Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

„SRPSKA BENFIKA” - PORTUGALSKI PROJEKAT SA JASNIM CILJEM

UNOSAN BIZNIS: Kupuju Srbe za siću, valjaju ih za bogatstvo!

Autor: M. Zdravković | 19.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Nije da su baš ludi za našim fudbalerima, već im Matić, Markec, Fića, Fejsa i Sulejmani trebaju, kao jeftina roba preko koje mogu da se domognu velike love na finansijski vrlo izdašnom fudbalskom tržištu!

Prodaće ga četiri puta skuplje nego  što su ga platili:  Lazar Marković

Prodaće ga četiri puta skuplje nego što su ga platili: Lazar Marković | Foto: Reuters

Čelnici „orlova” žele da
zarade i do 200 miliona
u narednih par godina
od prodaje naših fudbalera
koje su letos pazarili za
samo 22 miliona evra

Zato su se čelnici Benfike, predvođeni predsednikom Luisom Vieirom, odlučili prošlog leta da dovedu najatalentovane srpske fudbalere, koje su pazarili za veoma malo novca - 22 miliona evra, s jasnim cljem da ih narednih godina prodaju i za po nekoliko desetina miliona evra i tako dobrano zarade na njima.


Shvatili su u Lisabonu da nemaju više šanse da odu u Brazil ili Argentinu i tamo za male pare kupe igrača kao ranije, jer su igrači na tamošnjem tržištu poskupeli. Zato su rešili da se povežu sa menadžerima i agencijama (najčešće “Lijan sports” Faljija Ramadanija) specijalizovanim za srpsko tržište, koje je, prema njihovom mišljenju, bilo nedovoljno istraženo u prošlosti.

Oči im je otvorio angažman Nemanje Matića od koga nisu očekivali da će posle odlaska Havija Garsije u Mančester siti, postati jedan od najboljih igrača u Portugaliji, a stigao je kao doplata iz Čelsija za transfer Davida Luiza (maksimum pet miliona evra vrednost u tom trenutku).
Matić je trenutno najskuplji fudbaler Benfike, tržišna cena mu je 22 miliona evra, a klub koji hoće da ga odvede treba da plati lisabonskom timu tačno 45 “milki” za njega.

Braća Matića i Markeca
igraju za Benfiku B!

Spomenimo i to da se u B timu Benfike nalaze još dva srpska igrača, Filip Marković (21) i Uroš Matić (23). Obojica su braća poznatijih prvotimaca lisabonskih “orlova” Lazara Markovića i Nemanje Matića, i tek treba da dokažu fudbalske kvalitete.

Velike klauzule u ugovorima, osim Matića, imaju i srpski reprezentativci Lazar Marković i Filip Đuričić. Sloboda obojice iznosi po 40 miliona evra, a kako je Đuričić plaćen Herenvenu šest miliona evra, a Markec Partizanu (odnosno Piniju Zahaviju, koji ga je otkupio ranije od crno-belih) oko 10 miliona evra, jasno je da će zarada “orlova” u budućnosti na ovoj dvojici talentovanih igrača biti četiri do šest puta veća.

U Lisabonu, takođe, očekuju da se dobro “opare” od Ljubomira Fejse, kojeg su kupili od Olimpijakosa za 4,5 miliona evra, a stavili mu u ugovor klauzulu tešku čak 35 “milki”, kao i od transfera Miralema Sulejmanija, svojevremeno najskupljeg holandskog fudbalera (Ajaks ga platio 17 miliona Herenvenu), koga su doveli za džabe, sa željom da ga prodaju za takođe 35 miliona evra.

Srpska Benfika

Filip Đuričić

Filip Đuričić | Foto: Reuters

Fića zadovoljan, Markec izviždan!
Postojala je dilema da li je napadač Benfike Filip Đuričić bio strelac prvog gola u Ligi šampiona ove sezone u trijumfu nad Anderlehtom (2:0). Ipak, počast je pripala na kraju Davidu Alabi iz Bajerna, koji je na meču protiv CSKA iz Moskve (3:0) pogodio gol nekoliko sekundi pre srpskog reprezentativca.
- Vrlo sam srećan i zbog gola, ali i zbog pobede. Važan je trijumf ekipe i posebno način na koji smo to izveli. Imamo vremena da budemo još bolji. Ovde sam da učim, da treniram i da rastem - poručuje Đuričić.
Lazar Marković je, s druge strane, imao velikih problema na meču s Belgijancima. Izgubio je dosta lopti zbog kojih su mu navijači Benfike čak i zviždali, iako ga je trener Žorž Žesus branio posle meča.
- Marković je dete, kreativan klinac, onakav kakav je potreban publici i ta publika mora da mu da malo vremena, da mu oprosti ponekad kada pogreši - upozorava trener Benfike.

Poslednji komentari
  • Vrach Vreme: 20.09.2013 10:38h

    Naravno, jasno je i to zasto je kljuc Srpskog fudbala u Toletovim rukama i to sve uz podrsku Evropskih fudbalskih velikana, citaj lopova..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP