameštaljke svuda, osim u Srbiji


Srpski fudbal je ili najpošteniji na svetu ili Evropsku fudbalsku uniju apsolutno ne zanimaju mutne radnje u našoj zemlji. Kao naučna fantastika zvuči podatak da je Srbija jedina zemlja u okruženju u kojoj nijedan fudbalski meč nije zvanično proglašen nameštenim i gde nijedan funkcioner nije odgovarao za bilo kakve malverzacije. Kada se sagleda stanje u regionu, Srbija bi komotno mogla da prođe kao bastion fudbalskog poštenja, ali to u praksi ne odgovara istini. O tome svedoče afere u vezi sa nameštanjem svuda oko nas.
1. Italija, 2006. Juventus izbačen iz lige, Lacio i Fjorentina iz Evrope.
2. Turska, 2011. Fenerbahče i Bešiktaš izbačeni iz evrokupova.
3. Grčka, 2012. Olimpijakos Volos izbačen iz evrokupova
4. Makedonija, 2009. Pobeda iz Prilepa izbačena iz Evrope na osam godina.
5. Rumunija, 2008. Steaua dobila uslovnu kaznu u Evropi.

Poslednji komentari
  • Mocart Vreme: 22.07.2015 08:53h

    Na našu ligu se ne možete kladiti u inostranstvu.

  • Vuk1989 Vreme: 22.07.2015 09:51h

    Naravno da nema. Ti se navikao kako Zvezda kiksne u prvom kolu? E pa bato, ebi ga, ako si ulozio neku kintu. Ali nije lepo da ovako pises po novinama. Tebi je jedno 7-8 godina sve bilo OK, u ovoj Ligi? Sve ok oko omiljenog ti kluba sa pasnjaka JNA?

  • sukurac Vreme: 22.07.2015 12:50h

    Vi iz alo-a izlgeda navijate za partizan??!! kada je partizan igrao protiv novog pazara,za nepostojeci penal,niko nije obracao paznju,a i vi,a sada kada je zvezda pobedila 6:2 vi mislite da je to namestaljka??kuda ode ovaj nas svet,kada novinari lazu ko nista....a pogotovo vi

  • branko1 Vreme: 22.07.2015 12:55h

    Sramotna hajka Partizana I Karadzića protiv fudbalskog velikana Crvene Zvezde.Da bi zaštitio sebe I obezbedio sebi fotelju mafiozo Karadzić je našao "suigrače "u mafijaškim strukturama Partizana.Svaka cast pravim sportskim radnicima Partizana,ali oni su marginalizovani I nemaju nikakvog uticaja,jer je mafija izuzetno jaka.Karadzića I mafioze iz Partizana I Zvezde pod hitno zauvek isterati iz sporta,dok nisu rasturili sve što valja I vredi u ovoj Srbiji.SRAMOTA

  • jedna zvezdasica Vreme: 22.07.2015 12:58h

    I sad posto poto ima da bude kriva naravno Zvezda!!! Grobari se lezu u krevet i bude se u mislima sa Crvenom zvezdom, to je tako i to vas boli i mozda nećete pustiti ovaj moj komentar, ali predsednik FSS je sa predsedničke klupe PARTIZANA presao na p redsedničku klupu FS Srbije. Da je neko iz Zvezde presao na tu funkciju, Partizan bi kao Madjari digao zid od 10 metara da nikad vise ne vidi ni Zvezdu ni Marakanu. Tole ima zadatak već desetak leta da se Partizan izjednači (sem sto nikad neće biti sampion Evrope i sveta) u domaćem prvenstvu i u kupu, kad je Bezanija pre par godina vodila 3:0 protiv Partizana pa on izjednačio i pobedio, gde je onda bio Milutinov i T. Karadzić. Grobari smirite strasti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP