Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

IVAN ĆURKOVIĆ, POTPREDSEDNIK FSS-A, ODGOVORIO PRVOM ČOVEKU FS KOSOVA:

Vokri, džabe zoveš, Srbija ti neće doći!

Autor: D. Ostojić | 18.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

„Pružiš mu prst, on hoće celu šaku“, tako bi otprilike mogla da se okarakteriše izjava Fadilja Vokrija, prvog čoveka Fudbalskog saveza Kosova, da želi da prvi meč njegova najbolja selekcija odigra sa Srbijom u Prištini!

Za vreme  njihovog mandata fudbaleri Srbije  neće igrati protiv  selekcije Kosova:  Karadžić i  Ćurković

Za vreme njihovog mandata fudbaleri Srbije neće igrati protiv selekcije Kosova: Karadžić i Ćurković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Podsetimo, na krilima odluke FIFA da fudbaleri Kosova mogu da igraju prijateljske mečeve, ali ne sa reprezentacijama zemalja bivše Jugoslavije, bivši igrač Partizana je mrtav ‘ladan za debi poželeo „orlove“, pa su mnogi to shvatili kao provokaciju, Ipak, Ivan Ćurković, potpredsednik našeg saveza - nije.


- Ne mislim da je to Fadiljeva provokacija, nego njegova želja. Svako ima pravo da želi šta hoće, kao i vi, i ja, ali iz našeg ugla gledano - želja za prijateljskom utakmicom Srbija-Kosovo mu se neće ostvariti - rekao nam je Ćurković.

Inače, Ivan je svojevremeno bio predsednik Partizana kada je Vokri igrao za crno-bele i duboko veruje da prvi čovek kosovoskog fudbala ne misli loše srpskom fudbalu.

Neće igrati protiv  fudbalera selekcije  Kosova: Fudbaleri  Srbije

Neće igrati protiv fudbalera selekcije Kosova: Fudbaleri Srbije | Foto: Marko Metlaš


- Koliko ga ja poznajem, on nema animozitet prema srpskom fudbalu, ali suludo je pričati o ovoj njegovoj želji bez direktiva iz Brisela i Niona. Svima je jasno da ćemo morati da slušamo odluke naše vlade iz sedišta EU u Briselu i u skladu sa tim se ponašati, a verujem da je takva situacija i kod njih. Posle toga je jasno da FIFA odlučuje o svemu, a pravila su jasna - ne mogu igrati dok ih ne priznaju Ujedinjene nacije. Ako bismo pričali hipotetički, ne verujem da će u skorijoj budućnosti biti odigran prijateljski meč Kosovo-Srbija, a neki kvalifikacioni, ako ih prizna UN, morali bismo - jasan je Ćurković.

S druge strane, naš proslavljeni reprezentativac Ivica Dragutinović kaže da na Vokrijeve izjave ne bi trebalo obraćati pažnju.

- FIFA je jasno rekla i njima i nama šta i kako se može. To što on pokušava da provocira - neće mu proći! Čovek očigledno po svaku cenu želi medijski prostor za svoje fiks ideje, a mi, ako smo pametni, nećemo odgovorima to da mu dozvolimo - izjavio je Drago.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP