Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

„DELIJE“ NAVODNO NE IDU NA VRUĆE GOSTOVANJE, ALI...

Ultradesničari spremni za haos u Novom Pazaru!

Autor: S. Vojinović | 17.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Nijedan okršaj između Novog Pazara i Crvene zvezde nije izazvao ovoliku pažnju javnosti kao današnji (16, TV „Arena“), koji se igra na Gradskom stadionu kraj Jošanice.

Biće vruće danas  u Novom Pazaru

Biće vruće danas u Novom Pazaru | Foto: Marko Metlaš

„Delije“ prethodnih godina nisu gostovale u tom delu Srbije, a iako ove sezone okršaj u Novom Pazaru nije na Veliku subotu, zbog čega su pristalice crveno-belih ranije bojkotovale gostovanja, zvezdaši ni danas, izgleda, neće organizovano bodriti svoje ljubimce sa tribina. Domaćin nije mogao da im garantuje bezbednost, a Zvezda nije htela da preuzme rizik da im organizuje odlazak pod policijskom pratnjom, pa je tako propala i ideja o distribuciji oko 400 karata, koliko je FK Novi Pazar izdvojio za gostujuće navijače.


„DELIJE“ IPAK IDU U PAZAR!

Navijači Crvene zvezde ipak će organizovano doći na današnju utakmicu u Novom Pazaru. Ovo nam je kasno sinoć potvrdio i Milivoj Mirkov, komesar za bezbednost FSS-a.
- Koliko znam klubovi su postigli dogovor i navijači Crvene zvezde stižu organizovano na ovu utakmicu. Nemam informaciju ko garantuje za njihovu bezbednost, samo znam da su se klubovi konačno dogovorili - izjavio je sinoć za „Alo!“ Mirkov.

- Nismo imali inicijativu naših navijača da im organizujemo odlazak na utakmicu. Shodno tome, nismo ništa ni radili po tom pitanju. Voleli bismo da dođu u što većem broju, ali će morati sami da se snalaze i da kupuju karte - izjavio je juče generalni sekretar crveno-belih Miodrag Zečević.

Prema saznanjima do kojih je tokom jučerašnjeg dana došao „Alo!“, pojedini navijači Crvene zvezde, kao i pripadnici ekstremnih desničarskih organizacija, pokušaće danas u malim grupama da se nekako ušunjaju u Novi Pazar, i to bez karata za meč. Iako se za sektor sa gostujućim navijačima neće prodavati karte na blagajnama stadiona, pojedini ekstremisti i huligani će pokušati da prođu policijske kontrole i neopaženo uđu u grad na Jošanici, iako će policajci na gotovo svim prilazima Novom Pazaru kontrolisati automobile i vraćati ljude koji nemaju karte za utakmicu.

Žandarmi će imati pune  ruke posla

Žandarmi će imati pune ruke posla


- Imamo operativna saznanja da će pojedini ekstremisti, kojih svakako ima i među navijačima crveno-belih, kao i ultradesničarski aktivisti, pokušati danas da se dokopaju Novog Pazara. Zato smo već u sredu počeli da ih pratimo kako bismo ih sprečili u toj nameri. Pošto se za gostujuće navijače neće prodavati niti distribuirati karte za ovaj meč, jasno je da te grupe huligana imaju zadatak samo da izazovu probleme i nerede na utakmici - rekao je za „Alo!“ izvor blizak MUP-u Srbije.

„Torcida“ i „extremi“ su ove sezone i te kako  problematični

„Torcida“ i „extremi“ su ove sezone i te kako problematični | Foto: Miloš Cvetković

Dolazi i 300 navijača Fenerbahčea!

Dok se „delije“ ne očekuju u Novom Pazaru, bar ne organizovano, domaći navijači pripremaju se za feštu koju će uveličati i navijači bratskog im Fenerbahčea.
Prema najavama, oko 300 navijača iz Istanbula trebalo bi da doputuje na meč, a ugledni turski list „Hurijet“ preneo je juče i da kao poklon navijačima Novog Pazara donose oko 200 turskih zastava i 700 barjaka u žuto-plavim bojama Fenerbahčea.

Poslednji komentari
  • zarla Vreme: 17.04.2014 11:43h

    Pravo u rudnik!!! ili na njivu pa neka tamo prave hao!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP