Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŽOZE MURINJO PONOVO U ČELSIJU

Vratio se!

Autor: P. Vuković | 31.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Gotovo je! Žoze Murinjo je potpisao četvorogodišnji ugovor sa Čelsijem vredan 47 miliona evra. Otklonjena je svaka mogućnost da Gospodin Specijalni završi u Monaku, iako je ta varijanta pominjana do poslednjeg časa.

Imaće  odrešenu kesu  za letnji  prelazni rok:  Murinjo

Imaće odrešenu kesu za letnji prelazni rok: Murinjo | Foto: Reuters

- Zvanično je, Murinjo se vratio na „Stamford bridž“, svi su oduševljeni što se vratio - klub, igrači, navijači... Okrećemo se novoj sezoni, sigurni smo da će biti uzbudljivo - rekao je za britanski list „San“ izvor blizak klubu.


Postaje najplaćeniji
menadžer Premijer lige

Odlaskom iz Reala, Murinjo više neće biti najplaćeniji menadžer na svetu. U Madridu je godišnje zarađivao 15,3 miliona evra, a u Čelsiju će dobijati 11,75, pa će sada biti drugi najplaćeniji trener, posle Karla Ančelotija iz Pari Sen Žermena, koji zarađuje 13,5 miliona. Međutim, izvesno je da je Murinjo postao najplaćeniji menadžer u istoriji Premijer lige.

Murinjo je još u utorak uveče potpisao ugovor, ali se ta informacija uspešno krila od novinara sve do juče, kada je „San“ provalio da je prelazak gotova stvar. Portugalac je u ponedeljak na „Vembliju“ gledao baraž utakmicu za Premijer ligu između Kristal Palasa i Votforda (1:0), a onda je razgovarao sa gazdom „plavaca“ Romanom Abramovičem i sve utanačio. Murinja čeka povratak u Madrid, gde će ovog vikenda na meču protiv Osasune poslednji put voditi Real, dok bi uprava Čelsija trebalo da u subotu ozvanični njegov povratak posle šest godina.

Već je napravljen i raspored - prvi meč na klupi Čelsija imaće na azijskoj turneji u Tajlandu protiv Sing ol stars, a nakon toga će igrati i protiv Malezije i Indonezije. Sledi turneja po Sjedinjenim Američkim Državama i učešće na turniru na kojem će učestvovati bivši Murinjovi klubovi, Real Madrid i Inter, kao i Everton, Milan, Valensija i LA Galaksi.

Već su počele priče o potencijalnim pojačanjima koje će novi trener imati na raspolaganju. U moru imena koja se pominju, jedino je izvesno da će Mo imati veliki budžet za prelazni rok, ali tek predstoji borba. Poslednje što se moglo čuti je da je Čelsi stao u red sa Mančester junajtedom i Manečster sitijem u trci za dovođenje Gereta Bejla iz Totenhema, čija je cena skoro 90 miliona evra...
Top 5 godišnjih

primanja trenera
1. Karlo Ančeloti (PSŽ) 13,5
2. Žoze Murinjo (Čelsi) 11,75
3. Marčelo Lipi (Gvangžu) 10
4. Arsen Venger (Arsenal) 9,3
5. Gus Hidink (Anži) 8,3
*iznosi su u milionima evra

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP