Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

U NIONU „ORLOVIMA“ DODELILI POBEDU, ALI I ODUZELI TRI BODA

UEFA se surovo sprda sa Srbijom!

Autor: M. Rangelov | 25.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Još jedna sramna odluka Evropske kuće fudbala. Dugo smo čekali, pribojavali se, a UEFA je konačno rekla svoje. Prekinuta utakmica između Srbije i Albanije je registrovana službenim rezultatom 3:0 za „orlove“, ali zbog loše organizacije, našoj reprezentaciji se oduzima tri boda, i naredna dva meča na domaćem terenu igraćemo bez publike.

Albanski dron  je „odradio“  posao u Nionu,  jer je Srbija  ostala bez  bodova

Albanski dron je „odradio“ posao u Nionu, jer je Srbija ostala bez bodova | Foto: Marko Metlaš

GRUPA I
 

1. Danska 3 1 1 1 3:3 4
2. Albanija 3 1 1 1 2:4 4
3. Portugal 2 1 0 1 1:1 3
4. Srbija 2 1 1 0 4:1 1
5. Jermenija 2 0 1 1 2:3 1

Usput, oba saveza kažnjena su sa po 100.000 evra?! Potpuno bizarno! Tako sada ispada da su izabranici selektora Advokata odigrali dve utakmice, uz osvojeni jedan bod i gol razliku od 4:1.


Naravno, FS Srbije je najavio žalbu, koju će uputiti na adresu UEFA u Nionu.
„Jasna je kontradiktornost u procesu odlučivanja - utakmica je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, a usledilo je oduzimanje bodova samo našoj reprezentaciji. Disciplinske komisije UEFA su potpuno pogazile principe u poređenju sa odlukom istog tela u ‘slučaju Đenova‘.

Odlukom UEFA nisu zadovoljne  ni Srbija ni Albanija

Odlukom UEFA nisu zadovoljne ni Srbija ni Albanija | Foto: Marko Metlaš

Italija nije kažnjena zbog organizacije meča. Takođe je reč i o presedanu u procesu odlučivanja. Kazna nije bazirana isključivo na primeni takmičarskih pravila. Očekivali smo da odluka UEFA bude fer na svakom takmičarskom stepeniku. Na FS Srbije i našem fudbalu se konstatno probaju novi modusi, a posebno sa aspekta izricanja disciplinsko-kaznenih mera“, stoji, između ostalog, u zvaničnom saopštenju Saveza.

Predsednik FSS-a Tomislav Karadžić smatra da je evropska kuća fudbala odluku donela pod velikim pritiskom druge strane.

- Imamo informaciju da gomila nezadovoljnih Albanaca protestuje ispred zgrade UEFA. Nismo zadovoljni, žalićemo se u narednih nekoliko dana. U međuvremenu ćemo tražiti sastanak sa Savetom za borbu protiv nasilja u sportu, potrebne su nove informacije, koje će nam dodatno pomoći u ovom procesu. Žalba nije bez šanse, oštećeni smo i videćemo šta sledeći nadležni organ misli. Paralelno sa ovim aktivnostima nastavljamo i sa planovima koji se tiču duela sa Danskom. Radićemo u miru. Naš osnovni i glavni cilj ostaje isti - plasman na Evropsko prvenstvo, ova odluka ne menja ništa - konstatuje Karadžić.

Žalićemo se, ali da li to uopšte ima efekta? Iz ovog ugla, dobro je da nas UEFA barem nije izbacila iz takmičenja! Ipak smo mi Srbi uvek dežurni krivci za sve.

Selektor Srbije:  Dik Advokat

Selektor Srbije: Dik Advokat | Foto: Profimedia

Advokat: Samo je Srbija kažnjena!

Ni selektoru „orlova“ Diku Advoktu nije potpuno jasna izrečena kazna.
- Čudno! Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno neverovatan - kažnjena je samo jedna strana! Izenađujuće je i kad pogledate na tabelu - odigrali smo dve utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo pobedu, a osvojili smo samo bod! Albanci su prošli veoma dobro, a oni nisu hteli da nastave da igraju pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri, sa ili bez publike, tako i sutradan. Nažalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik EP 2016. godine u Francuskoj - jasan je Advokat.

Poslednji komentari
  • Sydneysider Vreme: 25.10.2014 23:44h

    P i jesmo za sprdacinu. Prema popu i tropar. Sta zasluzuje fudbal vodjen od strane mafije decenijama. Da postanemo prvaci Evrope. HAHAHAHAHA

  • citateljka Vreme: 26.10.2014 10:06h

    Ovako se sprdaju i sa Srbijom i sa srpskim narodom jer im to dozvoljavamo i ne pokazujemo ni minimum dostojanstva.Hoce li i kada neko da lupi sakom o sto i kaze:DOSTA, pa makar ne igrali vise nijednu utakmicu.Ima li ista u ovoj nesrecnoj Srbiji a da nije na prodaju?!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP