Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MIHA BEZ DLAKE NA JEZIKU

Van Srbije su veći Srbi!

Autor: P. M. | 08.02.2013 - 10:29:00h | Komentara: 13

Selektor Srbije Siniša Mihajlović je gostujući na Alternativnoj televiziji iz Banjaluke izjavio da je svestan činjenice da na mečeve "orlova" dolazi veći broj navijača iz Republike Srpske nego iz Srbije.

Na pitanje da li zna da na mečeve reprezentacije veći broj navijača dolazi iz Republike Srpske nego iz Srbije, Mihajlović je odgovorio:

- Znam! Na tribinama je većina navijača iz Krajine. Vidim to po zastavama, natpisima gradova, transparentima... Rođen sam u Hrvatskoj i smatram da su uvek veći Srbi oni koji su rođeni van Srbije. Oni više vole tu zemlju nego Srbi u Srbiji. Srbi iz Krajine prevale po nekoliko stotina kilometara da dođu na meč reprezentacije, a neko kome je stadion na sto metara od kuće, ne dođe - zaključio je Siniša.

Gromobran:  Siniša Mihajlović

Što na um, to na drum: Siniša Mihajlović | Foto: Marko Metlaš

Kada je meč s Hrvatima u pitanju, koji je zakazan za 22. mart na "Maksimiru", Miha je podvukao paralelu između tog susreta i onog čuvenog iz 1999. godine, kada je Jugoslavija eliminisala Hrvatsku u Zagrebu (2:2) na putu ka Evropskom prvenstvu 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

- Biće veći pritisak sa strane, od ljudi, novinara. Što se igrača tiče, na terenu će biti momci koji nisu živeli u bivšoj Jugoslaviji i oni ne osećaju tu državu kao mi, koji smo živeli u njoj. Naredni meč kvalifikacija na "Maksimiru" biće različit od onog iz 1999. godine - rekao je Miha, dodajući da očekuje pozitivan rezultat.

Poslednji komentari
  • Zox Vreme: 08.02.2013 12:17h

    Napred Miho! Srbija je uz tebe!

  • dejan Vreme: 08.02.2013 15:00h

    Apsolutno se slažem sa njegovom izjavom u vezi sa navijačima. Kakve veze ima što ne žive u Srbiji? Je li to dokaz patriotizma? Apsolutno ne! Živio sam 19 godina u Brčko Distriktu(Republika Srpska) i tek kada sam došao u Novi Sad da studiram prvi put sam upoznao "Srbe" bez i trunke patriotizma. Bez trunke, vjeruj mi! Međutim, gospodin Mihajlović bi trebao da se posveti i nekim drugim stvarima jer igramo očajno. Disciplina je bitna, ali mora uporedo i kvalitet igre da se razvija, a on to svakako nije postigao.. Što se tiče izjava, slažem se.

  • JA Vreme: 08.02.2013 16:45h

    Ne slazem se u potpunosti, ne moze niko od mene biti veci Srbin, i opet to je subjektivan osecaj, mislim da je Miha hteo reci, da u Srbiji zivi mnogo neSRBA, i da su oni uzrok nestabilnosti i zapaljive retorike u Srbiji...pocev od raznih organizacija za ljudska prava do udruzenja koje vode oni sto imaju prezimena kao plemeniti metali i sjajne kuglice iz skoljki.

  • čiča Vreme: 08.02.2013 18:19h

    Apsolutno se slažem sa Mihom Srbendom zna on šta je bilo sa njegovom slikom sa zida u rodnoj kući u Borovu.

  • miki Vreme: 08.02.2013 19:09h

    o cemu prica mihajlovic.....on kao prvo je samo polu srbin posto mu je majka hrvatica.....obicno takvi se prave da su veci srbi od samog patrijarha

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP