Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILAN ŽIVADINOVIĆ

Večitima treba pasulj, a ne nekakvi psiholozi!

Autor: P. Vuković | 03.02.2013 - 08:02:00h | Komentara: 2

Partizan i Crvena zvezda su odlučili da u 2013. priključe po jednog novog člana stručnom štabu - psihologa! Sve češći incidenti koje prave fudbaleri naterali su večite da svoje redove pojačaju sa stručnim licem.

Detalj sa prethodnog derbija: Marković i Kasalica u klinču

Detalj sa prethodnog derbija: Marković i Kasalica u klinču | Foto: Marko Metlaš

Najsvežiji primer je ispad Aleksandra Mitrovića, napadača Partizana, koji je probao bez lopte da udari fudbalera austrijske Admire i to na prijateljskom meču (!), a zatim je ušao u verbalni sukob sa protivničkim trenerom. Ovaj momak je nedavno imao i incident sa golmanom Nefčija Sašom Stamenkovićem u Bakuu, nasred terena, ali i u Beogradu. Negativnih primera na obe strane je bilo prilično u prethodnim sezonama... Uostalom, najbolji uvod u priču dao je Vladimir Vermezović, trener Partizana, koji je bio ljut zbog nediscipline svojih pulena na meču sa Admirom.


- Ovo stvarno ne vodi ničemu. Igrači moraju na to da se naviknu, ne mogu da komentarišu svaku sudijsku odluku. Doći ćemo u situaciju gde će ih inostrane sudije razumeti, pa će za sve ovo što su rekli... Ma to je i za više nego za crveni karton.

Zna u čemu je problem: Živadinović

Zna u čemu je problem: Živadinović | Foto: Marko Metlaš

Milan Živadinović, bivši trener Crvene zvezde, ipak smatra da su psiholozi nepotrebni ekipama i da bi taj posao morali da obavljaju treneri.


- Kakvi psiholozi sad? Savremeni treneri hoće da provedu sa fudbalerima sat vremena pre podne, sat vremena po podne, i misle to je dovoljno. Nemaju uvid u fizičku i mentalnu sposobnost igrača. Neka se zapitaju da li su Stjepanu Bobeku, Rajku Mitiću ili Branku Zebecu bili potrebni psiholozi. Oni su po 15 sati provodili na stadionu. Ovo danas, to je pomodarstvo, to je resavska škola. Mnoge generacije su gradile imidž čorbastim pasuljem, jednom dnevno smo jeli. Igrali za 10 ili 50 maraka.

Živadinović vidi ulogu psihologa samo u jednom...

- Psiholog može samo da istestira igrače - da li mogu da se uklope u kolektiv. I to je sve. Partizan je angažovao instruktorku joge? Pa to su najobičnije gluposti. Znate, nekada kada se pročulo za kondicione trenere, treniralo se samo trčanje ukrug, kao da idu na atletsko prvenstvo - zaključio je popularni Živa.

Mitrović i Ninković

Mitrović i Ninković | Foto: Marko Metlaš

Mitrović i Ninković kažnjeni sa po 500 €!
Vermezoviću je očigledno pao mrak na oči zbog ponašanja pojedinaca protiv Admire. Aleksandar Mitrović i Nikola Ninković zbog podebelog “dosijea” kažnjeni su sa po 500 evra.
- Sledeća kazna će biti drastičnija, ako ponove. Što je mnogo, mnogo je. Oni stalno gestikuliraju, galame, ulaze u sukob sa protivnikom. To ne mogu da tolerišem - oštar je bio Vermezović.

Poslednji komentari
  • deki sd Vreme: 03.02.2013 11:15h

    Zivadinovic je ocito pregazen vremenom ..pa jos je Krojf krenuo sa jogom a o psiholozima da i ne pricam.Podrska za Pfci CZ.

  • mix Vreme: 03.02.2013 19:25h

    Zivo, tebi treba psiholog, veruj mi! Da te istestira i kaze nam koji stepen demencije te zahvatio....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP