Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

RATKO BUTOROVIĆ NA SVE MISLI PRED SUTRAŠNJI OKRŠAJ ZA TROFEJ

Vodim popove da me ne pokradu u finalu Kupa!  

Autor: M. Zdravković | 07.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Vojvodina sutra uveče na stadionu u Humskoj (20.30, TV „Arena“) igra protiv Jagodine meč finala Kupa Srbije, u kojem juri svoj prvi trofej u tom takmičenju u gotovo stogodišnjoj istoriji kluba. Novosađani su do sada čak pet puta bili finalisti, ali nikada nisu uspeli da osvoje pehar u najmasovnijem takmičenju.

Nada se  spektaklu u  Humskoj: Ratko  Butorović

Nada se spektaklu u Humskoj: Ratko Butorović | Foto: Mladen Šurjanac

Najbliži su bili 2011. godine, kada je finale na „Marakani” sa Partizanom prekinuto posle nekoliko skandaloznih odluka na štetu „lala”. Čak su i sudijska komisija, kao i predsednik FSS-a Tomislav Karadžić, tada priznali da je glavni sudija Slobodan Veselinović oštetio Novosađane, pa je prvo i logično pitanje za predsednika Ratka Butorovića - strahuje li od nove krađe?


Derbi će odlučiti šampiona Srbije!


Osim u Kupu Srbije, velika je borba za titulu i u Jelen Superligi između Zvezde i Partizana. Butorović smatra da će predstojeći večiti derbi odlučiti o šampionu Srbije.
- Mislim da će u Humskoj pasti odluka o prvaku. Voleo bih samo da se o šampionu ne odlučuje u poslednjem kolu, kada u Novom Sadu gostuje Zvezda. Taj stres nam ne treba - iskren je Ratko Butorović.

- Iskreno se nadam da je ovoga puta neće biti! Želim da pokažemo da smo pametni i da pustimo da narod uživa u velikom finalu i okršaju dva kvalitetna kluba. Verujem da će sve proteći pošteno, pa neka bolji pobedi. Kako bog bude hteo, tako će biti. Ne bi valjalo za naš fudbal da se ovaj meč pretvori u lakrdiju, kao ono finale iz 2011, koje mi je i dalje noćna mora - ističe Butorović u razgovoru za „Alo!”.

- Oprostili ste sudiji Veselinoviću krađu od pre dve godine?
- Naravno da jesam, nisam zlopamtilo, ali mislim da je sramota što taj čovek i dalje sudi. Trebalo je da bude proteran iz fudbala. Ali, neću da ovaj meč dobija tu hipoteku unapred. Želim da okršaj s Jagodinom u finalu bude pravi praznik fudbala i da samo o tome pričamo danima. Da se razumemo, može sudija da pogreši, nije sporno, ali neka ta greška bude slučajna, a ne namerna, kao u našem slučaju u prošlom finalu.

- Rekoste nam jednom prilikom da ćete na finale Kupa voditi dva popa, da se molite zajedno s njima da vas ne pokradu. Hoćete li?
- Naravno da hoću. Sam bih obukao mantiju da znam da će nam to pomoći. S nama će sigurno ići popovi, inače veliki navijači Vojvodine, i svi ćemo biti uz naš klub. Očekujem popriličan broj naših simpatizera u Beogradu i da u lepoj atmosferi uživamo u velikom finalu. Naravno, nadamo se i trofeju, iako će biti teško, jer je Jagodina ozbiljan rival.

- Voša uskoro slavi 100 godina postojanja, vojvodinaši žarko žele Kup. Osećate li pritisak u Novom Sadu?
- Oseća se tenzija i to mi se, iskreno, ne sviđa. Voleo bih da su igrači malo relaksiraniji, ali šta je, tu je. Vojvodina je veliki klub i moraju da se nose s tim. Veliki klub želi trofeje i mi ga želimo sutra uveče, ali videćemo da li možemo do njega. Kup je čudno takmičenje, jedna je utakmica, sve je moguće - zaključuje Ratko Butorović.

„Bodrimo naš  klub kulturno i  dostojanstveno“:  Protojerej  Dušan Petrović

„Bodrimo naš klub kulturno i dostojanstveno“: Protojerej Dušan Petrović

Veliki vojvodinaš - protojerej Dušan Petrović!

Jedan od najpoznatijih navijača Vojvodine iz redova sveštentva je i protojerej stavrofor prof. Dušan Petrović, rektor Karlovačke bogoslovije, koji je skrenuo pažnju na sebe 2010. godine, kada je uljudno i pristojno, kako i dolikuje funkciji koju obavlja, pozvao sve navijače crveno-belih da bodre klub u finalu Kupa protiv Crvene zvezde. Podsetićemo vas kako je tada pričao profesor Petrović, za koga verujemo da i sada ima sličnu poruku za sve simpatizere „stare dame” srpskog fudbala pred sutrašnje finale Kupa.
- Od 1951. godine, od kada navijam za Vojvodinu, nikada srećnije okolnosti nisu bile nego sada, kada nas čeka finale Kupa. Svi se radujemo, ne unapred, ali živimo u veri da će naši fudbaleri svojom ljubavlju da osvoje Kup i da će to ispuniti. Mene, kao sveštenika, vrlo često pitaju - kad si tako dobar vojvodinaš, moliš li se Bogu da Vojvodina pobedi? Ja odgovaram ovako - ja se ne molim da pobedi, nego da se niko od naših fudbalera ne povredi i da se živi i zdravi vrate svojim porodicama. Ukoliko pobede, to zavisi od njihovog truda i požrtvovanja, i to očekujem i unapred čestitiam. Želim svim navijačima da se nađu na stadionu, da bodre Vojvodinu onako kao treba: kulturno, dostojanstveno, svojom ljubavlju - poručio je protojerej Petrović, koji juče nije odgovarao na naše pozive.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP