Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

JASNO I (PRE)GLASNO!

Uprava napolje!

Autor: M. Grujić | 25.07.2013 - 11:22:00h | Komentara: 0

U Beogradu je sinoć bilo vrelo, ali je samo na jednom mestu u gradu grmelo i sevalo – na stadionu u Humskoj! Iz 16.000 grla orilo se “uprava napolje”, “Đuriću odlazi”… Besni navijači ovako su propratili remi Partizana sa jermenskim Širakom i prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Čitavo leto srpski šampion je imao fore da se pojača, ali ne samo da nije dobio bolji tim nego što je imao, već ovo što je prikazao protiv Širaka teško da može da prođe i u srpskom prvenstvu, kamo li u Evropi.

Dakle, „važan je prolazak“! Ovim rečima će se tešiti navijači Partizana nakon prolaska zahvaljujući golu u gostima. To bi možda i moglo da se oprosti da se radi o ekipi zavidnog evropskog renomea, a ne o jermenskom Širaku koji i te kako ima za čime da žali nakon odigranog dvomeča.

Partizan

Slaba igra Partizana | Foto: A. Dimitrijević

Trener Vuk Rašović je uoči meča najavio ofanzivan Partizan, ali je na stadion u Humskoj istrčao samo Marko Šćepović kao pravi napadač, sa Lukom i Malbašićem iza njega. U tim se vratio i Ivan Ivanov, međutim, ništa u sredu uveče nije funkcionisalo u Partizanu na nivou koji se očekuje od srpskog šampiona. Fudbaleri Širaka su češće izlazili iz duela kao pobednici, fizički su bili bolje pripremljeniji, a od prolaska u narednu rundu delila ih je nepreciznost ispred golmana Lukača koja je viđena u ova dva meča.

Za prvu priliku navijači su čekali čak 30 minuta, Malbašić je “tukao” sa ivice šesnaesterca, a na odbijenu loptu natrčao je Volkov koji je bio neprecizan iz iste pozicije iz koje je pogodio u Jermeniji. Pet minuta kasnije Jermeni su imali više sreće nego pameti kada se lopta nekoliko puta kotrljala po gol liniji, ali jednostavno nije završila u mreži i pored pokušaja Luke, Malbašića i Šćepovića. U finišu prvog poluvremena Fofana je nakon kontre zaobišao Lukača, ali je dao prejak for i omogućio Aksentijeviću da interveniše.

Dragan Đurić

Dragan Đurić | Foto: Aleksandar Koković

 U 56. minutu ogromnu glupost napravio je Volkov kada je udario Fofanu u šesnaestercu Širaka i dobio crveni karton.

- Hvala Bogu što smo prošli! Ne bežim od krivice za crveni karton. Ostavio sam drugove na cedilu zbog nepromišljenog poteza. Uhvatio me sa dve ruke za glavu, reagovao sam impulsivno. Srećom, prošli smo mojim golom iz prvog meča – rekao je Volkov.
U sledećem kolu Partizan će na megdan mnogo težem rivalu - bugarskom Ludogorecu.

Rašović: Pogrešna slika o Širaku!

Trener Partizana Vuk Rašović priznao je da njegovi puleni ponovo nisu bili na visini zadatka.
- Postoje neki objektivni razlozi zbog čega je sve ovo tako izgledalo. Povreda, pa crveni kartona Volkova. O Širaku je u našoj javnosti stvorena pogrešna slika o snazi jermenskog predstavniku, napravili smo takvu atmosferu da ćemo lako proći, što se prenelo na ekipu – rekao je Rašović.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP