Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILUTIN ŠOŠKIĆ O TOME KAKO TREBA REŠITI PROBLEM HULIGANIZMA:

Vođe navijača da održavaju red na stadionima!

Autor: P. Milovanović | 08.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Haos na tribinama „Marakane“ u režiji huligana na 145. derbiju Zvezde i Partizana i dalje je tema broj jedan u Srbiji. Iako je država najavila žestok obračun sa izgrednicima, u javnosti i dalje vlada mišljenje da smo svetlosnim godinama udaljeni od reševanja problema s huliganizmom.

Ivan Bogdanov bi bio  redar na „Marakani“

Ivan Bogdanov bi bio redar na „Marakani“ | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Milutin Šoškić (75), legendarni golman Partizana, izjavio je za „Alo!“ da je ključni problem što nema ko da zavede red jer država ne postoji, kao i da je nedopustivo da se političari dodvoravaju navijačima.


Drakonske kazne su rešenje!

Šoškić poručuje da kazne za one koji prave nerede moraju da budu drakonske.
- Kazne od mesec dana za navjače koji divljaju su za njih odmor. Zato kazne treba da budu visoke - četiri, pet godina, a kad izađu da imaju doživotnu zabranu ulaska na stadione.

- Kod nas radi ko šta hoće, ne samo u fudbalu, već svuda. Klubovi nisu krivi, ne mogu ništa da urade protiv navijača koji divljaju. To je posao za državu, a pošto je nema, onda nered caruje! - objašnjava Šoškić.

Golman koji je 11 godina branio boje kluba iz Humske nije iznenađen zbog haosa koji vlada na sportskim borilištima širom Srbije.
- Kako je moguće da simpatizeri kluba unesu onoliko baklji na stadion pored tolikog obezbeđenja? To znači da su u sprezi sa onima koji održavaju red.

Kimi bi na jugu pazio  da niko ne pali vatru

Kimi bi na jugu pazio da niko ne pali vatru | Foto: RAS

Znači, sa redarima i ljudima iz kluba. Ljudi, ko prekrši zakon, zna se gde mu je mesto - u zatvoru. Imaju policajci sve podatke, nego spavaju. Nisu dobro plaćeni, ili su i oni u sprezi sa navijačima. Englezi su preko noći iskorenili problem s navijačima, a kod nas je ratno stanje na svakom meču.

Šoškiću je posebno zasmetalo „flertovanje“ političara sa vođama navijačkih grupa.

Ako se ovako nastavi,  uskoro ćemo  brojati mrtve na  stadionima Šoškić

Ako se ovako nastavi, uskoro ćemo brojati mrtve na stadionima Šoškić | Foto: Aleksandar Koković


- Vučić je išao na noge navijačima Partizana, a ne zna ni sam zbog čega. To je smešno! Vidim da čovek mnogo radi, ali taj njegov potez je katastrofalan, to ulagivanje navijačima. Vučić i Dačić treba da pozovu vođe navijača i da im kažu: „Momci, dosta je bilo, ako bude nereda, idete u zatvor!“ - odlučan je Šoškić.

Bivši reprezentativac Jugoslavije je na kraju ponudio originalno rešenje za iskorenjivanje problema.

- Meni bi vođe navijača održavale red na stadionima! Ako treba, neka budu plaćeni za to. Stajali bi iza golova, tamo gde su redari. Ako bi na tribinama bilo nereda, vođe bi išle u zatvor, pa da vidimo da li bi se neko usudio da pravi nered. Svi znamo koliki je uticaj vođa. Oni su ti koji sve organizuju i koji su najuticajniji. Mora se zavesti red u celoj državi! Ako se ovako nastavi, neko će poginuti. Ne jedna osoba, već više njih - zaključio je Šoškić.
Poslednji komentari
  • Zoran-Dizeldorf Vreme: 08.11.2013 09:35h

    J.......I ti takvu drzavu kad nije u stanju da sredi malu sakicu narko-dilera sa obe strane(Zvezdine i Partizanove),ovo sto gospodin Soskic predlaze u prevodu znaci da se vodjama navijaca mora "titrati".

  • Goran Vreme: 08.11.2013 12:10h

    Uvaženoj legendi pporučujem da ode i bude pomoćnik jednom Kimiju na utakmici pošto je njegovi mišljenje da vodje navijača zavode red na stadionu.

  • nena Vreme: 08.11.2013 20:59h

    boze koja glupost !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP