Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SRBI I ALBANCI NIKAKO DA SE DOGOVORE OKO DOLASKA NAVIJAČA

UEFA seče do petka!

Autor: Ekipa Alo! | 29.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Dva fudbalska saveza, srpski i albanski, nikako ne mogu da se dogovore oko dolaska gostujućih navijača na predstojeći kvalifikacioni okršaj za EVRO 2016. godine koji se igra u Humskoj.

Pristalice  Srbije

Pristalice Srbije | Foto: Profimedia

Zato će definitivnu odluku doneti UEFA, koja će narednih dana konačno da preseče da li navijači „crnih orlova“ smeju da dođu na fudbalsku utakmicu u Beograd (14. oktobra).


Prema tvrdnjama albanskih medija, intenzivni pregovori između dva saveza nisu urodili plodom, jer FSS nije mogao da garantuje bezbednost albanskim navijačima na stadionu Partizana. Kako druga strana insistira na dolasku svojih navijača, ali i na tome da i srpski navijači dođu naredne godine na revanš u Elbasan, jasno je da će u celu priču sada morati da se umeša UEFA i razreši nesporazum koji se pojavio. Kako prenose komšijski mediji, naš Savez je taj koji će zatražiti savet od UEFA šta da radi, jer želi da predupredi sve eventualne incidente koji se očekuju.

Navijači  Albanije

Navijači Albanije | Foto: Profimedia


Albanci, s druge strane, igraju na kartu pravila koje kaže da Savez (organizator utakmice) mora da omogući kupovinu karata gostujućim navijačima i čak predviđaju i kaznu FSS-u ako to ne učini u narednom periodu. Napominju da je naš Savez u petak definitivno obavestio FS Kosova da ne želi da im ustupi u distribuciju 1.500 karata (5 odsto od kapaciteta stadiona Partizana), pa će evropska kuća fudbala morati da donese odluku o daljim koracima u ovom sporu.

Podsetimo, posebno interesovanje za predstojeći kvalifikacioni meč između Srbije i Albanije vlada među navijačima sa Kosova, koji glasno najavljuju da će doći u Beograd po svaku cenu, bez obzira na to da li će im naši ili evropski fudbalski organi to dozvoliti.
Poslednji komentari
  • Sava Savanović Vreme: 29.09.2014 18:28h

    Ne bojte se! Neće biti incidenata. Odnosi dva naroda su srdačni. A ono dverjansko "Oj, Kosovo, Kosovo!" za vreme parade se ni nije odnosilo na Albance, nego na gejeve - podmukle okupatore Kosova!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP