Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

FADILJ PERE RUKE OD PREDSEDNIKA FSS-A

Vokri: Nisam u dilu sa Toletom!

Autor: M. Zdravković | 14.06.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sep Blater je u sredu boravio u Beogradu kako bi lobirao da FS Srbije dozvoli da reprezentacija nepriznatog FS Kosova počne da igra zvanične mečeve, ali je posle te posete situacija potpuno izmakla kontroli.

Prijatelji, saradnici,  ma pravi drugari:  Tomislav Karadžić i  Sep Blater

Prijatelji, saradnici, ma pravi drugari: Tomislav Karadžić i Sep Blater

Blatera je, naime, njegov prijatelj Tomislav Karadžić zamolio da i FIFA dozvoli da reprezentacija Srbije odigra prijateljski meč u Banjaluci sa selekcijom Republike Srpske, što je uzburkalo fudbalske prilike na Balkanu.


Sada su svi u regionu besni na predsednika FS Kosova Fadilja Vokrija, jer je njegova inicijativa da tamošnja reprezentacija počne da igra zvanične mečeve izazvala bumerang efekat i podgrejala priče o razmeni fudbalskih teritorija na Balkanu.

Fadilj Vokri

Fadilj Vokri


- Nema trgovine Kosovo za Republiku Srpsku. Iako to možda neko želi, mi takvu priču ne prihvatamo. Neka u Sarajevu odluče hoće li dozvoliti Srbiji da igra u Banjaluci - istakao je Vokri.
Nekadašnji fudbaler Partizana morao je potom da se dodatno pravda Bosanicima, koje je uvukao u nevolju.

- Srbija može da igra na teritoriji suverene države Bosne i Hercegovine samo uz suglasnost FS BiH. FIFA nema nikakve veze sa tim, odnosno ne može odlučivati o utakmici, dok Beograd ne dobije saglasnost iz Sarajeva - naveo je Vokri.

Mnogi smatraju da FS Kosova namerno namešta kolege iz FS BiH.
- Do sada nismo imali nikakvih kontakata sa FSS-om, tako da je jasno da ne trgujemo sa njima, odnosno ne podrivamo fudbal u BiH. Sve što pokušavamo u razgovorima sa Blaterom je da nas FIFA konačno prizna kao svog punopravnog člana. Žalosno je da se to još nije dogodilo, a samostalnu državu Kosovo priznalo je 100 zemalja sveta - zaključio je Fadilj Vokri.

Ljubojević: Iz Beograda ništa nije stiglo u FS BiH!


Potpredsednik FS BiH Darko Ljubojević kaže da nema govora o bilo kakvim nagodbama.
- U brojnim medijima pročitao sam izjavu Karadžića da će tražiti odigravanje prijateljske utakmice sa selekcijom Republike Srpske. Do sada u FS BiH nije stigao zahtev iz Beograda. Postoji Pravilnik o odigravanju međunarodnih utakmica. Prvo moraju uputiti zahteve oni koji žele da igraju na teritoriji BiH, ali i njihovi domaćin iz naše zemlje - rekao je Ljubojević i podsetio da je UEFA nedavno zabranila odigravanje prijateljske utakmice između reprezentacije Hrvatske i Zrinjskog u Mostaru.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP