Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PROVOKACIJA

Vokri: Želimo prvi meč sa Srbijom u Prištini!

Autor: P. Milovanović | 17.01.2014 - 14:26:00h | Komentara: 0

Nakon što je FIFA prošle nedelje spustila gard i dozvolila FS Kosovo da igra prijateljske mečeve, u Prištini su počeli da prave planove ko će im biti prvi rival, a pravu senzaciju u razgovoru za „Alo!“ najavio je Fadilj Vokri, koji bi početkom marta na gradskom stadionu, u najvećem gradu na Kosovu, želeo da vidi upravo fudbalere Srbije. Iako Vokri tvrdi da u njegovim izjavama nema provokacija, jasno je ko dan da će one izazvati gnev na Terazijama i u srpskoj javnosti.

Vokri i Karadžić

Saradnja ili sankcije: Vokri, Blater i Karadžić

 - Još pre tri godine sam rekao da želim da igramo protiv Srbije i bio sam ozbiljan, a mnogi su se tada smejali i to su doživeli kao provokaciju. Danas je ta priča daleko realnija, približava se taj trenutak i srećan sam zbog toga. Ja sam i dalje za taj meč, ali moraju iz FSS-a da pristanu, kao što i FIFA treba da dozvoli - počinje razgovor Vokri.

Prvi čovek FS Kosovo otkrio je šta se dešavalo iza zatvorenih vrata na sastanku u Cirihu, na kom su osim njega bili Sep Blater, Tomislav Karadžić i čelnici FIFA i FSS-a.
- Zadovoljan sam kako je protekao sastanak pošto smo definitivno od 13. januara dobili zeleno svetlo da igramo prijateljske mečeve. Za sada bez zastave i himne, ali to je privremeno. Naš krajnji cilj je da budemo priznati i da možemo da igramo zvanične mečeve, borićemo se i ako to ne zavisi od nas. Rekao sam na sastanku da bi bilo najbolje da prvi meč u Prištini odigraju Kosovo i Srbija, dok je Blater odgovorio da je to nemoguće zbog huligana kojih i dalje ima na našim prostorima. Nije to klasična zabrana, u pitanju je preventiva - rekao je Fadilj.

Stadion FK Priština

Stadion FK Priština | Foto: AP

 Vokri, koji je s osmehom napustio Cirih, smatra da Karadžić i čelnici FS Srbije ne treba da budu besni zbog svega što se izdešavalo u Švajcarskoj.


- Ne znam da li su razočarani, nemaju razloga da budu. To je ipak fudbal, FIFA je donela odluku koja je bitna za razvoj fudbala na Kosovu.
 
Ukoliko ipak Srbija ne bude gostovala u Prištini 5. marta, Vokri ima spremnu zamenu za “orlove”:
- Potražićemo nekoga ko je slobodan u tom terminu. Za sada su nam se javila Farska Ostrva, Gana je isto zainteresovana, a tu je i SAD. Jedno je sigurno, očekujem pun stadion i 25.000 ljudi u Prištini, 5. marta - zaključio je Vokri.


Nisam se čuo sa Šukerom

Davor Šuker je bio glavni zagovornik ideje da Kosovo prvi meč odigra sa Hrvatskom. Ipak, zbog zabrane FIFA od toga neće biti ništa, a Vokri na tu temu kaže.
- Čujem se sa svim predsednicima Saveza s prostora bivše Jugoslavije, ali se sa Šukerom nisam čuo nakon odluke FIFA da nam dozvoli da igramo prijateljske. Naša želja je da igramo sa svim selekcijama, sa Srbijom, Hrvatskom, Bosnom, Crnom Gorom... 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP