Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NOVI RAT U FUDBALU

UEFA se potpuno odvaja od FIFA?!

Autor: Srna | 01.06.2015 - 09:40:00h | Komentara: 0

Evropska fudbalska federacija (UEFA) planira da se odvoji od Svetske fudbalske federacije (FIFA) i održi konkurentno takmičenje u sklopu nastojanja da se sprovedu reforme u FIFA i sa mesta njenog predsednika ukloni Sep Blater.

Platini i Blater

Ćao nema više: Platini (UEFA) i Blater (FIFA) | Foto: Profimedia

Prema predlogu, evropski turnir bi bio održavan svake dve godine, a pozivnice bi dobijale i ostale veće fudbalske zemlje.

Legendarni brazilski fudbaler Pele, po mnogim mišljenjima najbolji u istoriji, izjavio je da je ponovni izbor Sepa Blatera za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) savršeno rešenje zbog njegovog velikog iskustva, preneo je "El mundo Deportivo".
Pele je ovaj stav izneo na Kubi, gde je deo ekspedicije njujorškog Kosmosa, koja će u utorak odigrati istorijski meč sa reprezentacijom domaćina. To je prvi susret jedne američke i kubanske fudbalske ekipe, otkako je u decembru, posle skoro 50 godina, započeo proces odmrzavanja odnosa dve zemlje. Sedamdesetdevetogodišnji Blater, koji je na čelu FIFA od 1998. godine, prošlog petka je ponovo izabran na tu funkciju uprkos korupcionaškom skandalu koji je izbio samo dva dana ranije, kada su u hotelu u Cirihu uhapšena sedmorica visokih zvaničnika FIFA optuženih za korupciju, a po zahtevu za izručenje americkih vlasti.
Njegov protivkandidat na izborima bio je 39-godišnji jordanski princ Ali bin Al Husein koji se povukao uoči drugog kruga glasanja, pošto je u prvom dobio 73 glasa, u odnosu na 133 koliko je dobio Blater.

Britanski dnevnik "Dejli mejl" navodi da je radikalnu inicijativu predložio član izvršnog komiteta FIFA iz Danske Alan Hansen, koji je na sastanku održanom krajem sedmice podržao potpuno odvajanje UEFA od Svetske fudbalske federacije.
O ovim planovima razgovarano je pre nego što je Blater (79) ponovo izabran za peti, uzastopni mandat na čelu FIFA.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP