Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PROMENA

Vermezović odlazi, Milinković dolazi

Autor: M. Zdravković | 04.12.2012 - 08:10:00h | Komentara: 0

Utakmica sa Rubinom u četvrtak uveče biće verovatno poslednja na klupi Partizana za Vladimira Vermezovića, koji je odlučio da se povuče sa te pozicije!

Broji poslednje dane na klupi crno-belih: Vermezović

Broji poslednje dane na klupi crno-belih: Vermezović | Foto: M. Metlaš

Njega će na kormilu srpskog šampiona na proleće zameniti Zoran Milinković, trener OFK Beograda i čovek koji je “doktorirao” na Crvenoj zvezdi ove jeseni. Dva puta je Lazarevčanin na klupi “romantičara” uzeo meru večitom rivalu Partizana u samo deset dana, a izvukao je plavo-bele sa Karaburme sa samog dna superligaške tabele i potvrdio da je sjajan trener.


Milinković je, takođe, i nekadašnji fudbaler crno-belih i dete kluba, a bio je i velika želja predsednika Dragana Đurića i u septembru 2011, kada je trebalo da Aleksandar Stanojević bude smenjen posle eliminacije od Šamroka.


Kada je reč o Vermezoviću, on je juče na uobičajenom brifingu samo otkrio da je odluku doneo još pre 20 dana, ali kaže da je još neće obelodaniti. Ipak, prema informacijama iz kluba, rastanak sa aktuelnim šefom struke vrlo je izvestan i on će biti manje buran nego onaj prošle zime sa Stanojevićem.


Na konkretno novinarsko pitanje da li strahuje za posao, Vermezović je odgovorio:

Ponovo u igri: Zoran Milinković

Ponovo u igri: Zoran Milinković | Foto: A. Dimitrijević

- Ako treba da se izjednače Zvezda i Partizan, onda neka me smene! Mnogi bi dali sve da mogu da dopišu tih šest bodova našem rivalu, ali ne mogu i to je svima veliki problem - smatra trener šampiona.


Vermezović poručuje i da je miran kada je reč o statusu u klubu.


- Nemam problem sa predsednikom i upravom, a da li oni imaju sa mnom, to morate da pitate njih. Nemam česte kontakte sa njima, uglavnom posle utakmica ili na inostranim putovanjima popričamo nakratko. Oni rade svoj posao, ja radim svoj. Preko sportskog direktora Tumbakovića komuniciram sa članovima Uprave kluba, jer se u ovom klubu zna hijerarhija. Što se mene tiče, imamo korektan odnos - tvrdi Vermezović.


I zaista, u duhu tog korektnog odnosa, trener Partizana namerava da se povuče sa funkcije. Vermezović će, kao i u prethodnom mandatu, poslušati “prijateljski” savet čelnika kluba i otići će sam, bez tenzije, jer je čovek crno-belih.


Još jedna zanimljivost je da je odluku doneo još pre 20 dana, što se poklapa sa datumom večitog derbija i poraza na “Marakani” od Zvezde (3:2), posle kojeg su čak i njegova ulazna vrata i automobil na Senjaku bili išarani pretećim porukama.

Aleksandar Janković

Aleksandar Janković

„Mnogi se naslađuju Saletovom mukom!”
Što se tiče ostavke Aleksandra Jankovića na kormilu Zvezde, Vermezović kaže da mu je žao kolege, ali da je u trenerskom poslu to uobičajeno.
- Svi smo mi u istom košu, treneri Zvezde, Partizana... Sve nas isto čeka, jer je neko davno rekao da postoje treneri koji su smenjeni i oni koji će tek biti smenjeni. Znam da ima mnogo trenera koji nisu kolegijalni i koji se sada naslađuju ostavkom Jankovića - ističe Vlada Vermezović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP