Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

UZVRAĆA UDARAC

Uroš Tošić, generalni direktor Rada: Pazarci, ćutite i pokrijte se ušima!

Autor: P. Vuković | 23.02.2015 - 14:10:00h | Komentara: 2

Dueli Rada i Novog Pazara retko prođu bez incidenata, a tako je bilo i u subotu na Banjici. Navijači Rada su palili albanske i kosovske zastave, usput istakavši transparent „Biće rata“, a uprava Novog Pazara je zapretila da će, ukoliko Zajednica superligaša ne reaguje adekvatno, uputiti žalbu FIFA da reši slučaj. Uroš Tošić, generalni direktor Rada, osuđuje sporni transparent, ali ujedno i objašnjava kako je došlo do incidenta.

Rad ne očekuje  kaznu, na potezu  je Zajednica

Rad ne očekuje kaznu, na potezu je Zajednica | Foto: Aleksandar Dimitrijević

- Pazarci nisu u saopštenju ispričali kako je došlo do incidenta. Imali smo sa njima dogovor da ne vodimo navijače na gostovanje, ali su oni ipak u svojoj delegaciji, koja je brojala 20-30 ljudi, prošvercovali deset navijača. Oni su bili smešteni u galeriji i u jednom momentu su počeli da provociraju i pokazuju srednji prst našoj publici na zapadnoj tribini. E, tada su nastali problemi, a naravno, ne opravdavam transparent koji su istakli naši navijači. Ne plašimo se kazne jer je naš komesar za bezbednost u roku od minut-dva reagovao i sklonio transparent. Nije bila ugrožena bezbednost nijednog učesnika utakmice - rekao je Tošić za „Alo!“.

Navijači Novog Pazara  spremaju odgovor za naredni  duel sa klubom sa Banjice

Navijači Novog Pazara spremaju odgovor za naredni duel sa klubom sa Banjice | Foto: Tanjug/Irfan Ličina

 
Tošić je uporedio incidente sa utakmica na Banjici i Novog Pazara.
- Ako nas kazne drastično, po tome je Novi Pazar trebalo odavno da bude izbačen iz lige. Kako ih nije sramota da se oglašavaju, kod njih je bačena bomba sa ekserima, nosili su pištolje na stadionu, trener Partizana Marko Nikolić umalo nije ostao bez oka... Tamo je konstantno ugrožena bezbednost, treba da ćute i pokriju se ušima! Nemojte da mi sada tražimo FIFA da istraže kako su Pazarci ušli u Superligu, pod kakvim sumnjivim okolnostima - dodao je Tošić.
Potpredsednik Novog Pazara Salko Redžović kaže da će uprava danas odlučivati o žalbi FIFA, kada bude čula izveštaj delegata.

Uroš Tošić

Uroš Tošić | Foto: FK Rad


- Nisam video da li su i šta su naši navijači radili jer sam sedeo na drugom delu tribine. Teško mi je da poverujem da je pet ili deset ljudi uspelo da isprovocira toliko navijača. Insinuacije gospodina Tošića o tome kako smo ušli u ligu ne bih da komentarišem, ali generalno, ostaje gorki utisak da kada smo mi u pitanju, Zajednica i Savez uvek oštro reaguju, što nije slučaj sa drugima. Traži se dlaka u jajetu, svaka reč, svaki transparent, to je ono što nama smeta - rekao je Redžović za „Alo!“.

Bulatović: FIFA nije nadležna za Superligu!


Vladimir Bulatović, predsednik Zajednice superligaša, nije želeo da komentariše kakva kazna bi mogla da čeka Rad.
- Delegat će danas podneti izveštaj, tek kada vidim šta je uneo u zapisnik moći ću više da kažem. Gledaćemo i TV snimak, imaćemo kompletan uvid. Mi u Zajednici se uvek isto ponašamo, imamo iste aršine prema svima. FIFA nije nadležna za dešavanja u Superligi, to je u našim okvirima i nikada se nismo oglušili o prekršaj - rekao je Bulatović.

Poslednji komentari
  • Wanpam Ethy Vreme: 23.02.2015 14:55h

    Navijaci Pazara su najobicniji provokatori i pokusni kunici u rukama sto lokal-politickih, sto kvazi religijskih mesetara. Smesno.

  • WoW Vreme: 23.02.2015 19:29h

    Sta su im priprecili put zastave Albanije i Kosova? Na kakav se to rat sada pozvali? Zar Srbiji nije bilo dosta rata? Nista novo. Srbija je poznata za pocetak svih ratova.A kako je okoncala sve te zapocete ratove, zna se. Uostalom navijaci Rada i C.Zvezda, zna se kakav imidj imaju u svetu.HULIGANI.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP