Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

HNS BI DA SE ŽALI NA IONAKO BLAGU KAZNU ZA ŠIMUNIĆA

Ustaša Džo za Hrvate uzoran momak!

Autor: V. Nestorović | 18.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Ma, kako vas nije sramota! Čelnici FS Hrvatske su i dalje u šoku zbog deset mečeva suspenzije koje je FIFA izrekla Josipu Šimuniću, zbog ustaškog skandiranja „za dom spremni“.

Za fotelju  spreman: Ustaša Džo  Šimunić

Za fotelju spreman: Ustaša Džo Šimunić | Foto: FoNet - AP

Zamislite, jadni Šimunić neće smeti na Mondijal u Brazil da otputuje ni kao navijač, mada nikad se ne zna, možda maskiran ipak pronađe način da se dočepa Južne Amerike, kao što su to radili ustaški krvnici nakon Drugog svetskog rata koje je tako ponosno veličao.


Barton, Di Kanio, pa tek onda Šimunić


Daleko od toga da je Josip Šimunić fudbaler koji dobio najviše mečeva suspenzije, jer se na večitoj listi negativaca ispred njega nalaze Džo Barton, koji je zaradio 12 utakmica neigranja zbog udaranja Teveza i napada na još nekoliko igrača Mančester sitija, pa Di Kanio, koji je 1998. gurnuo sudija Alkoka.
1. Džo Barton - 12 utakmica
2. Di Kanio - 11 utakmica
3. Suarez, Kigen, Bremner, Praton, Šimunić - deset utakmica
4. Paul Dejvis - devet utakmica
5. Luis Suarez - osam
utakmica

Umesto da se pokriju ušima i budu srećni što je Džo označen kao jedini krivac, a Savez se izvukao sa packom po rukama (48.000 evra kazne), jer je podsećanja radi i 30.000 navijača na „Maksimiru“ s oduševljenjem takođe klicalo ustaški poklič, u Zagrebu se čude što su u Cirihu bili tako strogi prema njima. U najmanju ruku FIFA je trebalo debelo da kazni Hrvatsku, makar s nekoliko utakmica igranja pred praznim tribinama u narednim kvalifikacijama. Među zbunjenima se nalazi i bivši selektor „kockastih“ Mirko Jozić.

- Ovo je strašna kazna. Koliko znam, radi se o jednoj od najvećih kazni u istoriji fudbala kada su igrači u pitanju. Očigledno da je FIFA nemilosrdna po tim pitanjima i da su njegovo skandiranje protumačili kao jako teški ispad. Stvarno nisam očekivao ovako nešto, ali očigledno ne možemo protiv jačeg. Biće jako teško pronaći zamenu za njega u Brazilu - rekao je Mirko Jozić za hrvatske medije.

Ustaški pokliči navijača Hrvatske ostali nekažnjeni

Ustaški pokliči navijača Hrvatske ostali nekažnjeni | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Bivši hrvatski fudbaler Boris Živković osuo je paljbu po FIFA.
- To je neverovatno, ne znam što da kažem, osim da je strašno i gadljivo to što su mu napravili. Poručujem im neka se srame i stide zbog ovakve kazne jednom uzornom fudbaleru - izjavio je Živković.

Izgleda da je Džo rođen u pogrešnom vremenu, jer da je na svet došao jedno 70 godina ranije, verovatno bi se dobrovoljno prijavio da bude krvnik u zloglasnom logoru Jasenovac, gde su stotine hiljada pretežno Srba pobijeni za vreme Drugog svetskog rata. E to je gadljivo i sramota, a ne kazna FIFA koja je još jednom bila blaga.

Džo neće videti Brazil, ali daleko od toga da će ovakva odluka FIFA zaustaviti veličanje ustaških krvnika u Hrvatskoj, što se videlo u mečevima koji su usledili u njihovom nacionalnom šampionatu kada su domaćini bili Hajduk i Dinamo...

Šta je s mozgom?!

Šta je s mozgom?!

Hrvati zatrpali Fejsbuk profil FIFA


Hrvatski navijači su uvredljivim komentarima zatrpali zvaničan Fejsbuk sajt FIFA gde su najčešće vređali predsednika svetske kuće fudbala Sepa Blatera.

Poslednji komentari
  • Južbina Vreme: 18.12.2013 10:59h

    Za njih su i fra Filipović-Majstorović i Pero Brzica uzorni momci. Stvar genetike.

  • Dragan Vreme: 18.12.2013 11:15h

    Pa šta ste očekivali? Pozdravljam doslednost Hrvata i borbu za svoje ljude, makar i u ovakvim situacijama. Nisu oni Srbi, pa da se utrkuju ko će više i ko će jače da pljuje po sopstvenim ljudima. Da se to nama desilo, igrač bi od strane FSS bio već davno doživotno suspendovan, a svi treneri od reda bi se zgražavali danima. Zar nismo sami pohapsili sve što se moglo pohapsiti? A šta su uradili Hrvati? Skrivali su svoje, a i onima koje su uhapsili su pružili svu moguću i nemoguću podršku. Mi pljuvasmo po našim generalima ("haškim optuženicima" kako su ih naši novinari i političari zvali) a Hrvati svoje dočekaše ko narodne heroje. I sad se kao neko čudi????

  • makedonac Vreme: 18.12.2013 12:43h

    I hrvati u čudu? A koliko još ima takvih Šimunića!

  • Knez Svevlad Vreme: 18.12.2013 13:28h

    Juzbina@ Genetika ne cini krvnika,vec indoktrinacija i ispiranje mozga. Milke Budak je bio Srbin.On toga nije bio sveastan.Krajem 19 veka hrvati su namalobrojniji narod Evrope sa oko 800.000 pripadnika skoncentrisanim u Zagorju. Izjavio cuveni Pavel Jozef Safarik. 40 godina kasnije dobijaju drzavu od Hitlera u kojoj imaju 3 miliona zitelja.Odakle? Pokatolicavanje...80% hrvata su de facto Srbi. A ako racunamo da pokatolicavanje Srba traje 400 godina,najvise u Dalmaciji i Hercegovini.Hrvate treba traziti u tragovima i to u genealoskim laboratorijskim uslovima Najveci pobornici teze da hrvati u stvari kao nacija i ne postoje su Italijani.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP