Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

TOMISLAV KARADŽIĆ ZA ALO!:

Voleo bih da sam dobio sat od 20.000 evra kao Mišel Platini!

Autor: P. Milovanović | 21.09.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Velika prašina se podigla oko skupocenih satova koje je FS Brazila poklonio predstavnicima zemalja učesnika Svetskog prvenstva, kao i članovima FIFA izvršnog odbora (ukupno 28), i predsednicima pet južnoameričkih saveza.

Tomislav Karadžić

Tomislav Karadžić | Foto: A. Dimitrijević

Ukupno je podeljeno 65 satova, svaki vredan neverovatnih 20.000 evra, posle čega je Etički komitet FIFA zatražio da časovnici budu momentalno vraćeni, jer je prekršen moralni kodeks Međunarodne kuće fudbala. Prvi se na udaru našao predsednik UEFA Mišel Platini, ali je Francuz poručio da mu ne pada na pamet da vrati skupoceni časovnik.


Sat

Sat

- Nisam vaspitan da vraćam poklone. Zatražiću da se proceni vrednost sata i novac ću dati nekoj organizaciji. Iznenađen sam celom aferom, pre svega količinom novca koja se spominje. Iznenađen sam iznad svega saopštenjem FIFA. Ukoliko Etička komisija FIFA nije bila zadovoljna činom poklanjanja satova, trebalo je to da nam kaže pre četiri meseca, kada smo u Brazilu primili satove - jasan je Platini.


Povodom afere “čuka od 20.000 evra”, koja drma evropski i svetski fudbal, “Alo!” je pozvao Tomislava Karadžić, prvog čoveka srpskog fudbala, koji je u junu bio na kongresu FIFA u Sao Paolu, u nameri da saznamo da li je možda i on kojim slučajem dobio skupoceni sat.

Karadžić i Platini

Karadžić i Platini | Foto: Profimedia

- Nažalost, nisam dobio taj sat. Inače, volim satove i voleo bih da sam dobio takav poklon. Ja nosim sat od 60 evra i odlično me služi. Ne znam kada sam ga kupio, možda imam i neki skuplji, ali ovaj mi najbolje leži na ruci - izjavio je Tole.


Na pitanje šta misli o Platinijevom stavu i da li bi on vratio sat da ga je kojim slučajem dobio na poklon, Karadžić je odgovorio:

Ozil i Platini nisu otišli iz Brazila praznih ruku

Ozil i Platini nisu otišli iz Brazila praznih ruku

- Ja bih svakako vratio sat, ako bi to bio generalan stav Izvršnog komiteta FIFA, da tako skup poklon treba da se vrati. Videću se u ponedeljak sa Blaterom na sastanku u Cirihu, pa ću ga baš pitati o čemu se radi. Uglavnom bolje da ne komentarišem ništa više o pomenutoj temi, nije pametno da se mešam između FIFA i UEFA, jer je poznato da naš nacionalni Savez ima korektne odnose sa Blaterom i Platinijem - zaključio je Tomislav Karadžić.

FS Brazila dao preko milion evra na „Parmiđani“ satove!

Čelnici FS Brazila su pomenute „Parmiđani“ satove ostavljali u hotelskim sobama predstavnicima Saveza, izvršnog komiteta FIFA i predsednicima pet južnoameričkih saveza. Inače, za izradu svakog sata potrebno je 400 sati rada, a pojedini satovi iz ove kompanije dostižu i vrtoglavu cenu od gotovo 150.000 evra po komadu.

Tole: FIFA pomaže poplavljenima!

Karadžić nam je otkrio i o čemu će sutra razgovarati u Cirihu sa predsednikom FIFA Sepom Blaterom.
- Glavna tema sastanka u Cirihu biće pomoć FIFA poplavljenim područjima. FIFA želi da pomogne oko saniranja i izgradnje sportskih objekata na područjima Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Rumunije - kaže Karadžić.

Poslednji komentari
  • branko Vreme: 21.09.2014 20:13h

    koja je ovaj štroka

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP