Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CENTAR ZA ISTRAŽIVAČKO NOVINARSTVO:

Vođe "Alkatraza" u fudbalskom biznisu!

Autor: S. R. | 20.01.2014 - 13:25:00h | Komentara: 0

Vođe navijačke grupe Alkatraz, Nikola Dedović i Vladimir Maljković, bili su partneri licenciranom menadžeru Dušanu Milojeviću u agenciji koja se bavila pripremom video materijala za prodaju igrača.

Kako prenosi Centar za istraživačko novinarstvo (CINS), Dušan Milojević, licencirani fudbalski menadžer, preko zajedničkog poznanika, upoznao je Nikolu Dedovića, tada jednog od vođa navijačke grupe Alkatraz, koja podržava Partizan. U decembru 2009, njih dvojica su osnovali firmu Global Sport Management & Investment (GSMI) u Beogradu. Partneri u ovom poslu bili su im Vladimir Maljković, takođe u to vreme jedan od vođa "Alkatraza", kao i poznati beogradski advokat Ilija Dražić, sa malim procentom udela.

Alkatraz

Alkatraz | Foto: M. Cvetković

Firma je, kako u razgovoru za Centar za istraživačko novinarstvo Srbije kaže Dušan Milojević, trebalo da se bavi različitim poslovima vezanim za fudbal, između ostalog i prodajom igrača. Milojević tvrdi da se nakon nekoliko meseci povukao iz firme, kao i da u periodu dok je on bio tamo nije prodat nijedan fudbaler.

Dedović i Maljković vođe "Alkatraza"

Nikola Dedović i Vladimir Maljković označeni su kao vođe Alkatraza u predlogu za zabranu navijačkih grupa, koji je republički tužilac Slobodan Radovanović u oktobru 2009. godine dostavio Ustavnom sudu Srbije. Sud je ovaj predlog odbacio u martu 2011. godine, uz obrazloženje da navedene navijačke podgrupe nisu nigde registrovane kao udruženja građana, i da zbog toga nisu postojali uslovi za odlučivanje po ovom predlogu.

CINS otkriva da je ova agencija učestvovala u pripremi fudbalskih biografija za nekoliko domaćih igrača koji su bili fudbaleri drugoligaškog kluba Teleoptik, koji je blisko povezan sa Partizanom.

Dedović je odbio da razgovara sa novinarima CINS-a o poslovima svoje agencije.

Protiv Maljkovića se trenutno pred Višim sudom u Beogradu vode dva postupka, zbog nasilja na utakmici i učešća u ubistvu. Prema prvoj optužbi, Maljković je ošamario policajca posle utakmice Partizan-Hajduk avgusta 2009.godine, a prema drugoj je vozio automobil iz kojeg je pucnjevima ubijen Ivan Perović, takođe navijač Partizana. Za Maljkovićem je raspisana poternica.

Mada novinarima tvrdi da se povukao iz GSMI, Milojević se i dalje vodi kao vlasnik blizu 40 odsto ove agencije i predstavlja se kao njen menadžer.

- Ja mogu i bez agencije da radim kao licenciran agent, ali to ipak malo izgleda kulturnije i ozbiljnije kada iza tvog imena i licence stoji neka agencija - objašnjava on.

Ova agencija je sastavila profile za više igrača. Tu su Nenad Adamović, igrač beloruskog kluba Dinamo Minsk, Nikola Lekić, igrač Proletera iz Novog Sada, Dragan Ćeran, fudbaler azerbejdžanskog Simurka i Dušan Brković, igrač mađarskog Debrecina.

"Grobari" išarali zgradu SD Crvena zvezda!

Navijači Partizana, članovi navijačke grupe "Alkatraz", ispisali su nekoliko grafita na "Marakani" u subotu uveče!

Grobari

Upad u zgradu komšija: "Grobari" | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Kako prenosi telegraf.rs, grupa navijača crno-belih u subotu je upala u upravnu zgradu SD Crvena zvezda.

Oni su ispisali su nekoliko grafita i udaljili se u nepoznatom pravcu. Čuvar je prijavio slučaj, ali je uviđajnoj ekipi policije rekao da je čuo buku i da ništa nije video.

U isto vreme, obližnjem kafiću na stadionu Crvene zvezde, udaljenom par stotina metara, rođendan je obeležavala jedna od navijačkih grupa "Delija", ali srećom do kontakta nije došlo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP