Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILORAD VUČELIĆ ZA ALO! O NAMEŠTALJKAMA U SRPSKOM FUDBALU

Vređa me kad me porede sa Terzićem

Autor: D. J. Bužić | 24.07.2015 - 15:00:00h | Komentara: 4

Čelnici Crvene zvezde i Partizana zajedno će se naći na meti tužilaštva i policije tokom najavljene istrage povodom sumnji u regularnost utakmica domaćeg šampionata.

Vučelić tvrdi: „Partizan  nikad nije  nameštao  utakmice“

Vučelić tvrdi: „Partizan nikad nije nameštao utakmice“ | Foto: Emil Čonkić

Savez za monitoring ljudska prava i borbu protiv korupcije “Transparentnost” u sredu je pokrenuo inicijativu da se istraže sumnje u nameštaljku na meču OFK Beograd - Crvena zvezda (2:6), da bi juče sa iste adrese tužilaštvu bio podnet zahtev za proveru osnova sumnje da je nameštena još jedna utakmica prvog kola tekućeg šampionata. Ovog puta reč je o meču Partizan - Metalac (4:0), koji je 17. jula odigran u Humskoj.

Zvezdan Terzić

Zvezdan Terzić | Foto: Oliver Bunić

 

Terza ide prvi u policiju!

Više tužilaštvo predalo je slučaj Prvom osnovnom tužilaštvu, koje je dalo nalog policiji da se prikupe sva neophodna obaveštenja o sumnjivim radnjama na spornim fudbalskim mečevima. Kako saznajemo, jedan od prvih koji bi trebalo da da izjavu je i Zvezdan Terzić, a za njim i ostali čelnici klubova - Partizana, OFK Beograda i Metalca. M. D.

Ovakav sled događaja Milorad Vučelić, potpredsednik Partizana, tumači kao “pokušaj stavljanja u isti koš onoga koji je počinio prevaru i onoga koji je na tu prevaru ukazao”.

- Izjednačavati mene, koji sam ukazao na prevaru, sa Zvezdanom Terzićem, opasno me vređa! Ovo je klasično bacanje prašine u oči javnosti. Pokušavaju da nas izjednače sa onima koji očigledno vrše nečasne radnje, da predstave kako smo svi ravnopravni. Pa, nismo! Sa zadovoljstvom ću se odazvati svakom pozivu nadležnih organa.
Blanko ću potpisati UBPOK-u, kome god, saglasnost da mogu da me prate, da mi prisluškuju telefone, da izvuku sve listinge mojih razgovora, da provere sve moje kontakte... Nečasnim radnjama mora da se stane na put, ali još jednom odgovorno tvrdim - Partizan nikad nije namestio utakmicu, samim tim ni tu sa Metalcem!

Vučelić instistira na tome da je neophodno da se tačno utvrdi “ko je ušao u svlačionicu na Vračaru, ko je ubeđivao igrače OFK Beograda da smanje gas protiv Zvezde posle 2:0”...

- Verujem u pravdu i u to da će se tačno pronaći ljudi koji su radili nečasne radnje, ali optuživati sad Partizan samo da bi se prikrili drugi je apsurdno - kaže Vučelić za naš list.

„Transparentnost“: Isteraćemo stvari do kraja!


Mario Spasić, generalni direktor Saveza za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije „Transparentnost“, za “Alo!” objašnjava zašto se ova organizacija oglasila povodom utakmice između OFK i Zvezde, odnosno Partizana i Metalca, dok sve ostale ćute.
- Drugima je interes da ćute, nama nije. Niti pratim fudbal, niti me interesuje, a mi smo odlučili da reagujemo i isteramo do kraja celu priču kako bi se konačno utvrdilo ima li kriminalnih radnji u našem fudbalu. Ako niže tužilaštvo ne utvrdi ništa sumnjivo u ovim mečevima, obratićemo se republičkom. Zbog svega dobijam pretnje, ali se ne plašim. Drago mi je da se i FSS uključuje u istragu - kaže Spasić.
 

Partizan: „Sve je čisto na meču sa Metalcem“

Partizan: „Sve je čisto na meču sa Metalcem“ | Foto: Aleksandar Dimitrijević

FK PARTIZAN: Hoćemo na poligraf!


U želji da obore sumnje u regularnost meča Partizan - Metalac (4:0), iz Humske su juče doneli jedinstvenu odluku...
- Kompletna uprava, stručni štab, svi igrači, spremni su da idu na poligraf! Ako bude trebalo, predaćemo i sve mobilne telefone, jer želimo čistih ruku da izađemo iz cele ove priče, koja nam se podmeće - rekao je Milorad Vučelić.

Poslednji komentari
  • radenko Vreme: 24.07.2015 17:28h

    ja sam zvezdas ali ovaj slobin je u pravu nemogu da svatim ko je ovog lopova izabrao da bude na celu zvezde sigurno dzajic lopov oterajte te prevarante iz kluba

  • Čiča Gliša Vreme: 24.07.2015 18:01h

    I mene vređa to poređenje, jer je Terzić, kakav god da je, za Vučelića Majka Tereza.

  • bata Vreme: 24.07.2015 18:43h

    Terzića treba najuriti iz CZ, a ti Vučeliću, nemoj sano ti o poštenju !Ima nas koji imamo I godine, a I pamtimo, !

  • ero Vreme: 25.07.2015 14:18h

    Naravno...niko na svetu nije znao krasti kao ti...!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP