Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PROBLEM

Voši se crno piše bez Bate!

Autor: N. N. Travica - D. Ostojić | 09.06.2013 - 23:21:00h | Komentara: 1

Zbog velikog gubitka u FK Vojvodina i juče su bili u šoku. U službenim prostorija mnogobrojni prijatelji i poznanci Butorovića došli su da se upišu u knjigu žalosti koja je otvorena u sportskom terenu “Vujadin Boškov” u Veterniku.

IN MEMORIAM - Ratko Butorović 1956-2013

IN MEMORIAM - Ratko Butorović 1956-2013

Među poštovaocima lika i dela pokojnog predsednika Novosađana upisali su se i Sreto Kačar, kao i njegov sin Slobodan Kačar, poznati bokseri. Ne skrivajući tugu, Slobodan je napisao:
- Bilo je zadovoljstvo poznavati Batu i s njim sarađivati!


Za naš list Kačar je rekao:
- Poznavali smo se jako dugo, od sedamdesetih godina, kada je došao u Novi Sad da studira. Ovo me je strahovito iznenadilo i ovakvu tragediju niko nije mogao da očekuje. Često smo se čuli, zajedno smo radili, Bata je bio predsednik BS Crne Gore, a ja Srbije. Bio je izvrstan kao čovek i prijatelj.

Mnogi Novosađani i  prijatelji FK Vojvodina došli su da odaju počast

Mnogi Novosađani i prijatelji FK Vojvodina došli su da odaju počast

Obdukcija potvrdila da je
Bata umro od srca u snu


Obdukcijom tela Ratka Butorovića utvrđeno je da je smrt nastupila prirodnim putem usled prestanka rada srca! Kako “Alo!” saznaje, Bata je imao veće srce od normalnog, koje je najverovatnije tokom sna prestalo da kuca.

Među mnogobrojnim saradnicima Ratka Butorovića juče se našao i Dušan Vlaović, potpredsednik Vojvodine, koji je kratko ispričao da je Bata svojom harizmom plenio i da nikoga nije mogao da ostavi ravdnodušnim.

- Njegovo zaveštanje ne vidim ko je uopšte spreman da realizuje. Ostavio je nešto nemoguće. U poslednjem intervjuu za naš časopis rekao je: “Ništa više neće biti kao što je bilo”. Malo klubova u Evropi ima ono što je on napravio - rekao je Vlaović dodavši da se dan pre tragedije čuo sa Butorovićem, a u subotu kada ga je zvao Bata se nije javljao na telefon...
Povodom daljeg puta FK Vojvodina pozvali smo i Miroslava Tanjgu, jednu od legendi kluba sa “Karađorđa”.

- Uf, to je vrlo teško pitanje i ne bih se mnogo pravio pametan na tu temu. Ko zna kakva sudbina čeka Novosađane posle svega, ali sigurno da će im biti teško bez Bate - priča Tanjga.
Kaže da je poznavao Kankana, ali da nisu bili baš dobro drugari.

Knjiga žalosti

Knjiga žalosti

 

Komemoracija danas


Komemorativna sednica povodom smrti predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića biće održana danas u hotelu „Park“ u Novom Sadu sa početkom u 11 časova.

- Nismo izlazili na večere i ručkove, ali sam bio upoznat sa njegovim fudbalskim radom. Nema sumnje da je bio zaljubljenik u fudbal i da je digao Vojvodinu na visoke grane.
“Lale” su jedini klub u Srbiji, a među retkima na Balkanu u kojem ne kasne plate, kako igračima tako i zaposlenima.

- To već ne znam, ali čim se niko nije žalio, nema razloga da ne verujemo u to. Ako je stvarno bilo tako, to je još jedan dokaz da je Bata pravio dobru priču u Vojvodini.
Sreća u nesreći za Vošu je što je u toku pauza između dva prvenstva, pa klub koliko-toliko može da se konsoliduje.

- Sigurno da je to olakšavajuća okolnost za crveno-bele iz Novog Sada, jer imaju vremena da se oporave od šoka koji ih je zadesio. A kako će i da li će to učiniti na pravi način, vreme pred nama će pokazati - zaključuje Tanjga u intervjuu za “Alo!”.

Saučešće „torcide” iz Splita i Merebašvilija!


Na vest o tragičnoj i iznenadnoj smrti predsednika FK Vojvodina Ratka Butorovića, uredništvu klupskog sajta javio se Giorgi Merebašvili, nekadašnji fudbaler “lala” i reprezentativac Gruzije. Prvotimac Dinama iz Tbilisija je povodom nenadoknadivog gubitka porodici Butorović, svim članovima UO kluba, igračima, zaposlenima i navijačima Vojvodine uputio je izraze svog najdubljeg saučešća.
Isto su učinili i navijači splitskog Hajduka, “torcidaši”.
- Iskreno saučešće “firmi” i Vojvodini - napisali su Splićani.

Poslednji komentari
  • lopatar Vreme: 09.06.2013 23:33h

    Bata je bio Vosa, njegov odlazak je ujedinio sve u misljenjima, navijackim naravno. Saucesce porodici i iskreno se nadam da ce neko dostojan naslediti Batu. Da Vosi ne bude crno vec pola belo pola crveno. Saucesce porodici i svoj rodbini. Grobar iz Novog Sada.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP